07 / 05 / 2024

Marmara Köşkünün yıkımı

Marmara Köşkünün yıkımı

Ankara Milletvekili Levent Gök, Marmara Köşkü'nün yıkılmasına ilişkin soru önergesi hazırladım. Gök, Dönemin Başbakanı Davutoğlu'na sordu. Gök, 12 soru sordu..

Marmara'da fayın kilidi kırıldı kırılacak! Uzmanlar bir bir açıkladı! Büyük İstanbul depremi geliyor...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremin ardından yaşanan büyük yıkım gözleri Marmara'ya çevirdi. Marmara'da fayın kilidi kırıldı kırılacak! Uzmanlar bir bir açıkladı! Büyük İstanbul depremi geliyor...

Marmara Köşkü'nün yıkılmasına ilişkin 12 sorun mecliste!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Marmara Köşkü'nün yıkılmasına ilişkin soru önergesi hazırladım. Gök, Dönemin Başbakanı Davutoğlu'na sordu. Gök, 12 soru sordu..

Depremde yıkılan binaların yüzde 64'ünün su yalıtımı yok!

Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, su yalıtımsız binaları “dikey mezar” olarak nitelendirdi ve “Marmara depreminde yıkılan binaların yüzde 64’ü su yalıtımı olsaydı yıkılmayacaktı” dedi.

Muşkara kentsel dönüşüm projesinde yıkım bahara kaldı!

Nevşehir'de bulunan Muşkara kentsel dönüşüm projesinde yıkım bahara kaldı. Kentsel Dönüşümden Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, görüşmede bulunulan hak sahiplerinden yarısının sözleşme imzaladığını belirtti.

Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye projesi hazır!

T.C. Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM), TÜRSAB-MÜZE Girişimleri, BKG ve Anadolu Efes tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” projesi tarihseverlerle buluşmaya hazır...

Atakule'de yıkımın sonuna gelindi!

Atakule'de yıkımın sonuna gelindi. Ankara'nın ilk alışveriş merkezleri olan Atakule'nin yıkımında sona gelindi. AVM olarak çekiciliğini yitirmesinin ardmdan özel bir firmaya satılan Atakule'nin yıkımına yaz başında başlanmıştı.

Çekmeköy'deki ruhsatsız kaçak binaların yıkım işi ihalesi 1 Aralık'ta!

Çekmeköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü; Çekmeköy'deki ruhsatsız veya ruhsata aykırı kaçak yapıların yıkılması işini 1 Aralık 2014 tarihinde ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 10 gün sürecek.

Fethiye'de Sarhoş binaların yıkımına başlandı!

Yıkımına başlanan uç binanın sahibi olan Mustafa Tezcan ' Hepimizin bildiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemizin genelinde kentsel dönüşüm projesi başlatılmıştır' dedi.

Maltepe Belediyesi ruhsata aykırı yapıların yıkım işini ihaleye çıkarıyor!

Maltepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü; ruhsatsız ve ruhsata aykırı kaçak inşaatların yıkılması işini 25 Kasım 2014 tarihinde ihaleye çıkarıyor. İş toplam 15 gün sürecek.

Diyarbakır Barış Ormanı'ndaki kaçak yapıların yıkımı gerçekleştirildi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri sabah erken saatlerinde Barış Ormanı içinde muhtelif zamanlarda yapılmış üç kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ’nin iş makineleri ile yapıldı.

Afyonkarahisar Valilik binasının yıkım ihalesi gerçekleştirildi!

Afyonkarahisar Belediyesi'nin Cumhuriyet Kent Meydanı projesi çerçevesinde yıkılacak olan mevcut Valilik binası için yıkım ihalesi gerçekleştirildi. Valilik binasının yıkımı, KDV hariç 153 bin liraya yapılacak

Aksu Belediyesi kaçak yapıların yıkım işini 12 Kasım'da ihaleye çıkarıyor!

Aksu Belediyesi, kaçak yapıların yıkılması işini 12 Kasım 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor. İhale açık ihale usulü yapılacak. Söz konusu iş 365 günde tamamlanacak.

Didim'deki imara aykırı yapıların yıkım işi 12 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Didim Belediyesi, Didim'de yer alan imara aykırı yapıların yıkım işini 12 Kasım 2014 tarihinde 14.30'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 1.095 gün sürecek.

Marmara Köşkünün yıkımı Haberi

Marmara Köşkünün yıkımı


Ankara Milletvekili Levent Gök, Marmara Köşkü'nün yıkılmasına ilişkin soru önergesi hazırladım. Gök, Dönemin Başbakanı Davutoğlu'na sordu.


Mustafa Kemal Atatürk’ün Atatürk Orman Çiftliğinde konut olarak kullandığı Marmara Köşkü mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı hiçe sayılarak yıkıldığını dile getiren Gök, "Atatürk, 11 Haziran 1937 tarihinde, Atatürk Orman Çiftliğini şartlı olarak halka emanet ettiği sözleşmeyi işte yıktığınız bu Marmara Köşkünde imzalamıştı.


AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Atatürk Orman Çiftliği arazisinin Atatürk’ün vasiyetine aykırı olarak kullanılmasında kendisiyle yarışa geldiği konusunda hiçbir tereddüt bulunmamaktadır." dedi.


Önergesinde Marmara Köşkü'nün önemini şu şekilde anlatan Gök, 12 soru sordu;


"AOÇ, Cumhuriyetin ilk yıllarında modern tarımın halka tanıtılması ve ilk zirai uygulamaların yapılması amacıyla, hem de tarıma elverişli olmadığı söylenen bataklık ve bol sivrisinekli bir arazide zor başarılarak, toprak ıslah...