21 / 05 / 2024

marmaris kalesi müzesi

marmaris kalesi müzesi

Yaklaşık 5 bin yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen Marmaris Kalesi ve bünyesinde bulunan müze, Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yenilenerek turizmin hizmetine sunuldu...

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Marmaris Kalesi’nin duvarları klima takılması için hilti ile delindi!

Yapımı milattan önce 2 binli yıllara dayanan Marmaris Kalesi’nin duvarları klima takılması için hilti ile delindi. Uzmanlar, müze olarak da hizmet veren tarihi yapıdaki çalışmalara tepki gösterdi

Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak!

Karaman Kalesi'nin temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, "2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

Van Urartu Müzesi’nin çalışmaları tamamlandı!

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalar bitti.

Van Urartu Müzesi açılışa hazır!

Van’da meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Marmaris'e Botanik Park Bitki Müzesi müjdesi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Marmaris Yolu üzerinde bulunan Çamlı ve Çetibeli mahalleleri arasındaki 10 dönüm alanda Botanik Park - Bitki Müzesi yapılacak.

Marmaris yolu üzerine Botanik Park Bitki Müzesi yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Botanik Park- Bitki Müzesi projesini hayata geçiriyor. Müze; Marmaris yolu üzerinde bulunan Çamlı Mahallesi ve Çetibeli Mahallesi arasında bulunan arsa üzerine yapılacak.

Marmaris'e Botanik Park-Bitki Müzesi yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Marmaris Yolu üzerinde bulunan Çamlı ve Çetibeli mahalleleri arasındaki 10 dönüm alanda Botanik Park - Bitki Müzesi yapılacak.

Üsküp Kalesi'nde, Osmanlı Müzesi açılacak!

Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'nde, "Osmanlı Müzesi" açılacak. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi'nde, Üsküp Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında bulunan farklı dönemlere ait tarihi eserler sergilenecek..

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor!

Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'nde, "Osmanlı Müzesi" açılacak. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi'nde, Üsküp Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında bulunan farklı dönemlere ait tarihi eserler sergilenecek.

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor!

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi, Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'ni süsleyecek.Müze kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.

marmaris kalesi müzesi Haberi

marmaris kalesi müzesi


Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yeniden yaptırdığı Marmaris Kalesi ve bünyesinde bulunan müze, restorasyonun ardından turizme açıldı. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 657 bin lira ödenek gönderilen ve yaklaşık bir yıl önce ziyarete kapatılan kalede restorasyon yapılırken, müzenin ise tanzim ve teşhir alanları yenilendi.


Kalenin avlusunda gerçekleştirilen törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer'in yanı sıra davetliler katıldı.


Arıcı, burada yaptığı konuşmada, kültürel varlıkların bulunduğu yerde sergilenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de gün yüzüne çıkartılmış birçok tarihi eserin yurt dışında olduğuna işaret eden Arıcı, bakanlık olarak bu eserleri ait olduğu yere geri getirmek için mücadele verdiklerini anlattı.


Son olarak birkaç gün önce İngiltere'de bir müzayedede satışa çıkarılan ve Kültür...