15 / 05 / 2024

mardin belediyesinin elektrik borcu ne kadar

mardin belediyesinin elektrik borcu ne kadar

Mardin Belediyesi hizmet binasının Dicle EDAŞ’a olan 4 milyon 284 bin TL elektrik borcu yüzünden elektrikleri kesildi. Bir haftadan beri elektrikleri kesilen Mardin Belediyesi enerji ihtiyacını jeneratörler üzerinden gidermeye çalışıyor...

Mardin Büyükşehir'in vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülkler mecliste!

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülklere ilişkin soru önergesi verdi. 

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Mardin Cumhuriyet Meydanı için imzalar atıldı!

Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesinin yürüteceği, Dicle Kalkınma Ajansı’nın da desteklediği Tarihi Mardin'in Yayalaştırılması/Cumhuriyet Meydanı Projesi için imzalar atıldı. 

Mardin'de acele kamulaştırma kararı!

Mardin Mazıdağı sınrıları içerisinde Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak..

Kaçak elektrik kullanımı sosyal tarife ile engellenir mi?

Mardin ve Şanlıurfa gibi Güneydoğu illerinde yoğunlaşan elektrik kesintilerine gösterilen tepkiler gündemdeki yerini korurken, elektrik sektörü temsilcileri soruna yönelik bir çözümün de “sosyal tarife” uygulaması olabileceğini kaydediyor.

Kaçak elektrik kullanımını engellemenin yolu sosyal tarife mi?

Mardin ve Şanlıurfa gibi Güneydoğu illerinde yoğunlaşan elektrik kesintilerine gösterilen tepkiler gündemdeki yerini korurken, elektrik sektörü temsilcileri soruna yönelik bir çözümün de “sosyal tarife” uygulaması olabileceğini kaydediyor.

Taner Yıldız, Mardin'deki elektrik kesintilerini değerlendirdi!

Mardin'deki elektrik krizi ile ilgili konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Başbakan ile detaylı görüştüklerini belirterek çiftçi kardeşlerimizin bir ödeme planı ile kendilerine gelmesi gerektiğini söyledi.

Mardin'deki elektrik protestoları sona erdi!

Çiftçiler tarafından Derik’te başlatılıp daha sonra Kızıltepe ilçesine sıçrayan, zaman zaman karayollarının trafiğe kapatıldığı, göstericiler ile polislerin karşı karşı geldiği 3 gün süren eylemler, elektriklerin verilmesiyle sona erdi

Kızıltepe’de elektrik kesintisi protestosu!

Kızıltepe ’de elektrik kesintisi protestosu yapıldı. Kızıltepe ilçesinde elektrik kesintisini bahane ederek kaymakamlığa taşla saldıran ve Mardin-Kızıltepe karayolunu trafiğe kapatan gruplara güvenlik güçleri müdahale etti.

Mardin'de elektrik kesintisi protestosu yapıldı!

Elektrik kesintileri nedeniyle sulayamadıkları için tarladaki ürünlerinin kuruduğunu öne süren bir grup çiftçi, Mardin-Şanlıurfa karayolunun Üçyol mevkisinde toplandı. Barikat kurup, ateş yakan grup, daha sonra karayolunu trafiğe kapattı.

Mardin'de elektrik kesintisi protestosu yapıldı!

Mardin'de elektrik kesintisi protestosu yapıldı. Mardin-Şanlıurfa karayolunu kapatan gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Güvenlik güçleri, taşlı saldırıda bulunan göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Mardin'de elektrik kesintisi protestosu!

Sık sık yaşanan kesintiler nedeniyle düzenli sulama yapamadıkları için ürünlerinin kuruduğunu öne süren bir grup traktörleriyle Artuklu 'ya bağlı Akıncı Mahalles i'nde bir araya geldi.

Mardin'de elektrik trafosu patladı!

Yeni Turan Mahallesi Lozan Caddesi üzerindeki Demokrasi Parkı bitişiğindeki elektrik trafosu bugün akşam saatlerinde aşırı yükleme ve voltaj dalgalanması yüzünden alev alarak yanmaya başladı. İlçe merkezindeki trafo patlaması, korkuya neden oldu.

mardin belediyesinin elektrik borcu ne kadar Haberi

mardin belediyesinin elektrik borcu ne kadar


Mardin Belediyesi hizmet binasının elektrikleri DEDAŞ’a olan 4 milyon 284 bin TL elektrik borcu yüzünden kesildi. Mardin Belediye Başkan vekili Murtaza Varlık, DEDAŞ ekiplerince birikmiş elektrik borçları nedeniyle belediyenin elektriğinin kesildiğini belirterek, bu uygulamanın etik olmadığını, hak ihlali olduğunu söyledi. 


Kamu hizmeti görevi gören belediye hizmet binasında elektrik kesintisi nedeniyle hizmetlerinin aksadığını ancak jeneratörle enerji ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını ifade eden Varlık, şöyle dedi:


“Kamu hizmeti yapan bir kurumun elektriğini kesmek etik değildir. Biz şu ana kadar birikmiş borcu olan hiçbir su abonemizin suyunu kesmedik, kesemeyiz de. Bu bir hak ihlalidir. Biz daha önce DEDAŞ ile protokol imzalamıştık. 13 Eylül 2013 tarihinde aylık tahakkuklara ilişkin yapılan tahakkuk eden fatura toplamlarının asgari 200 bin lira ödenmesi karşılığında elektrik enerjisinin kesilmeyeceğine ilişkin mutabakat bu...