29 / 04 / 2024

marmara bölgesi konut satışları

marmara bölgesi konut satışları

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan bölgede yılın ilk yarısında, günde 172 konut satıldı. Ülkenin ihracatına ve istihdama önemli katkısı olan bölgedeki konut satışları yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre hız kesti.

Deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? Milletvekilleri sordu, Bakan Özhaseki il il açıkladı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? İşte Meclis'ten o konuşmalar...

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Ege Bölgesi'nde 9 ayda 140 bin konut satıldı! En gözde il ve ilçe neresi? 

Ege Bölgesi’nde 2023 Ocak-Eylül’de bir önceki döneme kıyasla yüzde 16.25’lik düşüşle 140 bin 953 konut satışı gerçekleştirdi. Peki Ege'de en gözle il ve ilçeler hangileri? İşte ayrıntılar...

Marmara'da fırtına uyarısı! Marmara Bölgesi'nde yarın fırtına bekleniyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı. Meteoroloji'nin yaptığı uyarı ve haberin detayları...

Japon deprem uzmanından Marmara için korkutan senaryo: 7.9 ve daha büyük şiddette olabilir! 

Japon Deprem Uzmanı Marmara Bölgesi için çarpıcı bir uyarıda bulundu. Marmara'da beklenen depremin şiddetini açıklayan japon uzman, 6 Şubat depreminin 2-3 katı can kaybı olabileceğine dikkat çekti. işte ayrıntılar...

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!

12. Kalkınma Planı'na göre, dar ve orta gelirlilere yönelik olarak toplamda 375 bin sosyal konut üretimi gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Marmara bölgesi başta olacak şekilde riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmalara da hız verilecek.

Yatırım sermayesi Marmara Bölgesi’nden Akdeniz’e kaymaya başladı!

Marmara, 2023’ün ilk altı ayında 148,5 milyar lira teşvikli yatırımlardan en büyük payı almaya devam ederken, yüzde 134,5 artışla 116 milyar liraya ulaşan yatırımı ile Akdeniz, aradaki farkı kapatmaya başladı.

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

17  Ağustos’un 24. yıl dönümünde, Zorunlu Deprem Sigortası’na dikkat çekildi. Yapılan açıklamada Marmara Bölgesi'nin yüzde 67’lik sigortalılık oranıyla zirvede olduğu belirtildi. 

Marmara Bölgesi ve İstanbul halkı için kritik dönem: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Marmara Bölgesi doğal felakete hazırlıklı olmalı! İstanbulluları korkuya sürükleyen uyarı: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Marmara bölgesi için 'şiddetli yağış' uyarısı!

Yarın için Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

marmara bölgesi konut satışları Haberi

marmara bölgesi konut satışları


Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'dan oluşan Doğu Marmara'da yılın ilk yarısında günde 172 konut satış sonucu el değiştirdi.


Ülkenin ihracatına ve istihdama önemli katkısı olan bölgedeki konut satışları yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre hız kesti. Bu dönemde, en fazla konut sanayi kenti Kocaeli'de satıldı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgede ocak-haziran döneminde el değiştiren konut sayısı 30 bin 939'la geçen yılla aynı seviyede kaldı. Böylece, Doğu Marmara'da günde 172, saatte de 7 konut satılmış oldu. 


Kocaeli, 13 bin 323 işlemle en çok konutun satıldığı kent olurken, bu ili 8 bin 681 işlemle Sakarya, 4 bin 500 işlemle Yalova, 2 bin 694 işlemle Bolu, bin 741 işlemle Düzce izledi.


- İpotekli satışlar yüzde 25 azaldı


Söz konusu...