02 / 05 / 2024

Marmaray açılışı ne zaman

Marmaray açılışı ne zaman

2004 yılında temeli atılan, yarın açılışının yapılacağı ve 1 milyon yolcu taşıması hedeflenen Başbakan Tayip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımları ile gerçekleştirilecek olan Marmaray açılışı nerede yapılacak?

Marmaray açılışı için son 8 gün!

Halkalı ile Gebze arasında 13,6 kilometrelik mesafede uzanan Marmaray metrosu Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü olan 29 Ekim 2013 tarihinde açılacak. Marmaray açılışı için son 8 gün...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?

Kaç ay kira ödenmezse icralık olunur? Kira öderken açıklamaya ne yazılır?

Kira, bir mülkün, konutun, bir taşıtın ya da benzeri şeylerin sahibi tarafından, bir süre için ve belli bir bedel karşılığında, başkasının kullanımına verilmesine denilmektedir. Peki Kira öderken açıklamaya ne yazılır? İşte detaylar!

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Üniversiteler ne zaman açılıyor 2022? Üniversiteler hangi tarihte açılıyor?

Üniversiteler ne zaman açılıyor 2022? Üniversiteler hangi tarihte açılıyor? Sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kira tespit davası ne zaman açılır? Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Kira tespit davası, kiracı ya da kiraya veren tarafından açılan kira bedelinin yeniden belirlenmesinin talep edildiği bir davadır. Bu dava uygulamada genellikle kira artış davası olarak bilinmektedir. Peki, Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi? Kira tespit davası ne zaman açılır? İşte tüm detaylar..

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira tespit davasının şartları nelerdir?

Kira tespit davası, kira bedelinin günün şartlarına uyarlanması için açılırken, bu davayı açabilmek için belirli zaman ve koşullar belirlenmiştir. Peki, kira tespit davası ne zaman açılır, şartları nelerdir? İşte, kira tespit davası hakkında bilinmesi gerekenler…

1915 Çanakkale Köprüsü bugün açılıyor! 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı bugün gerçekleştirilecek. Köprünün açılış töreni için son hazırlıklar tamamlandı. Peki, Araç geçişi ne zaman başlayacak? 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

Prefabrik ev inşa ederken ne kadar ödeme yapılır?

Artan konut fiyatlarla beraber çok sayıda kişinin tercih ettiği evlerden biri olan prefabrik evlerde ödenmesi gereken bir takım masraflar bulunuyor. Peki prefabrik ev inşa ederken ne kadar masraf ödenir. Prefabrik ev inşaatında nelere ödeme yapılır? İşte detaylar...

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı Mart'ta açılışa hazır hale gelecek!

 Ulaştırma Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın devam eden test sürüşlerine katıldı. Turhan, "Geldiğimiz noktada Gebze-Halkalı arası tüm güzergahta inşa faaliyetleri ile sinyalizasyon montaj işleri tamamlandı. Martın ilk haftasında açılışa hazır hale getireceğiz" dedi...

İzmir Enternasyonal Fuarı ne zaman açılıyor 2018?

Türkiye'nin ilk büyük fuarlarından birisi olma özelliğini taşıyan İzmir Enternasyonal Fuarı ne zaman açılıyor 2018?

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

Marmaray açılışı ne zaman Haberi

Marmaray açılışı ne zaman

Asya ve Avrupa arasını 4 dakikada geçişe indiren Marmaray açılış töreni bilgileri haberimizde bulunuyor. 


2004 yılında temeli atılan ve yarın açılışının yapılacağı Marmaray 1 milyon yolcu taşıyacak. Marmaray'ın deneme seferleri ise 4 Ağustos 2013'te başlandı.


Marmaray, 1985-1987 arasında ilk yer araştırmaları başladı. 2004 yılındaki çalışmalarda 460 metre derinlikte elde edilen bulgular çalışmalar açısından risk taşıyordu. Projede bu riskten dolayı zemin sağlamlaştırıldı.


Raylı sistemler tarafından kullanılan dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan proje, Halkalı ile Gebze arasında açılacak.  ulaşım süresini kısaltacak, Enerji ve zaman tasarrufu yaptıracak projenin, motorize araçların kullanımının da azalması ile hava kalitesinin iyileştirilmesine büyük fayda sağlaması bekleniyor.


Marmaray açılışı nerede?


Marmaray açılışı nerede sorusuna göre proje, 29 Ekim 2013 Salı günü İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar'da saat 15.00'te...