13 / 05 / 2024

mantolama yapmak zorunlu mu

mantolama yapmak zorunlu mu

Mantolama diğer adı ile yalıtım uygulaması; bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama yapmak zorunlu mu?

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

Kira geliri 9 bin 500 lirayı aşanlar hemen baksın! Tek tek açıklandı! Bu tarihe kadar yapmak zorunlu! 

Kira geliri 9 bin 500 lirayı aşanlar hemen baksın! Tek tek açıklandı! Bu tarihe kadar yapmak zorunlu! 

Dikkat Maliye Bakanlığı açıkladı! 1 Nisan’dan itibaren iş yerlerinde bunu yapmak zorunlu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, iş yerlerinde kredi kartı okuyucusu bulundurması için düzenleme getirmeyi öngörüyor

Herkes risk altında! Bunu yapmak artık zorunlu oldu

Teknolojinin ilerlemesi ile sağlığımızda tehlike altına giriyor. Evlerimizde kullandığımız ve işimiz bitince birer atığa dönüşen atıkların, Resmi Gazete’de yayınlanan ve artık yasal olarak senede bir kez imalatçı firmanın bu atıkları geri alım kampanyası yapması zorunlu hale geldi

Bakanlık duyurdu! Elektronik eşyada artık bunu yapmak zorunlu!

Yeni düzenlemeye göre, elektronik eşya üreticilerinin, yılda en az bir kez atık elektrikli elektronik eşyaların etkin şekilde toplanması amaçlı geri alma kampanyası yapması zorunlu hale geliyor. Bu çerçevede global markaların da Türkiye’de yetkili temsilci bulundurması gerekiyor.

Bu haber eski kiracıları üzecek! Bunu yapmak zorunlu!

Kiracılar yasal olarak neleri yapmak zorunda? Kiracı hangi yasaya uymazsa sorun yaşar? Son dönemde kiracıların yapmaktan kaçtıkları şeyler başlarına iş açabilir mi?

Scooter kullanıcıları ve ticari araç sahiplerini ilgilendiren yeni düzenleme! Bunları yapmak zorunlu!

Scooter kullanıcıları ve ticari araç sahiplerini ilgilendiren yeni düzenleme getirildi. Bunlara uyulması zorunlu oldu. İşte detaylar!

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

Mantolama zorunluluğu kalktı mı?

Binaları giydirme işlemi olan mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama zorunlu mu? Yoksa mantolama zorunluluğu kalktı mı?

Mantolama yapmak zorunlu mu?

Mantolama diğer adı ile yalıtım uygulaması; bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama yapmak zorunlu mu?

Zorunlu deprem sigortasını yenilemek avantaj sağlıyor!

DASK Koordinatörü İsmet Güngör, Zorunlu Deprem Sigortası poliçeleri ile ilgili olarak "Yenilemeyi zamanında yapmak, yenileme indirimini kaybetmemek için gerekli" dedi.

Eski binalara mantolama zorunlu mu?

Günümüzde en çok kullanılan ısı yalıtım sistemi olan mantolama Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Peki, eski binalara mantolama zorunlu mu?

mantolama yapmak zorunlu mu Haberi

mantolama yapmak zorunlu mu

Mantolama yapmak zorunlu mu?

Mantolama diğer adı ile yalıtım uygulaması; bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor.


Mantolama ile binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor. Böylece mantolama yapıldıktan sonra, içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Bu işlem eski binalara da uygulanıyor. Peki, mantolama yapmak zorunlu mu?


Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği hükümlerine göre, mantolama zorunlu bir uygulama oluyor. Yönetmelik gereğince yeni binalar mantolama yapılarak inşa ediliyor.  


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar...