04 / 05 / 2024

Marmaris imar sorgulama

Marmaris imar sorgulama

Marmaris’te 5 bin bina için imara aykırı olduğu gerekçesi ile yıkım kararı verildi. Acar, "25 yıllık oteli yıkmalı mıyız? Yazık günah değil mi? Ceza kestiğimiz ve yıkım kararı aldığımız çok ciddi büyük tesisler var. Ne yapacağımızı şaşırdık.” dedi.

Marmaris'te 5 bin bina yıkılacak!

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ndeki 35 turistik otel ve 500 konutun da aralarında bulunduğu 5 bine yakın bina için imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilip, toplam 15 milyon lira para cezası kesildi.

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

Marmaris Kumlubük’ün imar izni kaldırıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük’ün statüsünün değiştirildiğini, koruma alanı kapsamından alındığını, yüzde 5 olan imar izninin de kaldırıldığını belirtti. 

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada Marmaris Kumlubük’ün "imara açılarak 3 milyar TL'lik rant yaratıldığını" iddia etti...

İmar barışı iptal sorgulama 2021!

Yapı kayıt belgesi için başvuruda bulunan binlerce vatandaş başvurularının iptal edildiğini söylüyor. İşte imar barışı iptal sorgulama 2021...

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

İnegöl Belediyesi'nden 'İmar Durumu Sorgulama' hizmeti!

Dijital dönüşümde birçok adım atan İnegöl Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden İhale Sorgulama, Beyan Bilgileri Sorgulama, İmar Durumu Sorgulama, Bilgilendirilme İsteği, Meclis Gündem Sorgulama, Borç Ödeme gibi işlemler yapabiliyor.

Marmaris'te imar barışı talebi!

Marmaris ilçesinde 3 mahallenin sakinleri, 2018 yılından sonra inşa edilen yapıların imar barışına dahil edilmesini ve mahallelerine imar planı getirilmesi için talepte bulundu.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

İmar barışı kayıt başvurusu ve sorgulama!

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor..

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

Marmaris'te yeni yapılara 3 kat sınırı!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar İçmeler mahallesinde hayata geçirilecek projeleri vatandaşlarla bir araya gelerek anlattı. Başkan Acar bazı turistik tesis alanlarının imar planları 5 kat iken 3 kata düşürüldüğünü açıkladı.

Marmaris Bozburun'da yeni yollar açılıyor!

Marmaris Belediyesi, Bozburun Mahallesi sınırlarında imar planında yol olarak gözüken yerlerde yol açma çalışmasına başladı. Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak.

Marmaris imar sorgulama Haberi

Marmaris imar sorgulama

Marmaris’te 5 bin bina için imara aykırı olduğu gerekçesi ile yıkım kararı verildi.


Aralarında 35 turistik otel ve 500 konutun bulunduğu imara aykırı binalar için toplamda 15 milyon liralık para cezası kesildi.


Yıkım kararı verilen 35 turistik otelin içerisinde çeyrek asırlık bir otel de bulunuyor. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.


Acar, "25 yıllık oteli yıkmalı mıyız? Yazık günah değil mi? Ceza kestiğimiz ve yıkım kararı aldığımız çok ciddi büyük tesisler var. Ne yapacağımızı şaşırdık.” dedi.


İmara aykırı yapılar içerisinde kamu kuruluşu binaları da bulunuyor.


Haber...