28 / 04 / 2024

marsa kurulacak olan koloni

marsa kurulacak olan koloni

Merkezi Hollanda'da bulunan " Mars One " örgütünün, 2023 'te Mars'ta kurmayı planladığı kolonide yaşamak için şimdiye kadar 100 binden fazla kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi.

Ankara'ya Hyde Park kurulacak!

Çankaya’nın 750 bin metrekarelik bir yeşil alan üzerine kurulacak olan Bademlidere Kent Parkı Projesi, Ankara’nın ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacak. 

AŞTİ'nin taşınması arsa yatırımını tetikledi!

Nato Yolu’na kurulacak olan yeni terminali duyan başta emlakçılar olmak üzere vatandaşlar arsa ve tarla almak için ellerini ceplerine attı.Kaynak: AŞTİ’nin taşınacağını duyan arsa almaya çalışıyor

Kars Lojistik Merkezi'nin temeli yarın atılıyor!

Kars'ta 300 bin metrekarelik alana kurulacak olan lojistik merkezinin temeli, yarın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla atılacak.

Malatya Kuzey Çevreyolu şantiyesi kuruluyor!

Malatya'daki Kuzey Çevreyolu'nun yapım ihalesini alan Ankaralı 'Eksen Proje', şantiye kurma çalışmalarına başladı. Yeşilyurt'a bağlı Gözene Köyü'nde kurulacak olan şantiye yaklaşık 1 ayda tamamlanacak.

İstanbul Finans Merkezi Kanunu geliyor!

İstanbul Ataşehir'de kurulacak olan İstanbul Finans Merkezi'nin temeli Ekim 2016'da atılmıştı. İstanbul Finans Merkezi Kanun Taslağı için Sermaye Piyasaları Kurulu(SPK) kurumlardan görüş almaya başladı.

Durusnbey OSB için zemin etüdü yapıldı!

Balıkesir Dursunbey ilçesi Akbaşlar Bölgesinde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi için İmar planına esas jeolojik ve jeoteknik zemin etüdü çalışması da başladı.

Van'a 4 yeni sanayi sitesi geliyor!

Van Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Nevzat Gün beraberinde DAKA uzmanıyla birlikte yeni kurulacak olan ve çalışmaları devam eden Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi siteleri yöneticileri toplantı yaptı.

Ankara'da 110 bin konutluk ilçenin temelleri atılıyor!

Ankara’da 110 bin konutlu ve 350 bin nüfuslu yeni bir ilçenin temelleri atılıyor. Büyükşehir Belediyesi kurulacak olan yeni ilçeye Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim’in ismini verecek.

Tuzla'daki Teknopark projesine Ümraniye Belediyesi'nden destek!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Cihan Başkan Hasan Can’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İstanbul Medeniyet Üniversitesi öncülüğünde kurulacak olan Teknopark projesi görüşüldü.

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü'nde fakülte inşaatı başladı!

Kırşehir'de kurulacak olan İslami İlimler Fakültesi’nin inşaatına Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü'nde başlandı.

Türkiye Varlık Fonu'nda hedef 200 milyar dolar!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracat destek ve teşvik paketini önümüzdeki günlerde kamuoyunda paylaşacaklarını belirterek, kurulacak olan varlık fonunda ise hedeflerinin 200 milyar dolar civarında büyüklüklere ulaşmak olduğunu belirtti.

Artvin Arhavi OSB projesinde son durum!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yeri onaylanan ve Yemişlik Mahallesi’nde 400 dönümlük alan üzerine kurulacak olan Artvin / Arhavi Organize Sanayi Bölgesi için Artvin İl Genel Meclisi’nde toplantı yapıldı.

Artvin Arhavi OSB'de son durum!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yeri onaylanan ve Yemişlik Mahallesi’nde kurulacak olan Artvin / Arhavi Organize Sanayi Bölgesi için müteşebbis heyetinin oluşturulması çalışmaları devam ediyor.

marsa kurulacak olan koloni Haberi

marsa kurulacak olan koloni



Mars'a yerleşmek için 100 binden fazla başvuru yapıldı. Kar amacı gütmeyen örgütün açıklamasında, nisan ayından bu yana 100 farklı ülkeden 100 binden fazla astronot adayının projeye katılmak için başvurduğu belirtildi.


Kızıl Gezegen'e yerleşmek isteyenler arasında 19 ila 34 yaşlarında 11 Türk vatandaşı da bulunuyor.


Örgüt yetkilileri, başvuranlar arasında Çinliler ile Amerikalıların büyük çoğunlukta olduğunu belirtti.


Önce başvuru ücretini ödeyen astronot adayları, daha sonra kendilerini tanıtmak için hazırladıkları 1 dakikalık videoyu Mars One örgütünün internet sitesine yüklüyor.


Başvuru ücreti, kişi başına düşen gayrisafi milli hasıla oranına göre ülkelere göre 5 dolarla 73 dolar arasında değişiklik gösteriyor. Başvuru ücreti, ABD için 38 dolar, Meksika için ise 15 dolar olarak belirlendi.


Örgütün 24 astronot adayının seçileceği 2 yıllık eleme süreci, reality şov olarak televizyondan yayımlanacak. İsteyenler, geleceğin...