26 / 11 / 2024

mantolama zorunlu

mantolama zorunlu

Kentsel Dönüşüm Süreci devam ederken, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre, 2000 yılından bu yana yeni yapılar için ısı yalıtımı yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Bu yönetmelik dahilinde yeni yapılan tüm binalar, ısı yalıtımlı olarak inşa ediliyor...

Bina mantolama nedir?

Binalarda yaptırılması gereken, bina mantolama nedir? Bina mantolama fiyatları nedir? Diye soruyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Mantolama zorunluluğu kalktı mı?

Binaları giydirme işlemi olan mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama zorunlu mu? Yoksa mantolama zorunluluğu kalktı mı?

Mantolama yapmak zorunlu mu?

Mantolama diğer adı ile yalıtım uygulaması; bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama yapmak zorunlu mu?

Eski binalara mantolama zorunlu mu?

Günümüzde en çok kullanılan ısı yalıtım sistemi olan mantolama Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Peki, eski binalara mantolama zorunlu mu?

Mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar arasında mantolama işlemi yer alıyor. Kanun gereğince, binalarda mantolama yaptırmak zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama hangi binalarda zorunlu?

Dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor. Peki, dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Mantolama nerelere yapılır?

2000 yılında alınan kararla Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yani ısı yalıtım yapılması zorunlu hale geliyor.Peki mantolama nerelere yapılır?İşte mantolama yapılması gereken yerler..

Mantolama fiyatları 2015!

Bina mantolama, yapılar üzerinde yapılan dış cephe yalıtım uygulamasına deniyor.2000 yılından beri zorunlu olan mantolamanın ücretleri malzemeye,yere göre değişiklik gösteriyor.İşte mantolama fiyatları 2015!

Mantolama yapmamanın cezası nedir?

Resmi Gazetede 2000 yılında yayınlanan Enerji Verimliliği Yönetmeliğince yeni binalara mantolama zorunlu hale getirildiği biliniyor.Peki mantolama yapmamanın cezası nedir?İşte mantolama yapmanın cezası..

Sitede mantolama zorunlu mu?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında site bloklarında mantolama zorunluluğu ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor.

Yalıtımı olmayan binalara belediyelerden kolaylık!

Kentsel Dönüşüm Süreci'nde Dış cephe yalıtımının (mantolama) zorunlu hale getirilmesi, enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu Belediyeleri harekete geçirdi. Evine mantolama yaptırmak isteyenlere ruhsat kolaylığı sağlanıyor

Mantolama yaptırmayan dairesini satamayacak!

Mantolama, Kentsel Dönüşüm Süreci'nde binalarda zorunlu hale getirildi. Buna göre; binasına mantolama yaptırmayan dairesini satamayacak. 2000 yılından bu yana yeni yapılar için ısı yalıtımı yaptırma zorunluluğu bulunuyor.

Çağdaş Uzun: Mantolama zorunlu değil!

MMO Samsun Şubesi Üyesi Çağdaş Uzun, 5627 sayılı kanunun binalara mantolama zorunluluğu getirmediğini belirterek, "Gereksiz büyük masraflar yapmayın" uyarısında bulundu. Uzun 5627 sayılı kanunu iyi okumanızı öneririm" dedi.

mantolama zorunlu Haberi

mantolama zorunlu

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre yeni yapılar için mantolama uygulaması zorunluluğu bulunuyor. Kentsel Dönüşüm Süreci kapsamında yeni yapılan tüm binalar, bu yönetmelik uyarınca ısı yalıtımlı olarak inşa edilmek zorunda.


Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte ülke genelindeki 18 milyon konut stoğunun yaklaşık üçte birinin yeniden inşa edilmesi bekleniyor.  Bu durumda projenin inşaat sektörüne ve dolayısıyla da bir alt sektör olan yapı kimyasalları sektörüne büyüme yönünde katkısı tartışılmaz. Tabi Kentsel Dönüşüm uzun soluklu bir proje. Şu an yüzde 2 civarında olan büyüme rakamının yıllar içerisinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nin etkisiyle daha da artacağı bekleniyor.  


Kentsel dönüşüm, yapıların dayanımı ve kalitesine çok büyük katkı sağlayacak. Yeni yapılacak olan konutların tümünün yasalar gereği ısı yalıtımlı olarak yapılması zorunluluğu bulunuyor. Bu uygulamanın inşaat sektörünün bir alt...