22 / 12 / 2024

Marmaray Projesi amacı

Marmaray Projesi amacı

Marmaray projesinin hedeflerinin açık ve net terimler kullanılarak ifade edilmesi önemli bir konudur. Buna göre Marmaray projesi ile amaçlanan İstanbul’daki mevcut şehiriçi taşıma sorunlara uzun vadeli bir çözümün sağlanmasıdır diyebiliriz...

Marmaray projesinin amaçları!

Marmaray projesinin amaçları nelerdir? Marmaray metro hattı projesinin amaçları arasında; Banliyö trenlerini kullanan çok sayıda yolcu için yolculuk süresinin kısaltılması ve konforun arttırılması yer alıyor...

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Haliç Yat Limanı imar uygulaması askıya çıktı!

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

2005 yılında Haydarpaşa Garı otel olacak!

2005 yılında Ulaştırma Bakanı olan Yıldırım, ''Marmaray Projesi tamamlanınca gar, işlevini kaybedecek. Garı atıl tutmak yerine, uluslararası ticaret, kültür, sanat, kongre ve turizm merkezi olarak kullanmayı planlıyoruz'' diye konuşmuş.

2004 yılında Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış!

2004 yılında temeli atılacak Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış ve projede her detay üzerinde duruluyormuş. Kazı öncesinde Marmara'da yaşayan balık türünün yumurtlama ve göç mevsimi dahi tespit edilecekmiş.

Marmaray Projesi'nin ihalesi açıldı!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi açılmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.

Marmaray banliyö hatlarına ek süre!

Marmaray Projesi kapsamında banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmasında Ulaştırma Bakanlığı ile İspanyol OHL- Dimetronic firmaları arasında görüşmelerin sona erdiği öğrenildi.

1999 yılında Marmaray için kredi bulunmuş!

1999 yılında Boğaz'a yapılması düşünülen Marmaray Projesi için Japonlar 1.2 milyar dolar (386 trilyon 400 milyar lira) kredi verecekmiş. Banliyö hatları ile istasyonların yapımı için de 1.1 milyar dolarlık kredi alınacakmış.

1998 yılında Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş!

1998 yılında İstanbul'da hayata geçirilmeye çalışılan Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş. Boğaz Demiryolu Tüp Tüneli ve 63 kilometrelik yüzeysel metronun yapımında Japon teknolojisi kullanılacakmış.

1998 yılında Marmaray ihaleye çıkacakmış!

1998 yılının Haziran ayında İstanbul'un trafiğini rahatlatacak olan ''Marmaray Projesi'' ihaleye çıkacakmış. 1.2 milyar dolara (308 trilyon 400 milyar lira) mal olacak Tüpgeçitle demiryolu Gebze'den Halkalı'ya kadar uzayacakmış.

Marmaray banliyö hatları neden durdu?

MARMARAY Projesi kapsamında Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmalarının durdurulmasının nedeni ne?

Marmaray Projesi amacı Haberi

Marmaray Projesi amacı


Marmaray projesinin hedefleri!


Marmaray projesi gibi büyük altyapı projelerinin tanıtımında, bu projenin İstanbul’un günlük trafik şartlarını etkileyecek olmasının yanı sıra, şehrin ve bölgenin kalkınmasını da etkileyeceğinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bu nedenle Marmaray projesinin hedeflerinin açık ve net terimler kullanılarak ifade edilmesi de ayrıca önem taşıyor. Marmaray projesinin hedeflerini şöyle açıklayabiliriz:


- İstanbul’daki mevcut şehiriçi taşıma sorunlara uzun vadeli bir çözümün sağlanması;

- Anahat demiryolu hizmetlerindeki mevcut işletimsel sorunların hafifletilmesi;

- Asya ve Avrupa’daki demiryolu sistemleri arasında doğrudan bir bağlantının kurulması;

- Banliyö demiryolu hizmetlerinde, kapasite, güvenilirlik, erişilebilirlik, dakiklik ve güvenliğin arttırılması;

- Banliyö trenlerini kullanan çok sayıda yolcu için yolculuk süresinin kısaltılması  ve konforun arttırılması;

- İstanbul Boğazı üzerinden kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığının sağlanması;

- Egzoz gazlarından kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılması ve böylece İstanbul’daki hava...