03 / 05 / 2024

MATU Mimarlık Salih Zeki Pekin

MATU Mimarlık Salih Zeki Pekin

MATU Mimarlık’ın kurucusu olan Salih Zeki Pekin kimdir? Mimar Salih Zeki Pekin, MATU Mimarlık ile hangi projeleri hayata geçirdi? İşte MATU Mimarlık projeleri ve Salih Zeki Pekin biyografisi...

Koçak Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koçak Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de Mustafa Avcı ve Tansu Salih Edgüer ortaklığında kuruldu.

Türktaş Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türktaş Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Emre Cebiroğlu, Hasan Salih ve Taha Yasin Akçay ortaklığında kuruldu.

İdeal Mimarlık Harita İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İdeal Mimarlık Harita İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şile'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Salih Doğukargın tarafından kuruldu.

Pin Bodrum Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Pin Bodrum Mimarlık Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bülent Özdemir, Emre Şapcı, Fikret Erdem Sungay ve Salih Küçüktuna ortaklığında kuruldu.

Kozmim Yapı Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Kozmim Yapı Mimarlık Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Salih Öztürk ve Yunus Emre Karagöz tarafından kuruldu. 

Mk29 Yapı Mühendislik Mimarlık Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mk29 Yapı Mühendislik Mimarlık Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Coşkun Şimşek, Salih Şimşek ve Hamza Şimşek ortaklığında kuruldu. 

Bakırküre Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Bakırküre Mimarlık Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Salih Gürhan Bakırküre tarafından kuruldu. 

Msi Gayrimenkul İnşaat Mimarlık Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Msi Gayrimenkul İnşaat Mimarlık Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy’de 30 bin TL sermaye bedeli ile Murat Semiz, İsmail Baltacıoğlu ve Salih Tataroğlu ortaklığında kuruldu.

Sultans Grup İnşaat Mühendislik Mimarlık ve Harita Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultans Grup İnşaat Mühendislik Mimarlık ve Harita Sanayi Ticaret Limited Şirketi Salih Tapan tarafından 250 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Acarist Mimarlık Mühendislik İnşaat Enerji Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Acarist Mimarlık Mühendislik İnşaat Enerji Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Salih Acar tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

TRKC Proje Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

TRKC Proje Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Ahmet Devlethan Taracı ve Salih Tarakcı imzasıyla kuruldu.

SG Cephe Sistemleri Mimarlık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SG Cephe Sistemleri Mimarlık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Salih Güneş tarafından 50 bin TL sermaye ile 5 Eylül'de Kağıthane'de kuruldu.

Elfi Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Elfi Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Mehmet Salih Taşkın Yönetim Kurulu Başkanlığı 3 milyon TL sermaye ile 24 Mart'ta Kadıköy'de kuruldu.

MATU Mimarlık Salih Zeki Pekin Haberi

MATU Mimarlık Salih Zeki Pekin

Salih Zeki Pekin kimdir?

Salih Zeki Pekin, 1945 İzmir doğumlu. 1970 yılında Ecole Spéciale d'Architecture'den mezun olan Salih Zeki Pekin, MATU Mimarlık’ın kurucusu.


Bir süre Paris'te çalışan Salih Zeki Pekin, 1975 yılında Erbil Coşkuner ve Mustafa Kavadarlı ile MATU Mimarlık Bürosu’nu kurdu.


Çeşitli yarışmalarda aldığı ödüllerin yanı sıra, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde dersler vermiştir. Halen MATU Mimarlık bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.


MATU Mimarlık

MATU ORGANİZASYON A.Ş. 1980 yılında kuruldu. 1975 yılında Salih Z. PEKİN tarafından kurulmuş olan MATU Mimarlık Bürosu'nun devamıdır. Yapı üretimi sürecinde, kent planlama, mimari tasarım, kalite denetimi, üretimin organizasyonu, yatırımın örgütlenmesi alanlarında hizmet vermektedir. Mimarlık, Araştırma, Tasarım, Uygulama eylemlerinin birbirini tamamlayan özelliği MATU'nun kuruluş ve çalışma amacını oluşturmaktadır. 


Daha başka bir deyişle, mimar ya da bir mimarlık kuruluşunun yapı üretim sürecinin her...