02 / 05 / 2024

masak kripto paralara bloke mi koydu

masak kripto paralara bloke mi koydu

Mali Suçları Araştırma Kurulu tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde toplamda 100 milyon TL'lik kripto para hesabına bloke koydu.

Kripto paralara vergi geliyor!

2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda, dijital varlıkların vergilendirilmesi ve kripto varlık saklayıcıların düzenlenmesi hakkında maddeler bulunuyor. İşte detaylar...

Kripto paralara yönelik yeni düzenlemeler geliyor! Kripto hesabı olanlar mutlaka baksın!

Küresel finansal sistem içinde kullanımı giderek yaygınlaşan kripto paraların takibi, vergilendirilmesi ve kullanıcılarının korunmasına yoğunlaşan yeni düzenleme çalışmaları tüm dünyada büyük bir hız kazandı.

Kripto paralara nasıl yatırım yapılır? Kısa vadede mi, uzun vadede mi kazandırıyor? İşte doğru yatırımın püf noktaları!

Bybit, son yılların en gözde yatırım araçlarından kripto paralara ilişkin yatırımcıları bilgilendirici açıklamalarda bulundu. İşte kripto paralara doğru yatırım yapmanın kuralları, detayları haberimizde…

Yatırımcıların yeni gözdesi altın ve dolara endeksli kripto paralar

Dolar ve altının hızlı yükselişi sonrası alım satım işlemlerinde makas farkı açıldı. Bu gelişmelerin ardından yatırımcılar altın ve dolara endeksli kripto paralara yöneldi. 

ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi

Küresel piyasalardaki sert dalgalanmalar kripto piyasalarını da etkiliyor. Bitcoin, ABD hisse senedi endekslerindeki sert satışların ardından 24 bin dolar seviyesine gerilerken, piyasalar Fed tutanaklarından gelecek haberleri bekliyor.

ABD TÜFE rakamları kripto paralara pozitif yansıdı!

Bir süredir küresel piyasalardan ayrışan kripto paralar, ABD’de açıklanan tüketici enflasyon verisinden sonra toparlandı. 

Kripto paralara ABD freni!

ABD’den arka arkaya gelen haberlerle kripto para piyasasında geri çekilme yaşandı. Peki kripto paralarda son durum ne?

Altın ve kripto paralardaki eş zamanlı yükselişin ardında ne var?

Dolar endeksindeki düşüş piyasalarda risk iştahını geri getirdi. Petrol, bakır ve altın fiyatları yükseliş trendine girerken kripto paralara yönelik talep de dikkat çekti.

Aman dikkat! Kripto paralara yatırım yaparken sakın tuzağa düşmeyin!

Uzun bir aranın ardından yeniden yükseliş ivmesini yakalayan kripto paralar, yatırımcılarını da heyecanlandırdı. Şimdi herkes bu yükselişin kalıcı olup olmadığını sorguluyor ancak yatırım yaparken mağdur olmamak için uzmanların bazı uyarıları var.

Kripto para hala cazip mi? Kimler kripto paralara yatırım yapıyor?

2022 yılında kripto paralar oldukça dalgalı bir seyir izledi. Yaşanan skandallardan dolayı kripto paralar bayağı bir kan kaybetti. Eski parlak dönemini kaybeden kripto paralara Türkiye’de ilgi nasıl? Tayvanlı WOOTR Genel Müdürü’nden bu konuda oldukça şaşırtıcı açıklamalar geldi.

Bitcoin ve Ethereum 2023'te bu rotayı izleyecek!

Yeni Yıl Beklentileri! Piyasaların amiral gemisi Bitcoin'de (BTC) ve Ethereum'da (ETH) 2023 yılı tahminleri neler? Yeni yıl kripto paralara iyi gelecek mi?

MASAK'tan kripto para borsası FTX ile ilgili flaş karar! Mal varlıklarına el konuldu

MASAK’ın FTX hakkında açtığı soruşturma kapsamında şirket sorumlusu Sam Bankman-Fried ve diğer ilgililerin mal varlıklarına el konulduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

MASAK'tan kripto borsasıyla ilgili önemli açıklama!

MASAK, FTX.com ticari unvanıyla faaliyet gösteren küresel kripto varlık alım satım platformunuyla ilgili dikkat çeken açıklama yaptı.

masak kripto paralara bloke mi koydu Haberi

masak kripto paralara bloke mi koydu

Sabah gazetesinden Hazal Ateş’in haberine göre Mali Suçları Araştırma Kurulu, terör finansmanlarında kullanılmış olduğunu bildirdiği kripto paralardan bir bölümünün Amerika’daki borsalara gönderilmeye çalışıldığını bildirdi.

Toplamda 100 milyon TL'lik kripto para bloke koyan Mali Suçları Araştırma Kurulu,  son zamanların gündem konusu ile ilgili bir rehber yayımlayarak, kara para ve terörün finansmanının konusunu meydana getirerek fonun takibi ile ilgili olarak yükümlü kuruluşlar arasına dahil edilen kripto para platformlarının uyacağı kuralları açıkladı.

Hazırlanan bu rehberle, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto varlık hizmet sağlayıcıları, sigorta, banka, noter gibi kuruluşlarla aynı yükümlülükler altına alındı. Yapılan bu düzenlemeyle FETÖ/PDY ve benzeri yapılanmaların kripto varlık piyasasındaki finans kaynağının kesilmesi hedefleniyor.

Bitcoin'e Elon Musk...