21 / 05 / 2024

marmaris kalesi ve müzesi

marmaris kalesi ve müzesi

Yaklaşık 5 bin yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen Marmaris Kalesi ve bünyesinde bulunan müze, Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yenilenerek turizmin hizmetine sunuldu...

Orka Otelleri'nden Marmaris, Fethiye, Sarıkamış ve İstanbul'a 4 yeni otel projesi! 130 milyon Euro'luk yatırımla!

Orka Otelleri'nden Marmaris, Fethiye, Sarıkamış ve İstanbul'a 4 yeni otel projesi geliyor. İşte ayrıntılar...

Marmaris Global İnşaat Temizlik Lojistik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marmaris Global İnşaat Temizlik Lojistik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de Ethem Taşın tarafından kuruldu.

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi Bayrampaşa’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Yıldırım tarafından açıldı.

Marmaris ve Datça'da imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde imara aykırı binaların yıkımına devam edildi

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Turizm merkezlerinde 'kaçak yapıya' geçit yok!

Muğla'daki imar barışına aykırı yapıların yıkımı sürüyor. Bodrum, Marmaris, Ortaca ve Fethiye gibi ilçelerde belirlenen 1584 yapının yıkımı tamamlanıyor.

TİKA Bakü'deki yapıları restore edecek!

TİKA, Bakü yakınlarındaki Büyük Merdekan Kalesi ve Tuba Şah Mescidi'nin de restorasyon projesini tamamladı ve yakında çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Muğla'da 1584 kaçak yapı yıkılacak!

Bodrum, Marmaris, Ortaca ve Fethiye olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 yapı yıkılacak...

Marmaris'teki öğretmenevi ve polisevi sağlık çalışanlarına tahsis edildi!

Marmaris'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden sağlık çalışanlarına öğretmenevi ve polisevi tahsis edildi.

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kayseri Kalesi'ndeki restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Kayseri Kalesi'nde bir süredir devam eden restorasyon ve inşaat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Marmaris ve Datça'daki imara aykırı yapılar denizden denetlendi!

Marmaris ve Datça'daki kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmaya ilişkin denetimler denizden yapıldı, kıyı şeridinde imara aykırı olduğu tespit edilen inşaat ve iskeleler incelendi.

marmaris kalesi ve müzesi Haberi

marmaris kalesi ve müzesi


Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yeniden yaptırdığı Marmaris Kalesi ve bünyesinde bulunan müze, restorasyonun ardından turizme açıldı. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 657 bin lira ödenek gönderilen ve yaklaşık bir yıl önce ziyarete kapatılan kalede restorasyon yapılırken, müzenin ise tanzim ve teşhir alanları yenilendi.


Kalenin avlusunda gerçekleştirilen törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer'in yanı sıra davetliler katıldı.


Arıcı, burada yaptığı konuşmada, kültürel varlıkların bulunduğu yerde sergilenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de gün yüzüne çıkartılmış birçok tarihi eserin yurt dışında olduğuna işaret eden Arıcı, bakanlık olarak bu eserleri ait olduğu yere geri getirmek için mücadele verdiklerini anlattı.


Son olarak birkaç gün önce İngiltere'de bir müzayedede satışa çıkarılan ve Kültür...