02 / 05 / 2024

Mekansal planlama kanunu

Mekansal planlama kanunu

Mekansal planlar yapım yönetmeliği, 14 Haziran 2014 tarihinde 29030 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. Yönetmelikte, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekansal planlara ilişkin esaslara yer veriliyor...

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Sağlam ve Tayfun Akın Arığ ortaklığında kuruldu.

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Kanal İstanbul ikilik mi içeriyor? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kanal İstanbul Çalıştayı'nın “Mekansal Planlama, Şehircilik ve Ulaşım” oturumda konuşan  İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şevkiye Şence Türk, kanalın yapım aşamasında ikilem yarattığını belirtti...

Kanal İstanbul'un öncelikler arasındaki yeri nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanal İstanbul Çalıştayı’nda çevre, tarım, orman, su, ekonomi gibi başlıkların yanında Kanal İstanbul mekansal planlama yönünden de ele alındı...

Yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na "Mekânsal Strateji Planı” tanımı eklendi. Peki, yeni mekansal strateji planı nedir?

Mekansal planlama kademeleri nelerdir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na “Mekânsal planlama kademeleri" eklendi. Peki, mekansal planlama kademeleri nelerdir?

İmar Kanunu değişiyor!

TBMM Çevre Komisyonu'nda  Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Kanun kapsamında İmar Kanunu'na, "Mekansal Strateji Planı" başlığı eklendi.

30-40 katlı binalar tarih oluyor!

İkinci Kentsel Gelişim Zirvesi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 81 ilde mekansal planlama yapılacağını, 30-40 katlı binaların kentsel dönüşümde inşa edilmeyeceğini söyledi.

Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği "Kentsel Tasarım Seminerine" katıldı.

Konya'da vatandaşlara imar uygulaması anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nden gelen yetkililer ile Meram Belediyesi Emlak ve Şehircilik Müdürlüğü personeli tarafından broşürler dağıtılarak Yayla pınar Uhud ve Yaylapınar Kaş mahalleleri sakinleri bilgilendirildi.

Karaman Sarıveliler'de imar planı çalışmaları yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğün ‘den Merve Boyracı, Yasin Aksoy, Konya İller Bankası Bölge Müdürlüğü'nden Harun Öksüz ve Engin Kopar Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur’u makamında ziyaret etti.

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nden mart ayı içerisinde imar planı onaylanan yer ile ilgili olarak inşaat yapım izni alındı.

MPO Mekansal Planlama Ofisi Limited Şirketi kuruldu!

MPO Mekansal Planlama Ofisi Limited Şirketi, Mustafa Erken tarafından 50 bin TL sermaye ile 15 Temmuz' da Bakırköy, Yeşilyurt Mahallesi, Sahil Yolu Caddesi' nde kuruldu.

Mekansal planlama kanunu Haberi

Mekansal planlama kanunu

Mekansal planlar yapım yönetmeliği tam metni!

Mekansal planlar yapım yönetmeliği, 14 Haziran 2014 tarihinde 29030 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. Yönetmelikte, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekansal planlara ilişkin esaslara yer veriliyor.


MEKÂNSAL PLANLAR YAPIM YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Dayanak

Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; fiziki, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek, koruma ve kullanma dengesini sağlamak, ülke, bölge ve şehir düzeyinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek, yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturmak üzere hazırlanan, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; her tür ve ölçekteki mekânsal planlar ile bu planlara ilişkin revizyon, ilave, değişikliklerin yapılmasına ve incelenmesine, mekânsal planlar ile özel amaçlı...