05 / 05 / 2024

marmaray ilk sefer

marmaray ilk sefer

Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda, AA muhabirine açıklama yapan Kahraman, Marmaray'ın tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu, hem deniz hem de karadan geçen teknik bir proje olduğunu söyledi.

Marmaray'ın Üsküdar'dan gerçekleştirdiği seferler büyük ilgi gördü!

Marmaray 'ın sabah saatlerinde Üsküdar 'dan gerçekleştirdiği ilk seferlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi, enikapı'dan Üsküdar'a Marmaray ile 8 dakikada ulaşan vatandaşlar, memnuniyetlerini alkışlarla ifade etti

Turistik Doğu Ekspresi ilk seferi için geri sayım! İşte bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferleri hakkında açıklama yaptı. Peki, Turistik Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor, fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin dizelden tam olarak elektrikliye geçirilen ilk ve tek otobüsü sefere başladı. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 kilometrekarelik bir mesafe kat ederek, yüzde 63’e varan sefer masrafında tasarruf gerçekleşti.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler başladı!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği Eminönü-Alibeyköy hattında ilk sefer bugün saat 12:00'de başladı. 

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu açıldı!

İstanbulluların büyük bir heyecan ve merakla beklediği Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nda ilk sefer saat 12:00 itibarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun canlı bağlantıda verdiği startla başladı.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun ilk sefer saati belli oldu!

İstanbulluların uzun süredir beklediği Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu yarın hizmete başlıyor. Tedavi gördüğü hastanede açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seferlerin saat 12:00'de başlayacağını duyurdu.

Çin'den Avrupa'ya gidecek ilk yük treni 5 Kasım'da Türkiye'de!

Çin'den yola çıkıp, Marmaray'ı kullanarak Avrupa'ya geçecek olan ilk yük treni China Railway Express 5 Kasım'da Türkiye'ye ulaşacak.

Marmaray’a göre taşındık!

İstanbul’da evini taşımak isteyenlerin ilk tercihi toplu ulaşım güzergahlarına yakınlık oluyor. Yılın ilk yarısında Mart ayında açılan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı güzergahlarına olan taşınmalar öne çıktı....

Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yaptığı girişimlerle dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi'nin yanı sıra "Turistik Doğu Ekspresi" 29 Mayıs tarihindeseferlere başlayacak.

Turistik Doğu Ekspresi'nde ilk sefer günü belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 25 Şubat'ta yaptığı açıklamasında, "Doğu Ekspresi amacı dışında kullanılıyor" diyerek turizme hizmet edecek yeni bir treni hizmete alacaklarını açıklamıştı. "Turistik Doğu Ekspresi" ilk seferini 29 Mayıs'ta yapacak.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı konut fiyatlarını artırdı!

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı vatandaşların hizmetine açıldı. 76 kilometrelik hat geçtiği ilçe ve semtleri değerlendiriyor. Son 4 yılda en yüksek konut fiyat artışı Yeşilköy, Üsküdar ve Gebze'de oldu.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı Mart'ta açılışa hazır hale gelecek!

 Ulaştırma Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın devam eden test sürüşlerine katıldı. Turhan, "Geldiğimiz noktada Gebze-Halkalı arası tüm güzergahta inşa faaliyetleri ile sinyalizasyon montaj işleri tamamlandı. Martın ilk haftasında açılışa hazır hale getireceğiz" dedi...

İstanbul Havalimanı'na ulaşımın detayları!

İstanbul Havalimanı'nda dün ilk sefer Ankara'ya gerçekleşti. 29 Ekim'de ilk fazı açılan İstanbul Havalimanı'na ulaşımın nasıl olacağı ise en merak edilen konu. İstanbul Havalimanı'na ulaşımın detayları... 

İstanbul Havalimanı'ndan ilk tarifeli sefer yapıldı!

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı'ndan ilk ticari uçuşunun İstanbul-Ankara seferiyle başlaması nedeniyle, vatandaşlar havalimanına gelerek işlemlerini gerçekleştirdiler.

marmaray ilk sefer Haberi

marmaray ilk sefer


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Kahraman, Marmaray'a yoğun ilginin devam ettiğini belirterek, "Yolcularımız meraktan ve sistemi tanımak istediklerinden trende fazla kalıyor, trenden inmek istemiyor" dedi. 


Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda, AA muhabirine açıklama yapan Kahraman, Marmaray'ın tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu, hem deniz hem de karadan geçen teknik bir proje olduğunu söyledi. Yolculara, Marmaray'a binerken daha cesur davranmaları çağrısı yapan Kahraman, "Burada herkes çok rahatça seyahat yapabilir. Herhangi bir trenin yolda kalması durumunda da büyük bir sorun yok. Biz senaryoyu buna göre yaptık. Her an her yerde bir araç arızalanabilir. Her araçta da bu yaşanabilir. Kendi aracınız da arızalanır, tren de uçak da arızalanabilir. Biz böyle bir risk yaşamadık. Dün çok yoğun bir yolcu talebi vardı. Yolcularımız zaman...