02 / 05 / 2024

Marmaray projesi açıldı mı

Marmaray projesi açıldı mı

"Asrın Projesi" olarak gösterilen Marmaray, 29 Ekim'de gerçekleştirilecek açılış öncesi "Hayaldi gerçek oldu", "2 kıta 4 dakika" ve "Günde 1 milyon yolcu" gibi çeşitli sloganlarla kamuoyuna tanıtılacak.

Marmaray 6 gün sonra açılacak!

Sultan Abdülmecid'in 1860'ta ortaya attığı ve ancak 2004 yılında inşasına başlanabilen Marmaray'ın Üsküdar girişinde düzenlenecek açılış törenine, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile bazı yabancı devlet adamlarının katılımı bekleniyor

Marmaray projesi 153 yıl önce düşünülmüş!

Türk Tarih Kurumu (TTK), imar planları Osmanlı döneminde yapılan köprü, tüp geçit, teleferik gibi ulaşım projelerini bir belgeselle anlatacak. Film, arşiv görüntüler, çizimler ve yüksek kalite animasyonlarla desteklenecek.

'Kredi muslukları açıldığında talep patlar, konut fiyatları yukarı gider'

Konut satışları Eylül ayında son yedi yılın en düşük seviyesi gördü. Kredilerin kısılması, yatırımcının başka yatırım araçlarına yönelmesi ve sosyal konut projesi satışları azalttı. Peki kredi muslukları açıldığında konut sektöründe neler olacak? İşte merak edilen soruların yanı

Wanda Vista İstanbul açıldı!

Wanda Hotels - Resorts'un ilk yurt dışı yönetim oteli olan Wanda Vista İstanbul'un rezidansları 7 Ağustos tarihinde açıldı. Wanda Vista'nın ilk açık deniz yönetim projesi olan Wanda Vista İstanbul, aynı zamanda Batı dünyasına "Pure Oriental Delight" konseptini getiren ilk proje olma özelliğinde.

103 emekli amiral için soruşturma açıldı! 

Montrö Boğazlar sözleşmesi ve Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik ortak bildiri yayınlayan 103 emekli amiral için soruşturma açıldı. 

Bosna Hersek'te Balkan Gençlik Okulu açıldı!

Bosna Hersek Saraybosna'da, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen "Balkan Gençlik Okulu" projesi açıldı. 

Fehmi Babacan adına yapılan cami ibadete açıldı!

Babacan Holding kurucusu Fehmi Babacan adına inşa edilen ve Babacan Premium Projesi içerisinde yer alan cami ibadete açıldı.

Tokat Hıdırlık Sosyal Tesisi açıldı!

Kanal Tokat projesi kenarında yapımına başlanan Hıdırlık Sosyal Tesisi tamamlanarak, hizmete açıldı.

Belevi köy konağı açıldı!

Belevi köy konağı, misafirhane, yemekhane-düğün salonu, muhtarlık odası dernek odası projesi Kurban Bayramı'nın 2. günü tamamlanarak törenle açıldı...

Tekirdağ'da katlı yeraltı otoparkı hizmete açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan meydan düzenlemesi projesi tamamlandı. Proje kapsamında yapımı tamamlanan katlı yeraltı otoparkı hizmete açıldı.

Tekfen'in Katar Al Khor Expressway projesi açıldı!

Tekfen İnşaat’ın yapımını üstlendiği Katar Al Khor Expressway’in, ana yol ve 3 kavşağı Katar Başbakanı Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al Thani tarafından hizmete açıldı...

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı açıldı!

'Martı Projesi' olarak bilinen ve daha sonra revize edilen Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi'nin ilk etabı bu sabah vatandaşların hizmetine açıldı.

Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı açıldı!

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Bursa Osmangazi Millet Kıraathanesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği Millet Kıraathanesi Projesi’nin Bursa’daki ilk örneği olan Kedili Tekke Millet Kıraathanesi, Osmangazi Belediyesi tarafından vatandaşların hizmete açıldı.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

Marmaray projesi açıldı mı Haberi

Marmaray projesi açıldı mı


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Marmaray, Cumhuriyet'in ilanın 90. yılının kutlanacağı 29 Ekim 2013'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.


Hizmete alınması için geri sayımın sürdüğü Marmaray'ın açılışı dolayısıyla hazırlanan 35 saniyelik reklam filmi, 26 Ekim Cumartesi günü televizyonlarda yayınlanmaya başlanacak.


Marmaray, şehirlerarası yollar, tünel girişleri, otoyollar ve köprülerdeki ışıklı tabelalarda, mavi zemin üzerine yazılan "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Marmaray hizmete giriyor", "Hayaldi gerçek oldu", 2 kıta 4 dakika" ve "Günde 1 milyon yolcu" gibi sloganlarla tanıtılacak.


Söz konusu sloganlar, Haydarpaşa Garı ile Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattındaki trene de yansıtılacak. 


Bazı şehirlerde de billboardlarda söz konusu projenin açılışı ile yapım sürecindeki çalışmalara yönelik fotoğraflara yer verilecek.


Açılış töreninin gerçekleştirileceği 29 Ekim Salı günü...