05 / 05 / 2024

Mavi Akım nedir

Mavi Akım nedir

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mavi Akım'ın kapasitesi de artacak. Türkiye ile Rusya, Mavi Akım Boru Hattı'nın kapasitesinin 19 milyar metreküpe çıkarılması konusunda anlaştığı öğrenildi.

Kuzey Yakası Başakşehir nedir?

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut Başakşehir'de yeni bir yaka kuruyor. Peki Kuzey Yakası Başakşehir nedir?

Türk Akımı ve Güney Akımı projesi nedir?

Son dönemde yeniden gündeme gelen Güney Akımı ve Türk Akımı projeleri nedir? Karadeniz’in altından geçerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı nedir? İşte projenin detayları.

Türk Akımı'nın inşaatı için izin alındı!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden geçecek bölümünün inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını duyurdu.

Rusya, Türk Akımı için inşaat iznini bekliyor!

Rusya "Türk Akımı" için inşaat izni başta olmak üzere geri kalan izinlerin önümüzdeki günlerde imzalanmasını bekliyor.

Türkiye, Türk Akımı ile Avrupa'nın doğalgaz merkezi olacak!

DNV GL Petrol ve Doğalgaz İş Geliştirme Müdürü Rosenbaum, "Teknik olarak Türk Akımı projesi çok olgun ve mantıklı. Şuna şüphe yok ki Türkiye Avrupa için önemli bir doğalgaz merkezi olacak." dedi.

Yunanistan'dan Türk Akımı projesine destek!

Yunanistan Enerji Bakanı Panos Skourletis, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin, "Biz Yunanistan olarak bu projeye oldukça ilgiliyiz. Eğer Avrupa Komisyonu gereken izinleri verirse, elimizden geleni yaparız." dedi.

Türk Akımı tam gaz ilerliyor, gözler inşaatta!

Rusya Enerji Güvenliği Fonu Başkan Yardımcısı Grivach, "Türk Akımı ilerliyor. İlk hattın anlaşması kısa sürede tamamlanarak, inşaat başlayabilir" dedi.

Gazprom, Türk Akımı projesinin inşası için ilk izni aldı!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını bildirdi. Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, projenin uygulama safhasına geçilebileceğini belirtti.

Vladimir Putin: Türk Akımı eninde sonunda gerçekleşecek!

Putin’den Türk Akımı ile ilgili açıklama geldi. Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin eninde sonunda gerçekleşeceğine inandığını söyledi. Putin, Türk Akımı sayesinde Avrupa’ya ihracın önünde teknik olarak bir sorun kalmayacağını kaydetti

Türk Akımı'nın ilk kolunun inşaatı 2019'da tamamlanacak!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı`nın birinci kolunun inşasının 2019 yılının sonuna kadar tamamlanabileceğini söyledi.

Türk Akımı'nın yol haritası Ekim'de belirlenecek!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Türk Akımı" projesinin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabileceğini bildirdi.

Berat Albayrak: Türk Akımı en kısa sürede tamamlanacak!

Türkiye ve Rusya, Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesi ve tahkim sürecinde gerekli adımların atılması noktasında mutabık kaldı.

Gazprom yarın Türk yetkililerle Türk Akımı projesini görüşecek!

Gazprom'dan yapılan açıklamada, yarın Türk yetkililerle Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin nasıl canlandırılabileceğinin konuşulacağı bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

Mavi Akım nedir Haberi

Mavi Akım nedir

Türkiye ile Rus enerji firması Gazprom'un, Mavi Akım Boru Hattı kapasitesinin yıllık 16 milyar metreküpten, 19 milyar metreküpe çıkarılması konusunda anlaştığı öğrenildi.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bugün Rusya’da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında, Türkiye’nin Rusya’dan yıllık 16 milyar metreküp doğalgaz ithal ettiği Mavi Akım’ın kapasitesinin 19 milyara çıkarılması konusunda anlaşmaya varıldı.


Yıldız,  Moskova’daki temasları kapsamında, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko ve Gazpromexport Başkanı Elena Burmistrova ile görüşecek.


Bu arada, Türkiye’nin 2014’te ithal ettiği Rus gazının miktarının da 30 milyar metreküpe ulaştığı öğrenildi. Türkiye, geçen yıl Rusya’dan 26,6 milyar metreküp doğalgaz ithal...