27 / 04 / 2024

marmara üniversitesi göztepe konukevi

marmara üniversitesi göztepe konukevi

Marmara Üniversitesi, Göztepe Kampüsü'nde yer alan 10 katlı binayı lojman ve konukevi olarak kullanıyor. Göztepe kampüsünde bulunan bu binanın riskli olduğuna dair raporlar yer alıyor.

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunun açılışını gerçekleştirdi!

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunu tamamladı ve açılışını gerçekleştirdi. 

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nün imar planı değişikliği mecliste!

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nün bulunduğu arazide yapılan imar planı değişikliği çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Depreme dayanıksız diye kapatılan Göztepe İSMEK binası dayanıklı çıktı!

İBB depreme dayanaklı olmadığı gerekçesiyle Kadıköy Göztepe İSMEK'i kapattı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Gençoğlu tarafından hazırlanan raporda binanın deprem performans seviyesinin iyi olduğu belirtildi.

Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı kampüsündeki inşaata tepki!

İstanbul'da Şişli'de bulunan Marmara Üniversitesi Kampüsü yıkılarak yerine konut inşaatı yapılmasına tepki gösteren Şişli halkı, arazinin konut inşaatı yerine deprem toplama alanı için kullanılmasını istediklerini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi paylaşımı!

Yarım asra yakındır şifa dağıtan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, şehir hastanesi statüsüne kavuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün açılışı yapılan Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi ile ilgili paylaşımda bulundu.

Göztepe Şehir Hastanesi'nin ilk etabı Ağustos'ta açılacak!

Yarım asra yakındır şifa dağıtan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağustos'ta ilk etabının hizmete açılması hedeflenen yeni binasıyla şehir hastanesi statüsüne kavuşarak, Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri olarak hizmet sağlayacak. 

Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi’ne devredildi!

Kurucuları arasında Ahmet Davutoğlu'nun da olduğu  ve yönetim kadrosu "Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na yakın" olarak bilinen Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi'ne devredildi.

Marmara Üniversitesi'nden 'Nasıl bir kampüs?' anketi!

Marmara Üniversitesi, 29 Kasım 2019'da temeli atılan Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin tasarımı için öğrencilerinin, akademik ve idari personelinin görüşüne başvurdu...

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde dersler, inşaat bitmeden mi başladı?

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde inşaat bitmeden binalarda ders verilmeye başlanması öğrenciler, akademisyenler ve üniversite çalışanlarının can güvenliğini tehdit ediyor…

Gloria Jean’s Coffees Göztepe'de yeni mağaza açtı!

Günün her saatinde kahve keyfini artırmak isteyen Gloria Jean’s Coffees, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü karşısında açıldı.

Maltepe'ye Marmara Üniversitesi piyangosu!

Anadolu yakasının gayrimenkulde parlayan yıldızı Maltepe'de inşa edilecek olan Marmara Üniversitesi kampüsünde binlerce öğrenci eğitim görecek. Konut piyasasını her zaman hareketlendiren öğrencilerin Maltepe'ye de yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

Konut projelerinin iklimlendirmesi Toshiba VRF'den!

Dev projelerde ısıtma-soğutma ihtiyacını karşılayan Toshiba VRF, Pırlanta Göztepe konutları ve Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi C-D Blok merkezli derslik binalarında boy gösterecek.

Göztepe Stadı projesini Binali Yıldırım açıklayacak!

15 Ekim Cumartesi günü Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yılı açılış törenine katılacak olan Başbakan Binali Yıldırım, cumartesi günü geleceği İzmir'de Göztepe Stadı projesini açıklayacak.

marmara üniversitesi göztepe konukevi Haberi

marmara üniversitesi göztepe konukevi

Marmara Üniversitesi deprem yönetmeliğini by-pass ederek 10 katlı binayı lojman ve konukevi olarak kullanıyor. Göztepe kampüsündeki binanın riskli olduğuna dair raporları görmezlikten gelen üniversite yönetimi konukevinde kalanların canını hiçe sayıyor.


Depremin, iş kazalarında müfettiş aymazlığının gündemden düşmediği şu günlerde, Marmara Üniversitesi'nde yüzlerce insanın canının hiçe sayılarak hasarlı binanın konukevi ve lojman olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Bir bilim kurumu tarafından, deprem yönrtmeliğinin by-pass edilmesi, bilimsel raporların görmezlikten gelinerek yüzlerce insanın tehlike içinde yaşamasına göz yumulması şaşkınlık yarattı. Bina ile ilgili raporlarda güçlendirme yapılması istenirken Üniveriste güçlendirme yerine boya badana ile yetinerek hasarların üstünü örttü.


Deprem yönetmeliği hiçe sayıldı


Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde Kayalar İnşaat'ın 1985-86 öğretim yılında yaptığı 10 katlı bina lojman ve konukevi olarak kullanılmaya başlandı. 1989 depreminin ardından tüm kamu ve...