19 / 07 / 2024

mastaş kalorifer

mastaş kalorifer

Radyatör üretiminde 1 milyon metrelik kapasiteye sahip olan Mastaş, bu yıl sonunda kapasitesinin yüzde 70’ine ulaşmayı hedefliyor. Mastaş, bu yıl ihracat tutarını da yüzde 15 artırarak 9 milyon dolar seviyesine çıkarmayı istiyor...

1941 yılında ev sahiplerine kalorifer şoku! En az 20 derecede yakılması zorunlu tutulmuş!

1941 yılında toplanan Şehir Meclisi'nin gündeminde ev ve bina sahiplerin yakından ilgilendiren yakıt konusu varmış. Alınan karara göre ev sahibi ve kiracılardan kaloriferlerini zorunlu olarak en az 20 derece yakmaları istenmiş.

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!

Almanya nitelikli göç kanununu henüz çıkarmadı fakat acil ihtiyaç olarak 60 bin kalorifer ve su tesisatçısı istihdam edecek. Bu kapsamda, söz konusu alanlarda meslek eğitimi almış olan Türkler, iş kabulü alırsa kolay vize ile Almanya’ya giderek çalışabilecek.

Kumtel Elektrikli Isıtıcı fiyatları ne kadar? 4 Mart 2023 fiyat listesi...

Kalorifer, doğalgaz gibi ısıtma sistemlerinin bulunmadığı, ya da yetersiz kaldığı koşullarda çözüm olarak devreye giren Kumtel elektrikli ısıtıcılar tam bir kurtarıcı oluyor. Peki, Kumtel Çift Flamentli Isıtıcı kaç TL? İşte Kumtel elektrikli ısıtıcı modelleri ve fiyatları...

Evlerde elektrik faturalarını düşürecek yakıtı sıfırlayan sistem Türkiye'de

Artan enerji fiyatları nedeniyle hane halkının en önemli gider kalemi haline gelen ısınma ve enerji sorununa çare olacak yeni bir ev konsepti Türkiye'de uygulanmaya başladı. Pasif ev olarak adlandırılan sistemde kalorifer kullanılmıyor.

Alt kat komşunuz kombiyi yakmıyorsa ne yapabilirsiniz?

Alt kat komşunuz kombiyi hiç yakmıyor ya da odaların kalorifer peteklerini kapatıyor. Doğalgaz faturanız cep yakmasına rağmen ısınamıyorsanız ne yapabilirsiniz?

Manisa'da kiracı boşalttığı evdeki kapıları, petekleri ve kombiyi söküp götürdü!

Manisa Şehzadeler'de bir ev sahibi, tahliye kararı aldırdığı kiracısının kiralık konuttaki kapıları, kalorifer peteklerini ve kombiyi söküp götürmesi üzerine şikayetçi oldu.

Merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku!

Merkezi kalorifer sistemlerinde evlerin büyüklüğüne, arsa payına göre ısınma parası ödenir. İşte merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku...

Malkara Otogarı'nda tadilat yapılacak!

Malkara ilçesi otogarında kalorifer kazanının patlaması nedeniyle 2 kişinin öldüğü kaza sonrası otogarda tadilat yapılacak, bu süre içerisinde otogar faaliyetleri başka bir alanda gerçekleşecek.

Elektrik kesilse de kombiler çalışacak!

İzmir Gediz Üniversitesi'nden Doç.Dr. Selim Solmaz ile Yunus Kaynar, kombi ve kalorifer gibi ısı kazanlarının kendi elektriğini üretmesini sağlayan teknoloji geliştirdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da buluşu destekledi.

Mantolamada doğru malzeme ve doğru uygulama önemli!

XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, “Vatandaş halen kalorifer radyatörlerini kapatarak tasarruf yapabileceğini düşünüyor, ancak maalesef yanılıyor” dedi.

Isınma bedeli nasıl düşürülür?

XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, “Vatandaş halen kalorifer radyatörlerini kapatarak tasarruf yapabileceğini düşünüyor, ancak maalesef yanılıyor” şeklinde konuştu.

Kiracı kalorifer kazanı giderlerini öder mi?

Apartmandaki kimi giderler, kiracılar tarafından kimi giderler ise ev sahibi tarafından ödeniyor. Peki, bir apartmanda kiracı kalorifer kazanı giderlerini öder mi? Ödemez mi? İşte yanıtı..

Fayanslara değil, dairenin depreme dayanıklılığına bakın!

Hatay Sıhhi Su Doğalgaz Kalorifer Tesisatçıları Derneği Başkanı Mehmet Edip Rumeli, daire alacaklara fayanslarına değil, mimari projesine bakmaları uyarısında bulundu. Başkan Rumeli denetimlerin artırılmasını istedi.

mastaş kalorifer Haberi

mastaş kalorifer


Üretimin yüzde 35’ini yaklaşık 19 ülkeye ihraç eden Mastaş, bu yıl ihracat tutarını da yüzde 15 artırarak 9 milyon dolar seviyesine çıkarmayı istiyor.  

Mastaş, 1976 yılında Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde otomotiv yan sanayiine hidrolik-eksantrik presler, seri sac parça ve sac kalıplar, özel kaynak makineleri üretimi amacıyla kuruldu. Firma, bugün Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde radyatör ve elektrikli ısıtıcılar üretimine yönelik 10 bin metrekarelik ve 3 bin metrekarelik iki ayrı fabrikada faaliyetine devam ediyor. Mastaş, çeşitli tipte ürettiği panel radyatör, sulu ve elektrikli tipte ürettiği havlu radyatör, elektrikli konvektör ısıtıcılar, plakalı ısı eşanjörleri ve vanadan oluşan ürün portföyünü yurtiçine ve yurtdışına sunuyor. Farklı modellerde panel radyatörler ve havlu radyatörler üreten Mastaş, 2010’den itibaren "Vigo" markası ile elektrikli konvektör ve havlu ısıtıcıları...