04 / 05 / 2024

markalar caddelerde mağaza mı açıyor

markalar caddelerde mağaza mı açıyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'ye girecek yerli markaların yüksek masraf ve terör saldırıları nedeniyle tekrar cadde mağazacılığına yöneldiğini söyledi.

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

MediaMarkt bir günde iki mağaza açtı!

Türkiye'nin önemli teknoloji perakende markalarından biri olan MediaMarkt, İstanbul Vega’da ve Üsküdar Nev Çarşı’da aynı gün içinde 2 mağaza açılışı gerçekleştirdi.

Kelebek Mobilya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 29 yeni mağaza açacak! 

Mobilya sektörünün köklü markalarından Kelebek Mobilya, bu sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı 29 yeni mağaza açılışıyla kutlayacak.

AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında kira tartışması!

AVM’leri açmayı planlayan AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında kira tartışması yaşanıyor. Markalar, “Turist gelmeyecek. Cirolar yüzde 40 düşer kirayı ciroya bağlayalım” önerisinde bulunuyor.

Doğtaş 18 yeni mağaza açtı!

Çanakkale’den doğan mobilya sektörünün öncü markalarından Doğtaş, doğduğu toprakların zaferini, “Bu topraklardan DOĞduk, yine bu topraklara TAŞıyoruz” mottosuyla Türkiye’nin dört bir yanında açtığı 18 mağaza ile kutladı.

Doğtaş ve Kelebek'ten 113 yeni mağaza! 

Doğanlar Yatırım Holding, Doğtaş ve Kelebek gibi önemli mobilya markalarını bulunduruyor. Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, "2020 de 38’i yurtdışında olmak üzere toplam 113 mağaza açma hedefimiz var. Böylelikle toplamda 430 mağazaya ulaşacağız" dedi...

 Türk markalar 2020'de yurt dışında bin mağaza açacak!

Türk markaların yurt dışında 4 bin 500’e yakın mağazası bulunuyor. Bu mağazalara yenilerini eklemek isteyen yatırımcılar 2020 yılı sonuna kadar yurt dışında bin mağaza açmayı planlıyor...

Kiğılı Azerbaycan'da 2 yeni mağaza açtı!

Yurt dışında farklı noktalarda büyümeyi amaçlayan erkek hazır giyim sektörü markaları arasında yer alan Kiğılı, Azerbaycan'da 2 yeni mağaza açtı. 

Çift Geyik Karaca Balkanlar'da 10 yeni mağaza açacak!

Türkiye’nin köklü markaları arasında yer alan Çift Geyik Karaca, Balkanlar ve Kuzey pazarında 10 yeni mağaza açacak.

Hafız Mustafa Dubai'de mağaza açtı!

1864 yılından beri Türk-Osmanlı tatlarını İstanbullularla buluşturan Türkiye’nin ilk şekerleme markaları arasında yer alan Hafız Mustafa, 5 milyon dolarlık yatırımla Dubai’de mağaza açtı.

01 Burda AVM mağaza listesi öğrenme! Adana 01 AVM markaları!

01 Burda AVM mağaza listesi öğrenme! Adana 01 AVM markaları haberimizde yer alıyor. Bugün hizmete açılan AVM 150 milyon dolarlık yatırım bedeli ile dikkat çekiyor.

Her AVM’de 10 mağaza boş!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada, "Şu anda Türkiye’de 420’yi aşkın AVM var. Her AVM’de 10 mağaza boş, bu da 4 bin mağaza ediyor." dedi.

KİP Batman ve Sivas’ta mağaza açtı!

Türkiye’nin önde gelen erkek moda markaları arasında yer alan KİP, mağazalaşma hamlesinin önemli adımlarından birisi olarak Batman ve Sivas’ta iki yeni mağaza açtı.

markalar caddelerde mağaza mı açıyor Haberi

markalar caddelerde mağaza mı açıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Son zamanlarda AVM'ye girecek yerli markalardan istenen ağır şartlar, yüksek masraf ve terör korkusu birçok markayı tekrar cadde mağazacılığına yöneltti" ifadesini kullandı.


Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yeni açılacaklarla birlikte 2017 yılında Türkiye genelindeki AVM sayının 450'ye ulaşmasının beklendiğini belirtti.


Açılan bir AVM daha yatırım maliyetini çıkarmadan, yanına yenilerinin yapıldığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:


"Şehrin konseptine uymayan AVM'lerin uzun süreli ve kalıcı olabilmeleri zaten mümkün değildir. 2014 yılında 338 olan AVM sayısı, 2015 sonunda 361'e ulaştı. 2016-2017 yıllarında 17'si İstanbul'da olmak üzere 44 yeni AVM daha geliyor. Taze para, yabancı sermayenin perakende piyasasına girmesinin en önemli nedeni. Bir şey üretmeden rant elde ediyorlar. Son zamanlarda AVM'ye girecek yerli markalardan istenen ağır şartlar,...