28 / 04 / 2024

marmaray projesi açılış recepsiyonu

marmaray projesi açılış recepsiyonu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Yarın büyük gün. Bu Cumhuriyet bayramında bir istisnayı gerçekleştiriyoruz. O da asrın projesi Marmaray' ın hizmete alınması" dedi...

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı yarın açılıyor!

Kamuouyunda Martı Projesi olarak bilinen Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı yarın sabah hizmete açılıyor.

81 İl 81 Anaokulu Projesi kapsamında yeni okullar açılıyor!

Türk Kızılay İstanbul Şubesinin hayata geçirdiği "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Yalova'nın Altınova ilçesinde inşası tamamlanan anaokulunun açılışı törenle gerçekleştirildi. 

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor!

Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan ve tartışmalara konu olan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor. O tarihten itibaren Kabataş iskelesinden vapur seferleri başlayacak.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı Mart'ta açılışa hazır hale gelecek!

 Ulaştırma Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın devam eden test sürüşlerine katıldı. Turhan, "Geldiğimiz noktada Gebze-Halkalı arası tüm güzergahta inşa faaliyetleri ile sinyalizasyon montaj işleri tamamlandı. Martın ilk haftasında açılışa hazır hale getireceğiz" dedi...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır merakla beklediği ulaşım projesi olan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı, 10 Mart'ta açılacak.

Antalya Boğaçayı projesi açılışa hazır!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi ilk etap çalışmalarını tamamladı. 

Elon Musk'ın dev yeraltı tüneli bugün açılıyor!

Çılgın iş adamı Elon Musk'ın 'çılgın' projesi dev yeraltı tünelinin açılışı bugün gerçekleşecek. Peki dev projenin ülkeye katkısı ne olacak?

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açılış gün sayıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi projesi açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen projenin kısa sürede açılması planlanıyor.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu 29 Ekim 2019'da açılıyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük otoyol projesi olan İstanbul- Bursa - İzmir otoyolu 29 Ekim 2019'da açılıyor.

İzmir Kültürpark ranta mı açılıyor?

İzmir’in simgesi olan Kültürpark projesi ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Peki Kültürpark ranta mı açılıyor?

Elon Musk'ın yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor!

Yatırımcı ve girişimci Elon Musk'ın aylar önce duyurduğu çılgın projesi hayata geçiriliyor. Trafik sıkışıklığı son verecek yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor.

Manavgat Türkbeleni açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, açılışa hazır hale gelen Türkbeleni Projesi’ni denetledi.

Manavgat Türkbeleni projesi açılışa hazır!

Manavgat’ın yeni cazibe merkezi olacak plan Türkbeleni projesi açılışa hazır. Gecesi başka, gündüzü başka bir güzellik sunan Türkbeleni, gündüz yemyeşil, gece ışıl ışıl görüntüsüyle adeta büyülüyor.

marmaray projesi açılış recepsiyonu Haberi

marmaray projesi açılış recepsiyonu


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye ile Japonya arasında var olan dayanışma ruhunun bundan sonra yeni projelerde artacağına olan inançlarının tam olduğunu söyledi.


Bakan Yıldırım, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Marmaray Projesi Açılış Resepsiyonu'nda yaptığı konuşmada, bugün Türk-Japon dostluğunun uzun ömürlü işbirliğinin tarihi günlerinden birine tanık olduklarını kaydetti.


Marmaray Projesi'nin yapım tekniği bakımından bir çok ilklere sahip, mühendislik eseri bir proje olduğunu aktaran Yıldırım, dünyanın hiç bir yerinde iki kıtayı birleştiren böyle bir projenin olmadığını dile getirdi.


İki kıtayı denizin 62 metre altında birleştiren başka bir projenin de olmadığını vurgulayan Yıldırım, projenin yapım teknikleri hakkında bilgi verdi.


"Bu proje sadece dünya şehri İstanbul'da, Türk-Japon işbirliği ile gerçekleştirildi" diyen Yıldırım, projeyi başarıyla tamamlayan yüklenici firmalara teşekkür ederek, Marmaray'ın hayalken gerçek olduğunu, bu hayalin gerçeğe...