04 / 05 / 2024

mardin inanç turizmi

mardin inanç turizmi

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, Antalya' nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesinde bir restoranda 2014 yılı için turizm değerlendirmesinde bulundu...

Turizmde hedef 35 milyon!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy: Sene 2000 yurt içi ve yurt içindeki seyahat eden vatandaşımızın sayısı 556 bin kişi. 2012 yılında seyahat eden vatandaşımızın sayısı 13 milyon kişi. Hedefimiz 2023 yılında 35 milyon...

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Şanlıurfa'daki Hazreti İbrahim'in makamı yenilendi!

"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in dünyaya geldiği rivayet edilen makamı, restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Hazreti İbrahim'in Şanlıurfa'daki makamı yenileniyor!

Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam, restore ediliyor.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde inanç turizmi canlandırılıyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla, bölgede inanç turizminin daha da canlandırılması hedefleniyor.Külliyenin tanıtım çalışmaları ise 5 yıldır devam ediyor.

Mardin'de kültür turizmi gelişiyor!

Mardin'de Mardius Tarihi Konak'ın Genel Koordinatörü Emrecan Aydın ve Otel Müdürü Hızır Akbey, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi Gülçin Güner'i Alanya'da ziyaret etti.

Hamit İzol: Turizm politikası doğru belirlenmeli!

MERTİD Başkanı Hamit İzol, ilin sahip olduğu kıyı şeridi ve Tarsus ilçesinde bulunan inanç turizmi olanakları ile önemli bir destinasyon olduğunu belirterek "Uluslararası kamuoyuna tanıtılması şarttır" dedi.

İnanç turizminde büyüme hızı düştü!

Dünyada üç büyük semavi dinin kutsal mekanlarını bir arada barındıran ender ülkelerden biri olan Türkiye, inanç turizmi potansiyelini kullanamıyor. Çeşitli nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi gerçekleştirildi!

Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci " Sağlık turizmini geleceğin en önemli ekonomik sektörlerinden birisi olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum " dedi.

Erzurum'da doğa, kış ve inanç turizmi tanıtım çalışması yapılıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: Erzurum’da doğa, kış ve inanç turizmiyle alakalı tanıtım çalışması yapıyoruz. Şehrimizdeki beş bin yatak kapasitesini 20 bine çıkarmayı planlıyoruz.

Manisa’da inanç turizmi!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, yabancı turistlerin Manisa’ya inanç turizmi kapsamında geldiğini bildirdi Sudak yaptığı açıklamada, 216 bin 644 turistin kente geldiğini kaydetti.

Sultanahmet'e ziyaretçi akını!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) inanç turizmi raporu açıklandı. Dünya Turizm Örgütü rakamlarına göre, 2013 yılında dünyada turizm amaçlı seyahat edenlerin sayısı 1 milyarı aştı.

mardin inanç turizmi Haberi

mardin inanç turizmi


Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, dünyada inanç turizmi potansiyeli en yüksek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye'de İstanbul, İzmir, Trabzon, Mardin, Hatay, Şanlıurfa, Van, İznik ve Antalya'nın ilahi dinlerin mabetlerinin bir arada olduğu nadir illerinden biri olduğunu belirten Baranov, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. 


Baranov, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesinde bir restoranda 2014 yılı turizm değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'ye 14 yıldır Rus turist getirdiklerini belirten Baranov, 2000'li yılların başında egemen olan deniz,kum ve güneş turizmi üçgeni yanı sıra son üç yıldır eko, tarih, kültür, arkeoloji, spor, sağlık, kongre ve inanç turizmininde ön plana çıktığını söyledi. Türkiye'nin inanç turizmi potansiyelini İtalya, İspanya, Fransa, Yunanistan, Mısır ve Tunus kadar değerlendiremediğini savunan Baranov, Yunanistan'ın bile başta Selanik olmak...