10 / 05 / 2024

marmarayın hizmete gireceği tarih

marmarayın hizmete gireceği tarih

Yapımına 2004'te başlanan Marmaray Projesi'nde inşaat çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı, 29 Ekim'de açılması planlanan Marmaray'ın ilk test sürüşünün ise 1 Ağustos'ta yapılması planlanıyor

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Erdoğan’dan bir müjde daha geldi! İşte Karadeniz Gazı’nın evlere gireceği tarih!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler öncesi vatandaşa verdiği müjdeler sıklaştı. Daha önce asgari ücretten EYT’lilere, memur ve emekli zamlarından yapılandırmaya kadar birçok alanda vatandaşa sevineceği haberleri peş peşe veren Erdoğan, bu kez de çok merak edilen Karadeniz Gazı’nın haneler

İstanbul'un 7 yeni deniz hattı bugün hizmete başladı! Aktarmalar yüzde 50 indirimli olacak! İşte ücretler! 

Geçen ay yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oluşturulan İstanbul'un 7 yeni deniz hattı bugün hizmete başladı. İşte İstanbul'un 7 yeni deniz hattı ile ilgili merak edilen tüm detaylar ve fiyatları...

Kavaklıdere Yaşam Vadisi'nin hizmete gireceği tarih belli oldu

İstanbul Beylikdüzü'nden yapımına devam edilen Kavaklıdere Yaşam Vadisi'nin hizmete gireceği tarih belli oldu. 3 etap halinde planlanan Kavaklıdere’de toplamda 4,5 kilometrelik bir alanda 301 bin metrekarelik yaşam vadisi çalışmaları yapılıyor.

Alibeyköy-Eminönü tramvay hattı için geri sayım başladı!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü tramvay hattı için sevindiren haber geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy-Eminönü tramvay hattının 1 Ocak'ta hizmete açılacağını açıkladı.

İşte Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı’nın konut değerleri!

Endeksa, ilk aşamada Mecidiyeköy-Mahmutbey etabının hizmete gireceği Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’ndaki konut değerlerini paylaştı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği 84 metreye ulaştı!

Temeli, 18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği yüksekliği 84 metreye ulaştı. Köprü'nün 18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanıyor.

Suudiler’in gözü Yeni Havalimanı’nda!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın hizmete gireceği günü sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Suudi Arabistan Havayolları Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadany; yolcu sayılarını yüzde 25 artırmayı hedeflediklerini belirtti. Almadany, “Yehi Havalimanı ciddi bir hub olacak” dedi.

Eskişehir Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak!

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 71 Evler Mahallesi'ndeki şehir hastanesi inşaat alanında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Eskişehir Şehir Hastanesi'nın yıl sonunda hizmete gireceği paylaşıldı.

Adıyaman otogarı açılış için gün sayıyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan şehirlerarası otogarın hizmete girebilmesi için yetkililer ve firma sorumlularının katıldığı bir toplantı yapıldı.

2016'da 6 yeni havalimanı hizmete girecek!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu yıl içerisinde 6 yeni havalimanının hizmete gireceğini söylerken, çalışmaların gerçekleşeceği illeri açıkladı. İşte proje çalışması yapılan o iller...

Marmaray'ın tamamlanmaması trafiği olumsuz etkiliyor!

İstanbul'un ulaşım sorununu hafifletmek için projelendirilen Marmaray'ın yarım kalması şehir trafiğini de olumsuz etkiliyor. Gebze-Halkalı arasında hizmet verecek.

Marmara İlahiyat Camii bugün hizmete giriyor!

Üsküdar’da yapımı tamamlanan yeni Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii, bugün hizmete açılıyor. Toplam 2 bin 385 metrekarelik ibadet alanında aynı anda 4 bin 300 kişi namaz kılabilecek.

marmarayın hizmete gireceği tarih Haberi

marmarayın hizmete gireceği tarih

   "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen ve yapımına 2004'te başlanan Marmaray Projesi'nde sona yaklaşıldı. İnşaat çalışmaları yüzde 95 civarında tamamlanan Marmaray'da, 1 Ağustos'ta test sürüşü yapılması planlanıyor. 

     Marmaray Bölge Müdürü Haluk İbrahim Özmen, çalışmalarla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmaray'ın 3 etaplı bir proje olduğunu belirterek, projenin birinci etabında çalışmaların çok yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. 

     Sistemin 29 Ekim'de işletmeye alınabilmesi adına gereken işlerin yapıldığını anlatan Özmen, sistemi bu tarihten bir gün önce hazır hale getireceklerini söyledi. 

     Demiryolu boğaz tüp geçişi projesinin 13,6 kilometrelik güzergah üzerinde planlandığını belirten Özmen, "Bu güzergah üzerinde 5 istasyon bulunmakta. Ayrıca bu güzergah üzerinde deniz kesiminde delme tünelimiz 1,4 kilometre, diğer bölümse 9,8 kilometre uzunluğunda" diye konuştu. 

     Özmen, bugün itibarıyla gelinen...