06 / 05 / 2024

maslak neden tercih edilmiyor

maslak neden tercih edilmiyor

Ortalama metrekare fiyatlarının 5 bin doları bulduğu Maslak'ta şirketler dar ofis katlarından vazgeçip daha büyük alanlara geçiyor. Yeni kurulan firmalar ise Maslak yerine yeni projeleri tercih ediyor...

Ofislere talebin artması kiraları yükseltti! İşte Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri...

2023 yılında Ofis ve perakende sektörlerinde arzın artan talebin gerisinde kalması, kiraların artmasına neden oldu. En çok iş merkezi ve ofislerin yer aldığı Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri ne kadar oldu?

Giydirme cephe nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte inşaat sektöründe de yenilikçi uygulamalar yapılıyor. Bu uygulamalardan biri de giydirme cephe olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama, yapıların korunaklı ve güvenli olmasını sağlamak amacıyla yapılır. Peki giydirme cephesi nedir ve neden tercih edilir? 

Gümüşe talep arttı! Altın artık tercih edilmiyor! Neden mi?

Vatandaşlar tercihlerini altın yerine artık gümüşten yana yapıyor. Altına olan talep gittikçe azaldığı şu günlerde gümüşe olan talep yükseldi. Neden mi? İşte cevabı...

Yabancılar konutta neden Türkiye'yi tercih ediyor?

Türk Lirası'nın değerinin düşmesi sonrasında Türkiye konut yatırımında yabancıların radarına girdi. Peki, bu sebep dışında yabancılar neden Türkiye'den konut alıyor? İşte detaylar...

Sanal ofisler neden tercih ediliyor?

İş hayatına yeni atılan ve sektörün dinamiklerine hâkim olmayan işletmelerin, sıfırdan kendilerine uygun bir çalışma ortamı yaratmaları oldukça zor olabiliyor. Bu zorluklar, sanal ofislerle kolayca aşılabiliyor.

Küresel finans devleri neden Çin'i tercih ediyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Küresel finans devleri neden Çin'i tercih ediyor!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 16 maddelik analizi...

Ortak yaşam konseptinin tercih edilmesini sağlayan 5 neden!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, ortak yaşam konseptinin tercih edilmesini sağlayan o önemli 5 nedeni sıraladı...

Konut alıcısı neden Esenyurt'u tercih ediyor?

AVEB Proje ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Burçin Çelik, konut alıcısının neden Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece üçgenini tercih ettiğini açıkladı..

Ağaoğlu, Maslak 1453 özel fon kampanyasında dijitali tercih etti!

İnşaat sektörünün öncü markalarından Ağaoğlu, Maslak 1453 projesindeki özel stok konutlarının pazarlamasında, sosyal medyayı ve dijital kanalları tercih etti.

Konut yatırımında neden Florida'yı tercih etmeli?

Geçtiğimiz yılı dünya şampiyonu olarak tamamlayan emlak dünyasının rekortmenlerinden Evrim Kırmızıtaş Başaran ''Konut yatırımında neden Florida'yı tercih etmeli'' hususunu kaleme aldı.

Yeşil Vadi İnşaat neden Bursa'yı tercih etti!

Bursa'daki 7 projesiyle son yıllarda adından sıkça söz ettiren Yeşil Vadi İnşaat'ın Genel Müdürü Salim Al Law, gayrimenkul sektöründe neden Bursa'yı tercih ettiklerini agazete' ik paylaştı.

Yüksek katlı binlar neden tercih edilir?

En çok önem verilen, saygı duyulan ve belki de korkulan tüm yapılar yüksek inşa edilmiştir. Doğa unsurları bile yüksekliklerine göre akıllara kazınıyor.

Maslak'taki plazalarda boşalan ofis katları neden dolmuyor?

Ortalama metrekare fiyatlarının 5 bin doları bulduğu Maslak'ta şirketler dar ofis katlarından vazgeçip daha büyük alanlara geçiyor. Yeni kurulan firmalar ise Maslak yerine yeni projeleri tercih ediyor...

maslak neden tercih edilmiyor Haberi

maslak neden tercih edilmiyor


İstanbul’un en gözde bölgelerinden olan Maslak son 10 yılda değerini 15 kat artırdı. Geçmişte fabrikaların bulunduğu bölgede bugün İstanbul’un en pahalı gökdelenleri yükseliyor. 


2005 yılında ortalama metrekare satış fiyatı bin dolar olan bölgede, 2015 yılında fiyatlar 5 bin dolara kadar çıktı. Levent-Maslak hattında yer alan ofislerin ortalama metrekare kiraları 2005 yılında 13 dolar iken 2015 yılında 20 dolar seviyesine ulaştı.





Maslak'taki plaza katları neden boşalıyor?

İstanbul'un prestijli bölgesi Maslak'taki ofis katları her geçen gün boşalıyor. Residence İndex'ten Oktay Geyik'in verdiği bilgiye göre; büyüyen şirketler Maslak'taki dar ofis katlarından vazgeçip daha büyük alanlara geçiyor. Yeni kurulan firmalar ise Maslak yerine yeni projeleri tercih ediyor.


Residence İndex Danışmanı Oktay Geyik


Maslak'a eden yeni kiracı gelmiyor?

İstanbul’un en pahalı gökdelenlerinin yer aldığı Maslak yoğun trafik nedeniyle...