18 / 05 / 2024

Mazı köyü yeraltı şehri

Mazı köyü yeraltı şehri

Restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Mazı köyündeki yer altı şehrinin 3 katı ziyarete açılacak. Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak Mazı Yer Altı Şehri'nde banyo bulunuyor.

Balıkesir Karyağmaz köyü yeni yerine taşınmaya hazırlanıyor! 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı köy, 2010'daki Bakanlar Kurulu'nun kararı ile Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan Yalıntaş Mahallesi'nde inşa edilen konutlara yerleşmeye hazırlanıyor. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Şaşkınbakkal Yeraltı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Şaşkınbakkal Yeraltı Şubesi Kadıköy'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Balıkesir Karyağmaz Köyü'nde geçinemeyen 404 aile taşınacak!

Hükümet, Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak yerinde kalkınması mümkün görülmeyen köylerin taşınmasını kararlaştırdı. Bu kapsamda Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yer alan Karyağmaz köyü taşınacak ilk yer oldu.

Mazı köyündeki yeraltı şehri turizme kazandırılıyor!

Restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Mazı köyündeki yer altı şehrinin 3 katı ziyarete açılacak. Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak Mazı Yer Altı Şehri'nde banyo bulunuyor.

1964 yılında Karaköy Yeraltı Geçidi'nin inşasına başlanmış!

1964 yılında Karaköy'de trafiği rahatlatmak amacıyla Karaköy Yeraltı Geçidi'nin inşasına başlanmış. 4 giriş ve çıkış kapısı bulunacak geçitde 18 dükkanlı bir çarşı kurulacakmış ve bir milyon liraya mal olacakmış.

Kadıköy Caferağa terkli alanların yeraltı otoparkına alınması imar planı 1 Mayıs'ta askıdan indiriliyor!

Kadıköy Caferağa Mahallesi, 1239, 117, 116, 114 ve 106 adalar arasında kalan terkli alanın Zeminaltı Katlı Otopark Alanı'na alınmasına ilişkin Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 1 Mayıs 2014'te askıdan indiriliyor.

Kadıköy Caferağa yeraltı otoparkı imar planı 1 Mayıs'ta askıdan indiriliyor!

Kadıköy Caferağa Mahallesi, 126 ada, 3 parselin Zemin altı Katlı Otopark Alanı'na alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/500 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 1 Mayıs 2014'te askıdan indiriliyor.

Kadıköy Caferağa'da terkli alanın yeraltı otopark alanına alınması imar planı askıda!

Kadıköy Caferağa Mahallesi, terkli alanın Zeminaltı Katlı Otopark Alanı'na alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/500 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı. İşte o plan...

Kadıköy Caferağa Mahallesi yeraltı otopark imar planı askıda!

Kadıköy Caferağa Mahallesi, 126 ada, 3 parselin Zemin altı Katlı Otopark Alanı'na alınmasına ilişkin Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkartıldı. İşte o plan...

Karyağmaz Köyü, kar yağdı diye taşınıyor! Evlerini TOKİ yapacak!

Türkiye’de ilk kez, Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Karyağmaz köyü, Bakanlar Kurulu kararıyla Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Yalıntaş beldesi sınırlarında belirlenen 104 hektarlık alana taşınacak

İBB'den Kadıköy'de satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadıköy'deki konut alanı olan arsasını satışa çıkardı

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

Mazı köyü yeraltı şehri Haberi

Mazı köyü yeraltı şehri

TÜRKİYE'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, restorasyonu tamamlanan Mazı Yer Altı Şehri ziyarete açılacak. 



11 Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici, Kapadokya bölgesinde yaklaşık 200 yer altı şehrinin bulunduğunu. Nevşehir'de ise bugüne kadar Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yer altı şehirlerinin ziyarete açıldığını söyledi. 



KÖYLÜLER BULMUŞTU 

1995 yılında köylüler tarafından bulunan ancak çökmeler nedeniyle 2013'te kapatılan Ürgüp ilçesindeki Mazı Yer Altı Şehri'nin restorasyon ve çevre düzenlemesinin tamamlanarak ziyarete hazır hale getirildiğini anlatan Ekici, "Tarihi M.Ö, 2'nci yüzyıla kadar uzanan şehrin 3 katı ziyarete açık olacak. Diğer katları gezmenin küçük girişlerden dolayı zor olduğu görüldü. Ziyarete açılan bölümlerin geniş ve yüksek olması özellikle yaşlı turistlerin rahatça gezebilmesine olanak sağlayacak" dedi. 




GİRİŞ 8 LİRA OLACAK 

Ekici, Mazı'nın, Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak içinde banyo...