29 / 04 / 2024

Maslak imar planına ne eklendi

Maslak imar planına ne eklendi

Sarıyer Maslak ve Çevresi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na İBB Şehir Planlama Müdürlüğü'nce yapılan Taksim Vakıf Suyu Koruma Hattı ilavesi ile F22D11D pafta 1 ada 51 parsel ve 116 parsel imar planları askıya çıkarıldı.

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasına ilişkin açıklama!

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Şirket, yeniden karar verilmek üzere dosyanın anılan Bölge İdare Mahkemesi İdari Dava Dairesine gönderilmesine kesin olarak karar verdi. 

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davası sonuçlandı!

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, dava Doğuş GYO'nun lehine sonuçlandı. 

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi imar planına kavuşuyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde 1/5000 ölçekli imar planını hayata geçiriyor.

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Fikirtepe yeni imar planına kavuşuyor!

Kentsel dönüşüm mağdurlarına müjdeleri peş peşe veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe için yeni imar planı hazırlandığını söyledi.

Girne-Çatalköy imar planına destek!

Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi, Şehir Plancıları Odası’nın Cuma günkü açıklamasına destek verdi. İnisiyatif, Girne-Çatalköy imar planına aykırı bir gelişmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Olimpos Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölge halkından destek!

Olimpos'la ilgili hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölgede oturanlar ve pansiyon işletenlerden tam destek geldi. Bölge sakinleri, bu durumun Olimpos'u kurtarma projesi olduğunu belirtti...

Esra Akkaya: Bodrum’un imar planı şimdi mi aklınıza geldi?

Oyuncu Esra Akkaya, Bodrum’da yaşayanların başka şehirlerden gelenlere tepki göstermesini eleştirdi. Akkaya, ''Bodrum’un imar planına sadık kalmayıp, bunca evin yapılmaması gerektiği şimdi mi aklınıza geldi?'' ifadelerini kullandı.

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi’nde mahkeme kararı ile plansız kalan bölgeyi mahalle sakinlerinin isteklerine göre yeniden planladı. Yeni imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce onaylandı. 

Sarıyer Belediyesi, Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyize gitti!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın açtığı Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin yürütmenin durdurulması ve iptali davasısında Sarıyer Belediyesi temyiz yoluna başvurdu...

Maslak imar planına ne eklendi Haberi

Maslak imar planına ne eklendi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 13 Nisan 2013 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından yapılan Taksim Vakıf Suyu Koruma Hattı ilavesi tadilatı ile F22D11D pafta 1 ada 51 parsel ve F22D11D pafta 1 ada 116 parsel imar planlarını 7 Kasım 2014 Cuma günü ilanen askıya çıkardı. 


Maslak imar planına Taksim Vakıf Suyu Koruma Hattı ilavesi! 


Sarıyer Maslak ve Çevresi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın plan notlarında genel hükümleri arasında 14'üncü sırada yer alan hükmüne şu cümle eklendi;


"Bu parseller 1/1000 ölçekli planda Taksim Vakıf Suyu Koruma Hattı olarak işlenecek ve bu alanda İSKİ ve ilgili koruma kurulundan görüş alınmadan uygulama yapılmayacaktır. Ancak daha önceden İSKİ'den görüş alınarak yapı ruhsatı...