02 / 05 / 2024

marmaray 2 kıta 4 dakika

marmaray 2 kıta 4 dakika

Asrın projesi Marmaray yarın açılıyor. Marmaray projesi Osmanlı dönemine uzanan öyküsü ile adeta 150 yıllık rüyayı gerçeğe dönüştürüyor ve Marmaray'ın açılışı Üsküdar'da saat 15.00'te yapılıyor...

Marmaray Projesi "2 kıta 4 dakika" sloganıyla tanıtılacak!

"Asrın Projesi" olarak gösterilen Marmaray, 29 Ekim'de gerçekleştirilecek açılış öncesi "Hayaldi gerçek oldu", "2 kıta 4 dakika" ve "Günde 1 milyon yolcu" gibi çeşitli sloganlarla kamuoyuna tanıtılacak.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta son durum ne? Ali Kurt'tan son dakika paylaşımı geldi!

İstanbul Büyükşehir iştiraki KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm kapsamında inşa ettiği Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta son durum ne? İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un yaptığı o paylaşım...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta sona yaklaşıldı!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta sona yaklaşıldı. İşte proje ile ilgili son dakika detayları...

Merzifon Belediyesi 5 iş yeri ve 2 arsa satıyor! İhalesi 19 Aralık'ta!

Merzifon Belediye Başkanlığı, Merzifon'da yer alan 2 arsa ve 5 iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 19 Aralık'ta yapılacak.

Türkiye genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor! Cezası 2 bin 568 TL! 

Ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu, Türkiye genelinde 1 Aralık'ta, İstanbul'da ise bu tarih öne çekilerek 25 Kasım'da başlayacak. Uygulamaya uymayan sürücülere 2 bin 568 TL ceza kesilecek.

Yeminli ve serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavları Aralık'ta! Hemen başvuru tarihlerine bakın! 

TÜRMOB, bu senenin üçüncü dönem yeminli mali müşavirlik sınavlarının 2-11 Aralık'ta Ankara'da, serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavlarının da 16-17 Aralık'ta gerçekleştirileceğini açıkladı. İşte başvuru tarihleri...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 2. Kısım başlıyor!

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 2. Kısım projesinin yer teslimi  ÖZ-KIYI İnş.'ta yapıldı.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 2. Kısım ihalesi 26 Mayıs'ta!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Avcılar Firuzköy 1. Etap 2. Kısım Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu 26 Mayıs'ta saat 11:00'de yapılacak.

Tema İstanbul 2 ve Tema World lansmanı 15 Aralık'ta!

Mesa, Artaş, Kantur - Akdaş Ortaklığı’nda hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema İstanbul’un, merakla beklenen Tema İstanbul 2 ve Tema World Projeleri 15 Aralık'ta görücüye çıkıyor.

Ayvalık'ta 12.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Ayvalık Sulh Satış Memurluğu, Balıkesir Ayvalık'ta yer alan iki adet arsayı 12 milyon 200 bin TL bedelle satışa çıkardı.

marmaray 2 kıta 4 dakika Haberi

marmaray 2 kıta 4 dakika


Marmaray yarın açılıyor!


Asrın projesi Marmaray yarın açılıyor. Marmaray projesi Osmanlı dönemine uzanan öyküsü ile adeta 150 yıllık rüyayı gerçeğe dönüştürüyor. İlk olarak 1860 yılında Sultan Abdülmecid'in ortaya attığı bir fikir olan Marmaray günümüze uzanan çalışmalar ve düşünceler ile ancak 2004 yılında gerçeğe dönüştürüldü. Sultan Abdülmecid'in İstanbul Boğazı'ndan geçmesini istediği demiryolu tüneli olan ve şu anda Marmaray olarak yaşama geçirilen proje o zamanlar da denizin dibinden inşa edilen sütunlar üzerine yerleştirilmesi planlanan bir demiryolu olarak yapılmak isteniyordu. 


O günden bu yana yıllar içerisinde fizibilite etüdü yapılan ardından çeşitli firmalarla finansman anlaşması imzalanan ve geçiş için güzergahı belirlenen projenin ilk inşaat çalışmaları 2004 yılında başladı. Marmaray projesinin aslında 2009 yılında devreye girmesi bekleniyordu. Ancak yapılan kazılarda rastlanan tarihi kalıntılar projenin çalışmalarını da...