22 / 05 / 2024

Marmaray entegre projeleri

Marmaray entegre projeleri

Gebze ile Halkalı arasında bulunan istasyonları Marmarayla entegre edecek projenin 2015 yılı içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Marmarayla seyahat eden yolcu sayısı giderek artıyor ve bu sayı günde ortalama 180 bin kişiye ulaştı.

Üsküdar'da markalı konut projeleri tam gaz!

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi dev ulaşım yatırımları sayesinde Avrupa yakasındaki tarihi yarımadaya yakınlaşan Üsküdar, yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Üsküdar’da markalı konut projeleri, sağlık ve turizm yatırımları tam gaz sürüyor. Belediye ise, tarihe ve doğaya saygılı bir dönüşüm planlıyor.

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusu 9 hastaneden oluşacak!

Dünyanın en büyük hastane projeleri arasında yer alan yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasiteli Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusu'nun inşası için proje alanına mobil hazır beton üretim tesisi kurulacak.

Anadolu Yakası'ndaki ulaşım projeleri konut fiyatlarını artırdı!

Anadolu Yakası Marmaray, yeni metro hatları, kentsel dönüşüm çalışmaları ve İstanbul Finans Merkezi projeleri Anadolu yakasının kaderini değiştiriyor. Kartal, Tuzla, Sancaktepe ve Ataşehir'de gayrimenkuller yüzde 100'e kadar değerlendi.

İstanbul'un dev projeleri demiryolu ile birleşecek!

Üçüncü Köprü, 3. Havalimanı ve Marmaray projeleri 62 kilometrelik demiryoluyla birbirine bağlanacak. , 3 dev projeyi kapsayan 62 kilometrelik kısmının proje çalışmaları TCDD tarafından başlatıldı.

Tuzla Marina ve Marmaray havadan birleşecek!

Tuzla Marina ve Marmaray havadan birleşecek. Yapımı devam eden Marmaray hattıyla entegre çalışacak olan havarayın, sahilden İstanbu l'un merkezine ulaşımı da rahatlatarak, turizmi canlandırması hedefleniyor

Tuzla Marina Marmaray'la havadan birleşecek!

Tuzla Marina'ya havaray yapılıyor. Yapımı devam eden Marmaray hattıyla entegre çalışacak olan havarayın, sahilden İstanbul'un merkezine ulaşımı da rahatlatarak, turizmi canlandırması hedefleniyor. Etütler yakında başlayacak...

İrlanda’ya katı atık projeleri ziyareti gerçekleştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın “Entegre Katı Atık Projeleri Hazırlanması için Teknik Yardım” çalışmaları kapsamında İrlanda’ya teknik bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Entegre Katı Atık projesi kapsamında İrlanda'yı ziyaret etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Entegre Katı Atık Projeleri Hazırlanması için Teknik Yardım” çalışmaları kapsamında 4-9 Ağustos tarihleri arasında İrlanda’ya Teknik Çalışma Ziyareti yaptı.

İETT, Kadıköy-Kartal Metrosu ve Marmaray'ı birbirine bağladı!

İETT, İstanbul'un Anadolu yakasında Kadıköy-Kartal Metrosu ve Marmaray hattına entegre olacak 5 numaralı Kadıköy-Koşuyolu-Üsküdar hattını hizmete açtı. İşte Marmararay ile Kadıköy-Kartal Metrosunu bağlayan o 5 numaralı hattın durakları...

Halkalı Marmaray istasyonu nerede?

Halkalı Marmaray durağı nerede? Marmaray Halkalı durağı ne zaman açılacak? Marmaray Halkalı durağı hatlarla entegre olacak? Marmaray Halkalı istasyonu ne zaman 3. Havalimanı metro hattına ve Edirne YHT hattına bağlanacak? İşte cevaplar...

Halkalı Marmaray Metrosu ne zaman bitecek?

Halkalı Marmaray Metro projesi ne zaman hizmete açılacak? Marmaray Halkalı Yüzeysel Metro ile 3. Havaalanı’na nasıl gidilecek? Halkalı Gebze Marmaray Yüzeysel Metrosu, hangi metrolara entegre olacak? Halkalı Marmaray metrosu ile nerelere gidilecek?

İETT, Marmaray'a entegre yeni hatlar açtı!

İETT, Marmaray' a diğer toplu ulaşım araçlarıyla entegrasyonunu sağlamak amacıyla yeni hatlar açtı. Mevcut bazı hatlarda da Marmaray'a hizmet verecek şekilde güzergah değişikliğine gidildiği belirtildi...

Hazar Forumu'nun gündemi Marmaray oldu!

Kazakistan Demiryolları Başkanı Asgar Mamin, gelecek yıl Marmaray ile bağlantılı projeleri olacağını, bu sayede boğazlara kadar uzanacaklarını belirterek, "Yani Çin'den Avrupa'ya tek bir proje üzerinden ilerlenebilecek" dedi...

Marmaray entegre projeleri Haberi

Marmaray entegre projeleri

Marmaray ile yolculuk etmek artık çok kolay ve güvenilir. Marmarayla seyahat eden yolcu sayısı giderek artıyor ve bu sayı günde ortalama 180 bin kişiye ulaştı. 

Yabancı turistler de sisteme yoğun ilgi göstermeye başlayınca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da bu ilgi karşısında, sefer sıklığını 5 dakikaya çıkardı. Günlük sefer sayısı böylece 274'ten 333'e yükseldi. Sabah'ın haberine göre, Dünyanın en önemli projelerinden biri olarak görülen ve Türkiye'nin 153 yıllık rüyası olan Marmaray'ı 7'den 70'e her yaştan vatandaş kullanıyor.


42 İSTASYON BAĞLANACAK

Yüzyıllık tasarım ömrüne sahip olan Marmaray, 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı ve 2 dakikalık tren işletme aralığına uygun dizayn edildi.


Boğaz tüp geçişi 1.4 kilometrelik uzunlukta, deniz yüzeyinden 55 metre derinlikte inşa edilen Marmaray, banliyö hatlarının iyileştirilmesi tamamlandığında Gebze ile Halkalı arasındaki 3'ü derin...