01 / 05 / 2024

martta Konut satışları arttı mı

martta Konut satışları arttı mı

Merkez Bankası’nın duruşu yatırımcıya ‘Faiz bu seviyenin altına düşmez’ dedirtince, Mart’ta krediyle satılan konut adedi yüzde 85.2 artarak 45 bin 315’e fırladı. Aylık satış da 116 bini aştı.

ABD'de yeni konut satışları martta yüzde 20,7 arttı!

ABD'de yeni konut satışları, mart ayında yüzde 20,7 artış kaydederek, yüzde 20,7 artış göstererek 1 milyon 21 bine ulaştı. 

ABD'de ikinci el konut satışları martta yüzde 3,7 düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, mart ayında Şubat ayına göre yüzde 3,7 düşüş göstererek 6,01 milyona geriledi.

ABD'de 1. el konut satışları zirvede!

ABD'de 1. el konut satışları martta yüzde 5,8 artarak 621 bin oldu. Temmuz 2016'dan bu yana en yüksek seviyesini kaydeden veriye ilişkin beklenti 590 bin seviyesindeydi

ABD'de 2. el konut satışları Mart'ta beklentiyi aştı!

National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan raporuna göre, ikinci el konut satışları martta önceki aya oranla yüzde 5,1 artışla 5 milyon 330 bin adet oldu.

Cazip faiz oranları krediyle konut satışlarını artırdı!

Martta konut satışları yüzde 32.4 artarken en fazla artış yüzde 85.2 ile ‘ipotekli satış’ olarak bilinen kredili satışlarda görüldü. Yaşanan talep patlamasında, cazip konut faizleri ve seçim öncesine çekilen talepler etkili oldu.

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı!

ABD’de ağustos ayına ilişkin ikinci el konut satışları 5,05 milyon adet ile beklentilerin altında kalarak, konut sektörünün son dönemde yakaladığı ivmenin yavaşladığına işaret etti.

Senetli konut satışları patladı!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

martta Konut satışları arttı mı Haberi

martta Konut satışları arttı mı

Geçen yıl Mart ayında ortalama yüzde 1.25 düzeyinde olan aylık konut kredi faiz oranlarının bu yılın Mart ayında yüzde 1’in altına inmesi ve yatırımcıların bu seviyenin altına düşmesini beklememesi kredili konut satışlarında sıçramaya neden oldu. 

Konut satışları, Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 32.4 artarak 116 bin 30 adet olurken, kredili satışlarda patlama yaşandı. Kredili satışlar, yüzde 85.2 artarak 24 bin 465 adetten 45 bin 315 adede fırladı. İpotekli konut satışı 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşırken, ilk kez bir Mart ayında konut satışında 100 bin seviyesi de aşıldı.

Faiz düşmez öngörüsü

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Mart ayı Konut Satış İstatistikleri’ne göre, ipotekli yani kredili satışlar geçen yılın aynı ayına göre yüzde 85.2 artış göstererek 45 bin 315’e yükseldi. Toplam...