14 / 05 / 2024

med art projesi Assorestauro

med art projesi Assorestauro

Bizans dönemine ait en eski yapılardan biri olan ve Şeyh Süleyman Mescidi adıyla hizmet veren Fatih'teki kültür varlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İtalyan Restorasyon Firmaları Birliği'nce yürütülen Med-Art Projesi kapsamında restore ediliyor..

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Ordu Bazalt-Andezit Ocağı'nın ÇED toplantısı 30 Mart'ta!

Ordu İli, Fatsa İlçesi, Salihli Mahallesi'nde yapılması planlanan Bazalt-Andezit Ocağı ve Kırma-Eleme- Yıkama Tesisleri Kapasite Artışı projesi için 30 Mart günü saat 14:00'da ÇED toplantısı yapılacak.

Çankırı Bentonit Ocağı'nın ÇED toplantısı 30 Mart'ta!

Çankırı İli, Kurşunlu İlçesi'nde yapılması planlanan Bentonit Ocağı Kapasite Artışı projesi için ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 30 Mart saat 112de gerçekleşecek.

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Şeyh Süleyman Mescidi bugün hizmete açılacak!

İstanbul Zeyrek'teki Şeyh Süleyman Mescidi restore edildi. Mescidi Med Art Eğitim Projesi kapsamında yenilenen mescit bugün hizmete açılacak.

Bursa Nilüfer Kalker Ocağı Projesi'nin ÇED toplantısı 23 Şubat'ta!

Bursa Nilüfer'de yapılması planlanan Kalker Ocağı Kırma, Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesi için ÇED toplantısı 23 Şubat'ta gerçekleşecektir.

Artı Tarabya projesi 2016!

Toplam 700 konuttan meydana gelen Artı Tarabya projesi Açı İş Ortaklığı'nda hayata geçiriliyor. Artı Tarabya projesi 2016'nın detayları haberimizde yer alıyor.

Erzincan Kompleks Madeni Kapasite Artış projesinin ÇED toplantısı 21 Temmuz'da!

Erzincan ili, İliç, ilçesi Yakuplu köyü civarında bulunan Çakmaktepe Kompleks Madeni Açık Ocak İşletmesi Kapasite Artışı Projesi yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 21 Temmuz'da yapılacak.

Sarıyer Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi'nin toplantısı 17 Mart'ta!

Akdağlar Mad. San. ve Tic. A:Ş tarafından, İstanbul Sarıyer'de II (a) Grubu Maden Ocakları (Kalker, Kumtaşı) Ve Tesisleri, Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi projesinin işletilmesi için 17 Mart günü halk toplantısı düzenlenecek.

Balıkesir Yarka Yetiştiriciliği Tesisi projesinin ÇED toplantısı 25 Şubat'ta!

Balıkesir İli Burhaniye İlçesi'nde yer alan Yarka Yetiştiriciliği Tesisi ve Yumurta Tavukçuluğu Kapasite Artışı Projesi'nin gerçekleşmesine ilişkin ÇED toplantısı 25 Şubat günü 14:00'da gerçekleşecek.

Manisa Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi projesinin ÇED toplantısı 5 Ocak'ta!

Manisa Akhisar'da yer alan Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi Kapasite Artışı Projesi'nin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 5 Ocak 2016 günü 13:30'da gerçekleşecek.

Yenişehir projesi İstanbul'daki gayrimenkul fiyatlarını artırdı!

İstanbul Avrupa Yakası’nda hayata geçirilmesi planlanan Yenişehir projesi, gayrimenkul fiyatlarına adeta doping etkisi yaptı. Bazı bölgelerdeki arsalarda yaşanan değer artışı yüzde 100’ü geçti.

Kars Entegre Çimento Fabrikası Kapasite Artışı projesinin toplantısı 12 Kasım'da!

Kars Merkez'de bulunan Entegre Çimento Fabrikası Kapasite Artışı Projesi'nin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 12 Kasım 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

med art projesi Assorestauro Haberi

med art projesi Assorestauro

İstanbul'da Ayasofya'dan sonra Bizans dönemine ait en eski yapılardan biri olan ve 523 yıldır Şeyh Süleyman Mescidi adıyla hizmet veren Fatih'teki kültür varlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İtalyan Restorasyon Firmaları Birliği'nce (Assorestauro) yürütülen Med-Art Projesi kapsamında restore ediliyor. 


Döneme ait yazılı kaynakların yetersizliği nedeniyle ne amaçla yapıldığı kesin bilinmeyen, bir kilisenin kitaplığı, mezar, vaftizhane olabileceği ihtimali üzerinde durulan yaklaşık 900 yıllık yapının tarihine, Türk ve İtalyan uzmanların titiz çalışması sonucunda ışık tutulacak. 


Fatih'in Zeyrek semtinde UNESCO Dünya kültürel Miras Alanı'nda yer alan, Zeyrek Caddesi ile At Pazarı Sokağı'nın kesiştiği yerde ziyaretçilerini karşılayan Bizans dönemine ait Şeyh Süleyman Mescidi'nin, Pantokrator Manastırı'nın kitaplığı olarak 12. yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor.


Bazı kaynaklarda yapının mezar veya vaftizhane olduğu bilgisi de yer alıyor. Tabanın altında bir mezar...