29 / 04 / 2024

Masraf

Masraf

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın zorunlu karşılık kararı, bankaların zorunlu karşılıklar yükümlülüğünü artırırken kredi maliyetlerini de arttıracak. İşte detaylar...

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Ev alırken tapu masrafı ne kadar?

İlk defa tapu dairesinde alım satım işleminiz olduğunu ve ev satın alma sürecinde olduğunuzu düşünelim. Ev alırken hangi belgeler gerekli olur? Ev alırken tapu masrafı ne kadar tutar diyorsanız işte yanıtı..

Tapu alım satım masrafı 2016!

2016 yılında taşınmaz mal alım satım işlemi olan kimseler, bazı masraflarla karşılaşıyor. Peki, 2016 yılında ne kadar alım satım masrafı ödenir? İşte tapu alım satım masrafı 2016..

Tapuda cins değişikliği masrafı nedir?

Tapuda cins değişikliği için gerekli belgelerin tapu müdürlüğüne teslim edilmesi halinde gerçekleşiyor. Aynı zamanda tapu cins değişikliği masrafının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda cins değişikliği masrafı nedir?

Binadaki yakıt masrafı daire büyüklüklerine göre değişir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper okuyucusunun sorduğu binadaki yakıt masrafı daire büyüklüklerine göre değişir mi? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015!

Yargıtay Kararları gereğince konut kredisi dosya masrafları tüketicinin müracaatı halinde iade edilebiliyor. Peki, iade nasıl gerçekleşir? İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır?

Ev alma sürecinde konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır? İşte masraf iadeleri..

Tapu alım satım masrafı hesaplama 2015!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerin tamamlanması için belli masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masrafların başında tapu alım satım harcı geliyor. İşte tapu alım satım masrafı hesaplama 2015 örneği..

Tapu harcı masrafı 2015!

Ev, işyeri, arsa veya arazi sahibi olarak taşınmazınızı elden çıkarmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda tapu dairesinde yapılacak masraflar nelerdir? Tapu harcı masrafı 2015 ne kadar?

Tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Gayrimenkul sahibinin taşınmazını devretmek istemesi halinde, bu işlem tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu müdürlüğünde yapılan devir için bazı masraflar ödeniyor. İşte tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter masrafı!

Kat karşılığı inşaat hakkı sözleşmesini düzenleme yetkisi noterlere ait olarak karşımıza çıkıyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter masrafı!

Tapu ayırma masrafı 2015!

Tek bir parsel olarak kayıtlı bulunan taşınmazın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemine tapu ayırma deniyor. İşte, tapu ayırma masrafı 2015!

Ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Ev kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle kredi kullanılan bankaya bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. İşte, ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Konut kredisinde dosya masrafı ne kadar?

Bankada gerçekleştirilen konut kredisi işlemleri için, kredi kullanan kişilerden konut kredisi dosya masrafı ödemesi talep ediliyor. Peki, konut kredisinde dosya masrafı ne kadar?

Masraf Haberi

Masraf

Dünya Gazetesi’nden Ferda Besli’nin aktardığı habere göre, uygulamada Türk Lirası üzerinden verilen KOBİ, yatırım, esnaf, ihracat, tarım, kamu kesimine açılan krediler, kurumsal kredi kartları ve finansal kuruluşların kendi içlerinde yaptıkları Türk Lirası kredileri hariç tutuluyor.

15 Nisan 2022 tarihinden itibaren Türk Lirası kredilerin toplamı 3,294 milyar Türk Lirası'dır. Bu kredilerin 1,042 milyar lirası bireysel,1,039 milyar lirası KOBİ, 87 milyar lira yatırım, 107 milyar lirası ihracat, mali kuruluşlar ile kamunun 200 milyar Türk Lirası civarında olduğunu düşünürsek yaklaşık 800 milyar lira-850 milyar lira kredi üzerinden bankalar yüzde 10, 80-85 milyar Türk Lirası karşılık ayıracaklar.

Ortalama fonlama maliyetini yüzde 20 civarında olduğunu düşünürsek 16-17 milyar Türk Lirası civarında gelecek yük, yukarıda istisnalarını belirtilen kredilerin haricinde işletme kredileri kullanan firmaların maliyetleri yüzde...