03 / 05 / 2024

marmaray engelli ücret

marmaray engelli ücret

Toplu ulaşım araçlarında geçerli olan bedava engelli kartı Marmaray’da geçerli değil. Marmaray’ı yüzde 50 indirimle kullanan engelliler ücretsiz ulaşım istiyor. TCDD yetkilileri ise engellilere ücretsiz ulaşım için çalışma başlattıklarını müjdeledi.

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Merakla beklenen 2024 asgari ücret dün açıklandı. Milyonların gözü ise yeni asgari ücretle birlikte değişecek olan rakamlara çevrildi. Peki GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşları, işsizlik ödeneği ne kadar oldu?

65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Hemen bakın!

Yeni asgari ücret rakamıyla 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması tutarlarının ne kadar olacağı tek tek hesaplandı. İşte o rakamlar...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı yeni zamla tam bu kadar olacak! Hangi maaş kaç TL? Şimdi bakın!

Milyonlarca kişinin maaşını etkileyecek asgari ücret Temmuz zammı resmen açıklandı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı da Temmuz'da artacak. Peki hangi maaş kaç TL olacak? 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Temmuz'da tam bu kadar olacak! Şimdi yeni maaşınıza göz atın!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammı belli oldu. Asgari ücrete yapılacak zam sonrasında, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı da artacak. Peki hangi maaş kaç TL'ye yükselecek? 

Engelli aylığına Temmuz'da tam bu kadar zam geliyor! Engelli aylığı alanlar dikkat: Tek tek rakam verildi!

Asgari ücret zammının ardından pek çok maaşta da yükseliş yaşanacak. Binlerce kişi şimdi 'Engelli aylığına Temmuz'da ne kadar zam gelecek?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki engelli aylığı Temmuz zammıyla kaç TL olacak?

65 yaş maaşı, engelli aylığı, kıdem tazminatı tavanı tek tek hesaplandı! Maaşlarda deprem! Hangi maaş kaç TL olacak?

65 yaş üstü aylıkları, engelli aylığı, isteğe bağlı sigorta primleri asgari ücret zammıyla tek tek artacak. Peki hangi maaş kaç TL olacak?

Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Sıfır otomobil satışı yapan bayiler cezalara kesin cezalara karşın bu defa engelli bireyler için tanınan hakka da göz dikti. Bayiler, araç satışı konusunda ÖTV muafiyeti bulunan engellilerden 100 bin ila 200 bin TL arasında ücret istiyor ve vermeyenlere de satış yapılmıyor.

Yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı alanlar dikkat! Kime kaç lira maaş verilecek? Şimdi göz atın!

Asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına verilen zam müjdelerinin ardından, yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığına zam gelip gelmeyeceği gündem oldu. Peki kime kaç lira maaş verilecek?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında yeni zamlar buz kestirdi! Hemen tek tek zamlı maaşlara bakın!

Yeni yıla girilmesinin ardından asgari ücret ile memur ve emekli maaşı başta olacak şekilde neredeyse tüm maaşlar arttı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında yeni zamlar buz kestirdi! Hemen tek tek zamlı maaşlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zamları peş peşe geldi! Şimdi hemen bu yeni maaşlara bakın!

Yeni yılda asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına yapılan zam, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasını da etkiledi. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zamları peş peşe geldi! Şimdi hemen bu yeni maaşlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı alanlara zam sürprizi! Yeni maaşları duyan buz kesti! Şimdi bakın!

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı da peş peşe hesaplandı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı alanlara zam sürprizi! Yeni maaşları duyan buz kesti! Şimdi bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zammı buz kestirdi! Hemen peş peşe hesaplanan maaşlara bakın!

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zammı buz kestirdi! Hemen peş peşe hesaplanan maaşlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında asgari ücret depremi! Hemen bir bir hesaplanan rakamlara bakın

65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım maaşı da 2023'te zamlı ödenecek. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım maaşı ne kadar olacak? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı 1 Ocak 2023 zammı buz kestirdi! Hemen bir bir hesaplanan rakamlara bakın

marmaray engelli ücret Haberi

marmaray engelli ücret


İki kıtayı Boğaz’ın altından birleştiren Marmaray’da bilet fiyatı 1.95 TL. Engelliler ise bu ücretin yarısını ödüyor.


Engellilerin ulaşımda karşı karşıya kaldığı sıkıntılar herkesin malumu... Kentmimarisinin uygunsuzluğu, yollarda, kaldırımlarda, üstgeçitlerde yeterli düzenlemelerin yapılmaması ve bunun gibi birçok problemle boğuşuyorlar yıllardır. Son dönemlerde engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik bazı adımlar atılsa da sorun hâlâ çok büyük. E hal böyle olduğundan engellilerden gelen şikâyetlerin de haddi hesabı yok tabii...


ŞİKÂYET VAR!


Bu devirde hâlâ rampası olmayan kaldırımdan geçemeyen ya da asansörü olmayan durağa inemeyen engelli İstanbullulardan yoğun mesajlar geliyor. Şu günlerde ise bu şikâyetlere bir yenisi daha eklendi. “Marmaray’a neden ücretsiz binemiyoruz?” diye çok sayıdamesaj alıyorumengellilerden... Bildiğiniz gibi engelliler, aldıkları ücretsiz kartla toplu ulaşım araçlarına ücretsiz binebiliyor. Otobüse, metrobüse,metroya...


Gelin görün ki bu ücretsiz kartlar Marmaray’da geçerli...