02 / 05 / 2024

marmaray ücretsiz mi

marmaray ücretsiz mi

AA muhabirin aldığı bilgiye göre, Marmaray ve şehir içi banliyö trenlerinden, yeni düzenleme doğrultusunda, yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar ile 65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz yararlanmaya başladı.

Marmaray 'da engellilere ücretsiz ulaşım için çalışma başlatıldı!

Toplu ulaşım araçlarında geçerli olan bedava engelli kartı Marmaray’da geçerli değil. Marmaray’ı yüzde 50 indirimle kullanan engelliler ücretsiz ulaşım istiyor. TCDD yetkilileri ise engellilere ücretsiz ulaşım için çalışma başlattıklarını müjdeledi.

Marmaray açıldı!

Asya ile Avrupa kıtaları arasında denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak dünyanın en büyük ve önemli projelerinden Marmaray, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı...

Marmaray, Çarşamba ve Perşembe günleri ücretsiz olacak!

Başbakan Başmüşaviri Aydın Ünal, Marmaray' ın çarşamba ve perşembe günü ücretsiz olacağını açıkladı. Ünal ayrıca tarifeli ve ücretli seferlerin 1 Kasım cuma günü başlayacağını duyurdu...

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

Yılbaşında toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı, birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya başlanmıştı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı sonrasında Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu 1 Ocak 2024 Pazartesi günü ücretsiz olacağı açıklandı.

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar yarın trafiğe kapalı? Marmaray, İZBAN ve metro ücretsiz mi?

Türkiye yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını kutlayacak. Bu kapsamda İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar kapalı olacak. Ayrıca ulaşımda ücretsiz yapılacak. İşte detaylar...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Doğalgaz ne zamana kadar bedava? 2024 yılında doğal gaz ücretsiz mi?

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar açılmaya başlandı. Bilindiği üzere konut, cemevi ve ibadethane abonelerinin doğalgaz kullanımlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki, Doğalgaz ne zamana kadar bedava?

Bakanlıktan şok toplu taşıma kararı: 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? 

Son ayların en çok merak edilen 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma konusuna bakanlık son noktayı koydu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ücretsiz yolcu taşımama tartışmaları hakkında açıklama yaptı.

Resmi Gazete’de yayımlandı! Bunlar o tarihte ücretsiz! Paranız cebinizde kalacak!

Başkentray, Marmaray, İZBAN ve bunun yanı sıra, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ücretsiz olacak. Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

KYK Yurtlarında yemek ve kahvaltı: Ücretsiz mi, ücretli mi?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK yurt yerleştirme sonuçlarını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Öğrenciler şimdi KYK yurtlarında ne gibi imkanlarla karşılaşacaklarını araştırıyorlar. En merak edilen konulardan biri de yemek ücretlerinin durumu oldu. Peki KYK yurtlarında kahvaltı ücretsiz mi?

İstanbul'da yarın toplu ulaşım ücretsiz mi olacak? 

İstanbul'da okulların 11 Eylül Pazartesi günü açılması için hazırlıklar tamamlandı. İstanbul trafiği, şehir içi kameralar aracılığıyla anlık olarak takip edilecek. İETT, her gün 1.636 ek sefer düzenleyecek. Toplu ulaşım ücretsiz olacak. İşte detaylar...

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

SON DAKİKA: Yarın toplu taşıma bedava mı? 30 Ağustos metrobüs, metro, İETT otobüs, Marmaray, vapur, tramvay ücretsiz mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın heyecanla beklenen kutlamalarına geri sayım başladı. Her yıl olduğu gibi, bu önemli tarihte toplu taşıma ücretsiz olarak hizmet verecek mi, yoksa bu yıl farklı bir uygulama mı olacak, merak konusu. İşte detaylar...

İBB resmen açıkladı! Merakla beklenen 65 yaş ücretsiz ulaşımda son karar! 

Son zamanlarda 65 yaş ücretsiz ulaşımla ilgili çıkan haberlere son noktayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi koydu. Peki 65 yaş üstü ulaşım ücretsiz mi, paralı mı olacak? İşte o karar...

30 Ağustos 2023 toplu taşıma ücretsiz mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray bedava mı?

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümünden önce toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray bedava mı?

İstanbul'da 65 yaş üstüne ücretsiz akbil iptal mi oldu? 

İBB, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı sonrasında toplu taşımaya zam geldiğini duyurdu. Peki, İstanbul'da 65 yaş üstüne ücretsiz akbil iptal mi oldu? İşte detaylar...

marmaray ücretsiz mi Haberi

marmaray ücretsiz mi

AA muhabirin aldığı bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının dün yürürlüğe giren "Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği" doğrultusunda TCDD Genel Müdürlüğü, 65 yaş üstü vatandaşları şehir içi trenler olan Marmaray ve banliyö trenlerinde ücretsiz taşımaya başladı. Aynı düzenlemeye göre, bu yaş grubundakiler şehirler arasındaki Yüksek Hızlı Trenler (YHT), anahat ve bölgesel trenlerden yüzde 50 indirimli yararlanıyor.


Düzenleme kapsamında, yüzde 40 ve üzeri engelli olan, yüzde 50 ve üzeri engelli olup "ağır engelli" raporu bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi, kanunlarla ücretsiz seyahatlerden yararlanan yolcuların yanı sıra, vazife malullerinin anne, baba ve 25 yaşını aşmamış çocukları da şehir içi ve şehirlerarası trenleri (yataklı, kuşetli ve business vagonlar hariç) ücretsiz kullanabiliyor.


Bu indirim ve ücretsiz seyahatlerden yararlanabilmek için 65 yaş üstü...