30 / 04 / 2024

marmaray tüneli

marmaray tüneli

İstanbul'da Marmaray' a kardeş geliyor. İncirli - Söğütlüçeşme arasında yapılacak 28 km'lik metro hattı, Boğaz'ın altından geçerek iki kıtayı birbirine bağlayacak. Hattın etüt çalışmaları 2015'te tamamlanacak.

Marmaray haritası!

Asrın projesi olarak tanınan ve dünyada da büyük yankı uyandıran Marmaray tüneli denizin 60 metre derinliğinden geçiyor. Aşağıdaki Marmaray haritası ile hattın açılan mevcut istasyonlarını görebilirsiniz...

Marmaray tünelinin uzunluğu nedir?

İstanbul'da doğu ile batı arasında uzanan ve İstanbul Boğazı'nın altından geçen bir demiryolu toplu ulaşım bağlantısı olan Marmaray tünelinin uzunluğu nedir? sorusuna 1,4 kilometredir diyebiliriz...

Marmaray tüp geçidi nedir?

Marmaray tüp geçidi nedir?: Anadolu yakasındaki Gebze Haydarpaşa banliyö hattı ile Avrupa yakasındaki Halkalı Sirkeci banliyö hattının Boğaz' ın altından geçirilen bir tüp geçitle birleştirilmesidir...

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir!

Gazeteci Nagehan Alçı  "Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir" diyor. İşte Alçı'nın yazısı...

Avrasya Tüneli'ni sürücüler nasıl kullanacak?

Avrupa ile Asya’yı Marmaray’dan sonra Boğaz’ın altından 2. kez birleştiren Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta açılacak. Günde 130 bin araç Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki 100 dakikalık yolu 15 dakikada alacak.

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını etkiledi!

İstanbul'a yapılan ulaşım projelerinin konut fiyatlarına etkisi tartışılmaz. Artık konut yatırımı yapılırken konutun 3. Havalimanı, 3. Köprü, Marmaray gibi kamu projelerinin güzergahında olup olmadığına bakılıyor. Bu projelerden biri de, Avrasya Tüneli...

Marmaray, metro ve Avrasya Tüneli, Üsküdar'ı değerlendirdi!

Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut." dedi.

Büyük İstanbul Tüneli'nin güzergahından sit alanları çıkarıldı!

İstanbul’a yapılacak Büyük İstanbul Tüneli’ne ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Marmaray ve Avrasya Tüp Geçit projesi deneyimlerine sahip Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, projeye özel çalışmaları yürütecek.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli tanıtım filmi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meksika dönüşü müjdesini verdiği 3. Tüp geçit projesinin detayları belli oldu, Üçüncü tüp geçit, Marmaray ve Avrasya tünellerinden farklı olacak. İşte 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli tanıtım filmi...

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Proje, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi.

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak!

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak. Türkiye-Irak arasındaki geçişi kolaylaştıracak tünel tamamlanıyor. 3,6 km'lik tünelle Irak-Türkiye ticareti 2015’te çok daha güvenli ve hızlı hale gelecek.

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.

Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ağustos 2017 ’de bitmesi planlanan ‘Avrasya Tüneli’nin 2016 sonuna yetişeceği müjdesini verdi. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar + KDV olarak belirlendi.

Ovit Tüneli'nde 12 bin 100 metre aşıldı!

Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki Ovit Dağı' nda yapımı süren Ovit Tüneli' nin 12 bin 100 metrelik bölümü tamamlandı. İnşaatına 2012'de başlanan Ovit Tüneli' nin 2015 sonunda bitirilmesi hedefleniyor...

Avrasya Tüneli geçiş ücreti: 4 Dolar+ KDV!

Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı.Lütfi Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar şimdiki kurlarla 10.5 liraya denk geliyor.

Avrasya Tüneli'nde 2016'da teker döner!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ağustos 2017’de bitmesi planlanan ‘Avrasya Tüneli’nin 2016 sonuna yetişeceği müjdesini verdi. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar+KDV olarak belirlendi.

marmaray tüneli Haberi

marmaray tüneli

İstanbul'un en önemli ulaşım projesi olarak hayata geçirilen Marmaray'ın benzeri yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından projelendirilen yeni metro hattı için düğmeye basıldı. İncirli-Söğütlüçeşme arasında yapılacak 28 kilometrelik hattın, istasyon, ray sistemi ve fizibilite projesi için çalışmalara başlanıyor. Metrobüsün hattının altından geçecek proje, Kuruçeşme-Beylerbeyi'ni deniz altından tünelle birbirine bağlayacak. Proje 2023 yılına kadar tamamlanacak. 



METROBÜSÜN YERİNİ ALACAK 

Yeni hat Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş, Kağıthane, Beyoğlu, Eyüp, Zeytinburnu, Güngören ve Bahçelievler'den geçerek İncirli'de son bulacak. Hat üzerinde 15 istasyon bulunacak. Proje, birçok metro ulaşım ağını birbirine entegre edecek. İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu bölgede kurulacak olan hattın, 1.5 saatlik mesafeyi yarım saate düşürmesi bekleniyor. İBB Planlama Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan yeni projenin hat bazlı ulaşım etütleri, istasyon yerlerinin tespiti, istasyon ön projeleri, işletme...