04 / 05 / 2024

Marmaray projesinin açılışı

Marmaray projesinin açılışı

2004 yılında inşaatına başlanan Marmaray açılışı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' nda (Türkiye'ye Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak) Üsküdar' da saat 15.00'te düzenlenecek bir törenle yapılacak...

Marmaray bugün açılıyor!

Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Marmaray bugün açılıyor. Günlerdir geri sayımı yapılan Marmaray için artık sadece saatler kaldı. Marmaray, Üsküdar'da düzenlenecek törenle saat 15.00'te hizmete girecek...

Marmaray Projesi'nde geri sayım başladı!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı gerçekleştirilecek projede, İstanbul Boğazı'nın iki yakası, 11 tüple birleştirildi. Binali Yıldırım:"Abdülhamit Han zamanında yapılan proje, aşağı yukarı bugünkü projenin aynısı"dedi...

Gebze-Halkalı demir yolu hattı bugün açılıyor!

İstanbul'da günde 1.2 milyon yolcu taşıması beklenen banliyö treni hattı bugün açılıyor. Halkalı-Gebze Marmaray Hattı için son hazırlıklar tamamlandı.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı Mart'ta açılışa hazır hale gelecek!

 Ulaştırma Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın devam eden test sürüşlerine katıldı. Turhan, "Geldiğimiz noktada Gebze-Halkalı arası tüm güzergahta inşa faaliyetleri ile sinyalizasyon montaj işleri tamamlandı. Martın ilk haftasında açılışa hazır hale getireceğiz" dedi...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır merakla beklediği ulaşım projesi olan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı, 10 Mart'ta açılacak.

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü'nün açılışı ertelendi!

Kocaeli Körfez Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında gösterilen Körfez Kampüsü projesinin açılışı hava muhalefeti nedeniyle ileri bir tarihe alındı. 

Gül Baba Müzesi açılış için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'da hayata geçirilen Gül Baba Türbesi ve Müze projesinin açılışını yapacak. 

Silivri'nin en büyük okulu Şubat'ta açılıyor!

Silivri’nin en büyük okul projesi Şubat ayında hizmete açılıyor. Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Yanmaz, okul projesinin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Unigarden projesinin resmi açılışı yapıldı!

Serdivan’da Kuveyt-Türk iş adamlarının ortak yatırımıyla inşa edilen Unigarden adındaki 2 bin 500 kişilik üniversite öğrenci kompleksinin açılışı yapıldı...

TURYAP'ın Nidapark Başakşehir temsilciliği bugün açılıyor!

Tahincioğlu tarafından hayata geçirilen Nidapark Başakşehir projesinin TURYAP Nidapark Başakşehir temsilciliği bugün Erdal İmrek, Erkut Memiş, Cahit Yeşil ve Murat Meşin tarafından açılıyor..

İzmit Aquapark bugün açılıyor!

İzmit Belediyesi'nin hayata geçirdiği aquapark projesinin açılışı bugün saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

Sakarya'daki 384 milyonluk 43 proje açılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu 16 Mart Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı toplu açılış töreninde Büyükşehir Belediyesi’nin 384 Milyon TL değerindeki 43 projesinin açılacağını belirtti.

Veysel Eroğlu Ankara'da toplu açılışa katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, Erzurum'daki "Nene Hatun Tarihi Milli Parkı Çevre Düzenleme ve Kültür Sokağı" projesinin de açılışı yapıldı.

İzmir Kemalpaşa Kültür Merkezi yıl sonunda açılıyor!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Kültür, Sanat ve Spor Merkezi projesinin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Projenin 8 milyon TL'ye mal olacağı belirtiliyor.

New York’taki 4 milyar dolarlık Oculus projesinin ön açılışı yapıldı!

New York’taki Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu bölgede bir anıt istasyon binasının ön açılışı yapıldı. Oculus diye adlandırılan bu anıt projenin içinde, tren ve metro istasyonları ile alışveriş merkezi var.

Marmaray projesinin açılışı Haberi

Marmaray projesinin açılışı


Marmaray açılışı!


İstanbul Boğazı'nın altından geçerek iki yakayı birbirine bağlayan Marmaray açılışı saat 15.00' te gerçekleşiyor. Marmaray Anadolu yakasındaki Gebze Haydarpaşa banliyö hattı ile Avrupa yakasındaki Halkalı Sirkeci banliyö hattını boğazın altından geçirilen bir tüp geçit ile birleştiren bir sistem olarak tasarlandı. Marmaray açılışı sadece boğazdan geçecek tüp geçişte olacak. Yani Anadolu ve Avrupa yakasındaki banliyö hatları ile entegre olması için çalışmalar devam ediyor.


Marmaray'ın toplam hat uzunluğu 76 kilometre olarak tasarlandı ve bu hatta toplam 40 istasyon yer alacak. Bunlardan 37 tanesi yer üstünde, 3 tanesi de yer altında olacak şekilde inşa ediliyor. Marmaray,'ın İstanbul Boğazı'nın altından geçen tüp tünelinin uzunluğu 1,4 kilometre ve deniz yüzeyinin yaklaşık 60 metre altından geçiyor. Marmaray tüp geçişi denizin içinden değil, topraktan geçiyor. Yani...