08 / 05 / 2024

mega projelere nasıl ortak olunur

mega projelere nasıl ortak olunur

16 senelik Bankacılık Yasası değişiyor. Kısa bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı da genişliyor. Vatandaş artık büyük ölçekli projelere ortak olarak elde edilecek kardan pay alacak.

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüm ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Nasıl hızlandırılmalı? İşte ayrıntılar...

Yasakların kalkması AVM'leri nasıl etkileyecek?

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü Yasakların kalkmasının AVM'leri nasıl etkileyeceği ile ilgili bazı bilgiler verdi. İşte Isıgöllü'nün o açıklamaları...

100 günlük eylem planı mega projelere yarayacak!

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye olmak üzere ilk 100 günlük hedefini kapsayan eylem planı mega projelere yarayacak.

Erken seçim Kanal İstanbul'u nasıl etkileyecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim tarihini açıkladı. Seçimler 24 Haziran'da yapılacak. Peki mega projeler erken seçimden nasıl etkilenecek?

Kanal İstanbul gayrimenkul piyasasını nasıl etkiledi?

Yapımı tamamlanan ya da yapımı devam eden mega projeler, çevresindeki arsa ve konut fiyatlarını da etkiliyor. Peki Kanal İstanbul gayrimenkul piyasasını nasıl etkiledi?

QNB Finansbank, 20 milyar dolarlık mega projelere odaklandı!

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, Şu anda tüm bankaların proje finansman ekipleri mega projelere odaklanmış durumda. Bu projeler için 15-20 milyar $’lık bir finansman ihtiyacının 3-4 yıl içerisinde oluşmasını öngörüyoruz” dedi

Mega projelerde oluşan iş aksamalarında zarar nasıl giderilir?

Berlin Bradenburg Havalimanı'nın yapımı yılan hikayesine döndü. Yatırım maliyeti 3 milyardan 7 milyar Euro'ya yükseldi. Peki bu tür öngörülemeyen proje maliyetleri sigortayla nasıl tazmin edilebilir?

Köysel dönüşüm projesi nasıl yapılır?

Yaşam standartları düşük, sürekli göç veren ve devlet desteğine muhtaç olan köy yerleşim alanlarının yenilenmesi için gerçekleştirilen projelere köysel dönüşüm deniyor. Peki, köysel dönüşüm projesi nasıl yapılır?

Lütfi Elvan: Mega projelere devam edeceğiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan önceki gece Genç Bakış’ta konuğumuzdu. Gündeme ve geçmişe dair önemli konulara açıklık getirdi.Mega projelere devam edileceğini anlattı, A

Kaçak ev nasıl tespit edilir?

Kaçak ev; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen evler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kaçak ev nasıl tespit edilir?

Kaçak ev ihbarı nasıl yapılır?

Ruhsat alınmadan inşaa edilmiş evler ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen evlere kaçak ev olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kaçak ev ihbarı nasıl yapılır?

Kaçak bina ihbarı nasıl yapılır?

Ruhsatı alınmadan inşaatına başlanılan ya da ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara kaçak bina deniyor. Peki, kaçak bina ihbarı nasıl yapılır?

mega projelere nasıl ortak olunur Haberi

mega projelere nasıl ortak olunur

Türkiye, Bankacılık Kanunu’nda yapılacak değişiklikle yeni bir finansal araçla tanışıyor. Takvim'de yer alan habere göre, bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı Meclis’e sunulan yeni yasayla genişletilerek vatandaşın, köprü, otoyol gibi mega projelere ortak olması sağlanacak. Meclis’e sunulan tarasıyla ilgili bilg konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, kanun teklifinin kabul edilmesi durumundaTürkiye’nin önemli bir finansal enstrümanı tanıyacağını söyledi. Muş, “Proje finansmanı düzenlemesini getiriyoruz. Önemli, büyük ölçekli projelerde vatandaşlarımız projelere, finansman sağlanmak suretiyle ortak olma imkanına kavuşacaklardır" diye konuştu.

KÂRDAN PAY İMKANI

Mehmet  Muş "Buradaki düzenlemeler SPK mevzuatında yapacağımız değişikliklerle sağlanacaktır ve SPK’nin çizeceği, ortaya koyacağı çerçeve içinde yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Büyük ölçekli projeler olduğunu söyleyen Muş, “Vatandaşlarımız belli birikimleriyle buraya ortak olabilecek ve bu birikimlerinin karşılığında projelerden elde edilecek kârdan paylarını...