29 / 04 / 2024

mehmet büyükekşi kimdir

mehmet büyükekşi kimdir

TİM Başkanı Büyükekşi, yabancı basın ile Türkiye'deki misyon şeflerine, hükümetin yanında olduklarını anlatan bir mektup yazdıklarını, 3 dilde 'Türkiye'ye yatırım yapan kazanıyor' mesajı yayımladıklarını belirtti.

Dubai'de Türk Ticaret Merkezi açılıyor!

Tahran’dan sonra Dubai’ye de Türk Ticaret Merkezi açılıyor. Dubai’nin kalbi olarak bilinen Şeyh Zayed Yolu üzerindeki bir binanın 800 metrekarelik katını kiralayan TİM, merkezi iki ay içinde açmayı planlıyor.

TİM, İran'da ticaret merkezi kuracak!

İran’a uygulanan ambargonun kaldırılmasının Türkiye ihracatına yüzde 8-10 katkı sağlaması bekleniyor. İran’a yapılan ticareti artırmak için atağa geçen TİM, ülkede devasa bir daimi ticaret merkezi kuruyor.

Yabancı yatırımcı en fazla hangi ilden konut aldı!

Geçen yıl Türkiye'de, yabancılara yaklaşık 18 bin konut satıldığını vurgulayan Büyükekşi, en fazla konutun 6 bin 500 ile Antalya'da satıldığını ve yaklaşık 4,5 milyar dolarlık konut alındığını açıkladı.

Yabancı yatırımcı 4,5 milyar dolarlık konut aldı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancıların özellikle konut sektöre yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizerek, mütekabiliyet yasasından bu yana yabancıların yaklaşık 4,5 milyar dolarlık konut aldığını açıkladı.

2023'e kadar 160 milyar dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı yapılmalı!

TİM Başkanı Büyükekşi, "Türkiye'de 2023 yılına kadar enerji ekipmanları üretimi için ortalama 150 ila 160 milyar dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı yapılması gerekiyor" dedi.

Mehmet Büyükekşi: Yatırımlarda büyük düşüş var!

TİM Başkanı Büyükekşi, "Bir yıldır yatırımlarda büyük düşüş var. Sanayici ve müteşebbis yatırım yapmıyor. Bu da belirsizlikten, istikrar ve güven ortamındaki bozulmadan kaynaklanıyor" dedi.

Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep etkinliği başladı!

Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep etkinliği yoğun katılımla başladı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı Gaziantep, inovasyonda geçmişten bu yana iddialı bir ilimiz" dedi...

Mehmet Büyükekşi: Ekim ihracatı geçen yıla göre daha iyi olacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye 'nin çevresindeki sıkıntılara rağmen ekim ayı ihracat rakamlarının, geçen yılın aynı dönemine göre daha iyi olacağını söyledi.

Mehmet Büyükekşi: İhracatçıların en büyük derdi girdi maliyetleri!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçı firmaların 3. çeyrekte üzerinde durdukları en önemli gerçekleşmenin girdi maliyetlerindeki artış olduğunu belirtti. Büyükekşi " İhracatçıların en büyük derdi girdi maliyetleri" dedi

Mehmet Büyükekşi ihracat hedefi için katma değer vurgusuna dikkat çekti!

500 milyar dolarlık ihracat hedefi için katma değer şartı koyan TİM Başkanı Büyükekşi, katma değerin artırılabilmesi için tasarım, Ar-Ge, inovasyon ve markaya önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti

Mayıs ayında ihracat yüzde 5,8 artışla 13.4 milyar dolar oldu!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, mayıs ayı ihracat rakamlarını Şanlıurfa'da açıkladı. Mayıs ayında ihracat yüzde 5,8 artışla 13.4 milyar dolar oldu. İlk 5 aylık ihracat 67 milyar 92 milyon dolara ulaştı

Mehmet Büyükekşi: 2014'te 166,5 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştireceğiz!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, dış ticarette bir fırsat yılı olmasını bekledikleri 2014’te, Orta Vadeli Program (OVP) hedefi olan 166,5 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştireceklerini belirtti.

Mehmet Büyükekşi: Merkez Bankası'ndan faiz indirimleri de bekliyoruz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bakanlık Konferans Salonundaki Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı...

İhracat Ocak ayında, 2013'ün Ocak ayına göre yüzde 9,6 arttı!

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TlM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ocak ayında gerçekleşen 12 milyar 15 milyon dolarlık ihracatın cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak ayı ihracat rakamı olduğunu bildirdi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

Ortakları arasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı Ataşehir’deki Watergarden Alışveriş Merkezi'nin tek sahibi Albaraka Türk Katılım bankası oldu.

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

Şehir Plancısı Yusuf Ekici, sağlıklı konut hakkı için konutun rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Konuta erişim sorunu gittikçe büyürken, işçilerin yüzde 53.3'ünün kiracı olduğu belirtildi. 

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konut sahibi ve kiracı sorunların gittikçe büyüyor. Bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Ziylan Grup'tan 135.7 milyon TL sermayeli 2 yeni gayrimenkul şirketi!

Mehmet Büyükekşi, Mahmut Uğur Ziylan, Ali Fuat Akça, Gökhan Utku ve Mehmet Ziylan ortaklığında 2 yeni gayrimenkul şirketi kuruldu. İşte ayrıntılar... 

Ziylan Yapı Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirket kuruldu!

Ziylan Yapı Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirket Bağcılar'da 19 milyon 99 bin 958,42 TL sermaye bedeli ile Mehmet Büyükekşi, Mahmut Uğur Ziylan, Ali Fuat Akça, Gökhan Utku ve Mehmet Ziylan ortaklığında kuruldu.

Atlaspark Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Atlaspark Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Bağcılar'da 116 milyon 605 bin 350,68 TL sermaye bedeli ile Mehmet Büyükekşi, Mahmut Uğur Ziylan, Ali Fuat Akça, Gökhan Utku ve Mehmet Ziylan ortaklığında kuruldu.

Cengiz İnşaat Bodrum Cennet Koyu projesini resmen büyütüyor!

Cengiz İnşaat Bodrum'daki yeni projesini büyütmek için düğmeye bastı.   Cengiz İnşaat Bodrum Cennet Koyu projesi 658 milyon 436 bin 604 TL'ye mal olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklayan Şenol Gökner kimdir? Asıl mesleği ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını duyuran Şenol Gökner, kimdir? İşte detaylar...

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Şampiyonlar Liginin finalinin ülkemize kazandıracağı döviz miktarı belli oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şampiyonlar Liginin finalinin ülkemize kazandıracağı döviz miktarını açıkladı. İşte detaylar!

mehmet büyükekşi kimdir Haberi

mehmet büyükekşi kimdir

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi, demokrasiye inandıklarını, seçilmiş hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduklarını açıkladıklarını hatırlattı.


Milletin, darbeye direnerek, bu tür terörist faaliyetlere prim vermeyeceğini ortaya koyduğunu ifade eden Büyükekşi, "18 Temmuz Pazartesi günü 12 sivil toplum örgütü bir araya gelerek 'Karanlıktan Aydınlığa' diye bir basın toplantısı yaptık. Bunun dışında bir gün sonra da TBMM'de 520 sivil toplum örgütüyle darbeye karşı bir açıklama yaptık." diye konuştu.


İhracatçılar için İngilizce mektup

Türkiye'den mal alan müşterilere ihracatla ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını ve mallarını çok seri şekilde alabileceklerinin garantisini verdiklerini dile getiren Büyükekşi, 65 bin ihracatçıya kendi müşterilerine göndermeleri için İngilizce mektup hazırladıklarını kaydetti.


Darbe girişiminden sonra yurt dışındaki bütün sivil toplum örgütleri başkanlarına yazılar...