02 / 05 / 2024

mardin Diyarbakır Kapı Otopark Projesi

mardin Diyarbakır Kapı Otopark Projesi

Çalışmalarına devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihi Mardin’in otopark ve trafik sorununa çözecek Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatına başladı.

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatı başladı!

Çalışmalarına devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihi Mardin’in otopark ve trafik sorununa çözecek Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatına başladı.

Mardin ve Diyarbakır'da acele kamulaştırma kararı!

“Diyarbakır-Mazıdağı (Mardin) İltisak Hattı Projesi” Kapsamında Mardin ve Diyarbakır illeri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı..

Mardin ve Diyarbakır'daki tarihi yapılar ihya ediliyor!

Mardin ve Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılarda zarar gören tarihi yapılar, yeniden ayağa kaldırılıyor.

Diyarbakır Kadın Yaşam Merkezi açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve eşi Hanımefendi Lütfiye Atilla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Eski Mardin Yolu üzerinde inşa edilen Kadın Yaşam Merkezi’ni açarak hizmete sundu.

Radisson Blu Hotel Diyarbakır'da kapılarını açtı!

Dünya markası Radisson Blu Hotel, Diyarbakır’da kendine özgü hizmet anlayışıyla konuklarına kapılarını açtı. Otelde toplamda 167 oda bulunuyor...

Diyarbakır ve Mardin'de camilerin onarımı için 9 milyon lira harcanacak!

Diyarbakır ve Mardin'de ibadet mekanları onarılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Terör örgütü PKK’nın yakıp yıktığı camii ve kiliseler için 9 milyon lira bütçe ayırdı.

Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı Diyarbakır'ı sevindirdi!

Başbakan Yıldırım'ın onayı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı" projesinin 2016 Yılı Yatırım Programı'na alınması Diyarbakır'da sevinçle karşılandı.

Diyarbakır Kayapınar Köy Pazarı inşaatında son durum!

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından yapımına başlanan Köy Pazarı satış alanı inşaatında sona gelindi. Pazarda köylüler, kadınlar ve ürettikleri ürünleri halka satma konusunda pazar sorunu yaşayan için yeni gelir kapısı olacak.

Diyarbakır Elazığ caddesi genişletiliyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Elazığ Caddesi’nde başlattığı yol genişletme çalışmasının büyük bir kısmı tamamlanırken, caddenin Dağkapı kısmında ise çalışmalar sürüyor.

Diyarbakır Havalimanı inşaatında sona gelindi!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurtdışına açılan kapısı olacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında son aşamaya gelindi. Yıllık 5 milyon yolcu kapasitesi bulunan yeni terminal binasından günde 10 bini aşkın yolcu hizmet alacak.

Diyarbakır Havalimanı'nın terminal binası ne zaman açılacak?

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi'nin yurtdışına açılan kapısı olacak Diyarbakır Havalimanı'nın 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binası gelecek ay açılıyor. Böylece yurtdışı seferler de başlayacak.

mardin Diyarbakır Kapı Otopark Projesi Haberi

mardin Diyarbakır Kapı Otopark Projesi

Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, tarihi Mardin’in otopark ve trafik sorununu çözecek olan Diyarbakır Otopark Projesi’nin inşaatına başladı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 45 bin metrekare üzerinde inşaatına başlanan Diyarbakır Otopark Projesi tamamlandığında, 800 araçlık otoparkıyla tarihi Birinci Cadde’de yaşanan park ve trafik sorununu çözerek vatandaşların, rahat bir biçimde tarihi kenti gezmesine ide mkan sağlayacak.

Vatandaşların spor yapabileceği tesisler, turistler için konaklama alanları, kentte istihdamın artırılması için ticari alanlar, çok amaçlı salonlar ve protokol karşılama binası ile dev bir kompleks olan Diyarbakır Otopark Projesi, tarihi kentte bir çok alanda yenilik...