19 / 05 / 2024

maraşın kurtuluş etkinlikleri

maraşın kurtuluş etkinlikleri

Kahramanmaraş' ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94' üncü yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 8 Şubat'ta başlayan 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş sokakları bayraklarla donatıldı...

Prof. Dr. Ali Koçak İstanbul ve Marmara'nın kurtuluş reçetesini açıkladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, yapımı 30 seneyi geçmiş, korozyona uğramış, depreme dayanıklı olmayan yapıların güçlendirilmesi yerine yıkılıp yeniden inşa edilmesinin daha çok tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

Kur korumalı mevduat sistemine dava açıldı!

Halkın Kurtuluş Partisi avukatları, yükselen döviz kurunu kontrol altına almak için döviz korumalı mevduat sisteminin iptal edilmesi ve yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Kapalı Maraş'ın yeniden inşa maliyeti 1.5 milyar dolar!

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun, KKTC sınırları içerisinde olan Maraş'ın kısmi olarak açılmasından sonra bölgenin yeniden ayağa kalkması için gerekli maliyetin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Kapalı Maraş yerleşime açılıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gidip yemek yediği Kapalı Maraş’ın turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Şehir kademeli olarak yerleşime açılıyor.

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

BMGK'den Kuzey Kıbrıs'a 'kapalı Maraş' kararından geri adım atma çağrısı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararı alan Kuzey Kıbrıs'a bu karardan geri adım atması çağrısında bulundu.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Kapalı Maraş bölgesinin bir kısmı halkın kullanımına açıldı!

Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde bulunan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü bugün itibarıyla halkın kullanımına açıldı.

Kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde yer alan 'hayalet şehir' olarak da bilinen kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından kademeli olarak yarın açılıyor.

Kapalı Maraş hakkında merak edilenler! Açılması neden önemli?

​​​​​​​KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 1974'ten bu yana kapalı olan kıyı beldesi Maraş'ın sahillerinin Perşembe günü yeniden açılacağını açıkladı. Peki Maraş, 1974'ten bu yana neden kapalı kaldı ve açılması neden önemli?

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

maraşın kurtuluş etkinlikleri Haberi

maraşın kurtuluş etkinlikleri


Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş sokakları bayraklarla donatılırken, mahalle aralarındaki gençler ise davul-zurna eşliğinde milli mücadeleyi temsil eden yöresel çete kıyafetleri giyerek gün boyu sokaklarda dolaşıyor.


Şehir merkezinde, 8 Şubat'ta başlayan Kurtuluş Haftası etkinlikleri,Kahramanmaraş Belediyesi'nin düzenlediği mehter takımı gösterisi, fener alayı yürüyüşü, Türk halk müziği konserleri, spor müsabakaları, konferanslar, resim ve şiir yarışmalarıyla devam ediyor.


Etkinliklerin bugünkü bölümünde Kahramanmaraş Kalesi'nde temsili bayrak olayı canlandırıldı. Ulu Camii'de kılınan öğle namazı sonrası belediye ekipleri yaklaşık 10 bin kişiye etli pilav ve ayran ikramında bulundu. Etli pilav ikramının ardından gençlerden oluşan temsili çeteler kaleye hücum ederek temsili bayrak olayı gerçekleştirdi.


Kurtuluş etkinliklerinin yarınki bölümünde ise halk oyunları gösterisi, İstiklal Madalyasının bayrağa takılması, Sütçü...