30 / 04 / 2024

Mega projelere yakın arsaların fiyatları

Mega projelere yakın arsaların fiyatları

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. İdari İşler ve İş geliştirme Müdürü Özge Aklar, arsa yatırımı yapacaklara tavsiyeler vererek, arsa alırken nelere dikkat edilmeli sorusunu cevapladı.

Başakşehir Hoşdere'deki 13 bin metrekarelik arsanın imar planı değişikliği askıda! Dev projelere komşu!

İstanbul, Başakşehir  Bahçeşehir 2. Kısım (Hoşdere) Mahallesi 645 Ada 2 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. Söz konusu arsa TOKİ Bahçeşehir 2. Kısım, Tual Bahçekent gibi projelere yakın konumda yer alıyor. 

İstanbul'daki mega projelere 127 milyar TL'lik yatırım!

Mega kent İstanbul'da 127 milyar TL'lik yatırımla pek çok mega projeye imza atılıyor. 24 bine yakın TOKİ konutunun yapımı devam ederken 8 bin yataklı yurt binaları ile Bezmialem, Hasdal ve Cerrahpaşa hastanelerinde de sona geliniyor. İşte o projeler...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeden geçen 8 istasyon ve 10,9 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro hattında kazı çalışmalarını bitirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projeleri başlayacağız.

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Bütem Metal mega projelerin tavanlarını yapıyor!

Riyad'ta King Khalid Airport'un metal asma tavanlarını yapan Bütem Metal, mega projelere odaklanmış durumda. İstanbul Havalimanı ve Dubai Metrosu'nun da asma tavan işini üstlenen şirket, Kuveyt ve Katar'daki yeni fırsatlara bakıyor...

Mega projelere ilişkin 4 soru TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, mega projelere ilişkin 4 soru hazırladı. Tanrıkulu sorularını  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu..

3. havalimanı yakınına 10 bin konutluk yeni şehir kuruluyor!

Kanal İstanbul ile birlikte her iki yanda yeni şehirler kuracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni havalimanının yakın bir mesafesine yaklaşık 10 bin konutluk bir yer kuruyoruz ki oranın personelinin gidiş gelişini zora sokmayalım ve orada da zemin artı 4 konutları yapalım" dedi

En yakın yasal mirasçılar kimlerdir?

Bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu menkul ve gayrimenkuller mirasçılara kalıyor. Peki, en yakın yasal mirasçılar kimlerdir?

800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresi 49 yıla çıkarılacak!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hazine veya ormandan tahsisli 800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresinin yeniden 49'a yıla uzatılacağını dile getirdi.

Eskişehir'e 15 yılda 10 bine yakın konut!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de 15 yılda 10 bine yakın konut projesi uyguladıklarını söyledi.

Turyap 20’ye yakın müteahhit firmayla görüşüyor!

6 Şubat’ta Gül İnşaat’ın gayrimenkullerini satacak olan Turyap İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 20'ye yakın müteahhit firmayla görüşme halinde…

Lübnanlıların gözü mega projelere yakın arazilerde!

BOSS4 Gayrimenkul İnşaat A.Ş. Kurucu Ortağı Ahmet El Khatip, "Kanal İstanbul, 3. Havaalanı gibi mega projelerin çevresinde arazi bakıyoruz." dedi.

Kanal İstanbul'a yakın projelerde kampanya atağı!

Kanal İstanbul projesinin güzergahının netleşmesiyle bölgede yer alan projelerde kampanyalar artmaya başladı. Satış ofisleri kanala yakın ev almak isteyenlerle doldu. 

Mega projelere yakın arsaların fiyatları Haberi

Mega projelere yakın arsaların fiyatları

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. İdari İşler ve İş geliştirme Müdürü Özge Aklar, arsa yatırımı yapacaklara tavsiyeler vererek, arsa alırken nelere dikkat edilmeli sorusunu cevapladı. İşte o yazı...



1. Arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

İmara yeni açılan bölgelerde ana cadde üzerindeki arsaların fiyatı, arkalardakilere göre daha kısa sürede ve daha hızlı artacaktır. Böyle bir bölgede arsa alınıyorsa mutlaka ana yol üzerindekiler tercih edilmelidir. 


Potansiyel olarak üst gelir grubunun tercih edebileceği bölgelerde arsa satın alındığında, çevrenin gelişimine bağlı olarak ileride bu durumun arsa değerlerinin yükselişine etkide bulunacağı gözlenmektedir.

  

Bir kente yatırımlar artarsa, arsalar da bundan payını alır. Teşvik kapsamındaki illere yatırım için sıcak para gireceğinden bu arsa fiyatlarına da yansır. Fiyatlarda yükseliş öncelikli olarak sanayi imarlı arsalarda başlar. 


Türkiye’deki ortalamasından daha hızlı büyüyen kentlerde doğal sonuç...