06 / 05 / 2024

MEF Üniversitesi açılıyor

MEF Üniversitesi açılıyor

MEF Üniversitesi, 2014-2015 akademik yılında fakültelerinde eğitime başlayacak. MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü; Yüksek Lisans Programları ile Meslek Yüksek Okulu programlarını ise 2015-2016 akademik yılında açacak

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası açılıyor!

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası bugün hizmete açılıyor.

Başakşehir İbn Haldun Üniversitesi bugün açılıyor!

Başakşehir'in ilk üniversitesi olan İbn Haldun Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılıyor.

Tuzla Okan Üniversitesi Hastanesi bugün açılıyor!

Son teknolojiye sahip, 250 yataklı Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla bugün Tuzla'da açılıyor.

Selçuk Efes Meslek Yüksekokulu yarın açılıyor!

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu yarın açılıyor. Yeni öğrenim yılının başlaması sebebiyle açılışı yapılacak olan yüksekokulda 61 öğrenci öğrenim görecek.

Öncüoğlu Mimarlık sergisi yarın ODTÜ'de açılıyor!

Orta Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Koleksiyon Mobilya’nın ortak çalışması Öncüoğlu Mimarlık Mimari proje sergisi 28 Mart 2016 tarihinde ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde açılıyor.

Bezmialem Hastanesi Eyüp'te açılıyor!

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Birimleri Fakültesi önümüzdeki ay Eyüp’te açılıyor. Eyüp Belediyesi bünyesindeki kampusta 6 bölümle hizmet verilecek

Marmara Üniversitesi Tatbikat Camii yarın açılıyor!

Üsküdar’da yapımı tamamlanan yeni Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı ilk cuma namazının kılınmasıyla açılıyor.

Türkiye'nin ilk hamam kültürü müzesi açılıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Sabahattin Gazioğlu Onkoloji Hastanesi 23 Mayıs'ta açılıyor!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun temelini attığı Uludağ Üniversitesi bünyesindeki Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi, 23 Mayıs’ta hizmete açılıyor. Hastane çocuk Oyun bahçesi şeklinde dizayn edildi

ACE Mimarlık Sergisi 1 Aralık 2014'te açılıyor!

Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Koleksiyon Mobilya'nın ortak çalışması olan ACE Mimarlık Sergisi 1 Aralık 2014 tarihinde açılıyor. 14 Aralık'a kadar devam edecek olan sergi Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yapılacak.

Dokumaca Anadolu Efsaneleri Sergisi bugün açılıyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD)’nin sponsorluğunda, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi ve öğrencilerinden oluşan 14 tekstil sanatçısı tarafından hazırlanan sergi bugün açılıyor.

Atatürk Üniversitesi'nin camisi ibadete açılıyor!

Atatürk Üniversitesi kampüsünde, yapılan cami ibadete açılıyor. Atatürk Üniversitesi'nin bu yeni camisinin en önemli özelliği ise minareleri. Türkiye'de bir başka camide bu mimaride minare yok...

Anadolu Üniversitesi, Koleksiyon TSMD Mimarları Ağırlıyor sergisi 17 Nisan'da açılıyor!

Anadolu üniversitesi ve Mimarlar Odası Eskişehir şubesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması “Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor’’sergileri 17 Nisan'da açılıyor...

MEF Üniversitesi açılıyor Haberi

MEF Üniversitesi açılıyor

İbrahim Arıkan Eğitim ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı tarafından kurulan MEF Üniversitesi, 2014-2015 akademik yılında eğitime başlayacak. Mef Üniversitesi; Maslak’ta yer alan kampüsü ile İTÜ Maslak Metro istasyonuna yürüme mesafesinde yer alıyor. 


MEF Üniversitesi, 4 yıllık lisans programları ile eğitim-öğretime başlayacak. Yüksek Lisans Programları ile Meslek Yüksek Okulu programlarına ise öğrencileri 2015-2016 akademik yılında alacak. Yüzde 100 İngilizce eğitim verecek olan üniversitenin sadece Hukuk Fakültesi'nde eğitim yüzde 30 İngilizce olacak. 


Üniversitede geleneksel değişim programlarının yanı sıra tüm lisans progamlarında 3+2 diploma programları kurulacak. 3 yıl MEF Üniversitesi'nde okuyanlar 4. yıldan sonra Yüksek Lisans olarak yurt dışındaki üniversitelerde okumaya devam edecek. 


Öğrenciler 3 yılda lisans eğitimini bitirebilecek. 4. yılda ise giriş koşullarını sağladığı takdirde tezsiz yüksek lisans yapabilecek. Bu durumd 4 yılda hem...