30 / 04 / 2024

mekke medine arası hızlı tren

mekke medine arası hızlı tren

Mekke, Medine ve Cidde arasındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde son aşamaya gelindi. Projenin yılda 60 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor.

Mekke-Medine hızlı tren hattı açıldı!

Mekke-Medine arasındaki mesafeyi 1 saate düşürecek Harameyn Hızlı Tren projesi hizmete açıldı. 

Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde sona gelindi!

Mekke, Medine ve Cidde arasındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde son aşamaya gelindi. Projenin yılda 60 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor.

Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı!

5 istasyondan oluşacak olan Suudi Arabistan'da Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı.

Batı Demiryolları gelecek yıl hayata geçiyor!

‘Cidde - Mekke - Medine Yüksek Hızlı Demiryolu’ ya da ‘Batı Demiryolları’ olarak da bilinen Haramain Hızlı Tren projesi, gelecek yıl hayata geçiyor.

Tayyar Akkurt: Suudi Arabistan'da 40 bin konut yapacağız!

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt,"Suudi Arabistan'da 5 bölgede ihtiyaç var. Riyad, Mekke, Medine, Damman bir de Tabuk'ta. Ama her bölgede genelde miktarları farklı olacak. Onları araştırıp, bakacağız. 40 bin civarı konut yapabiliriz."dedi.

İşte Hira Mağarası şeklinde inşa edilen cami!

Hz. Muhamed'e ilk vahyin geldiği, Mekke'de bulunan Hira mağarasından esinlenerek inşa edilen Büyükçekmece'deki Sancaklar Camisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Şanlıurfa dünya inanç turizminde 4. sırada!

"Peygamberler Şehri" olarak anılan Şanlıurfa, dünya inanç turizminde Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra 4'üncü sırada yer alıyor. Şanlıurfa, Türkiye 'de en fazla arkeolojik kazı çalışmasının yapıldığı illerin başında geliyor..

Hicaz demiryolunda, Osmanlı treniyle sefer yapıldı!

2. Abdülhamit tarafından 1900-1908 yıllarında Şam ile Medine arasına inşa edilen Hicaz demir yolunun Ürdün hattında nostaljik sefer düzenlendi. Sefer öncesinde, Ürdün geleneksel müzik ve dans gösterisi yapıldı ve tarihi buharlı tren çalıştırıldı.

Mekke ile Medine'yi birbirine bağlayacak demiryolu 2016'da hizmete girecek!

Mekke ile Medine' yi birbirine bağlayacak olan El Suveyket, projenin şu ana kadar ancak yüzde 50'sinin tamamlandığı ve trenlerin 2015 ' te test edileceğini belirtti...

Suudi Prensi TOKİ'yi Mekke ve Medine'ye davet etti!

SUUDİ Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud’un yeğeni prens Ahmad Bandar Al- Sider İstanbul’daki gayrimenkul projelerini beğendiklerini söyleyerek, TOKİ’yi Mekke ve Medine’de proje yapmaya davet etti....

Hızlı trenin Medine-Mekke arası deneme seferi başlıyor!

Geçen yıl Ramazan ayın­dan hemen sonra başlayan çalışmalar kapsamında Mescid-i Haram’ın zemin katında 200 bin kişinin namaz kılabileceği yer açıl­dı. Mekke’de tren ve toplu taşı­mayla ilgili de birçok proje yürütü­lüyor...

Mekke-Medine hızlı tren projesi 2014'te bitecek!

Mekke ve Medine arasında yapımı devam eden ve her yıl kutsal mekanları ziyarete gelen 15 milyon kişinin istifade edebileceği hızlı tren projesinin 2014 yılının sonunda tamamlanacağı açıklandı...

Mepet, Suudi Arabistan'da akaryakıt istasyonu ve tesis yapacak!

Mepet Metro Petrol, Suudi Arabistan Mekke-Medine otoyoluna 20 milyon dolarlık akaryakıt istasyonu ve sosyal tesis yatırımı gerçekleştirecek

mekke medine arası hızlı tren Haberi

mekke medine arası hızlı tren

Mekke, Medine ve Cidde arasındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde sona yaklaşıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yabancı gazetecilere açıklamalarda bulunan firma yetkilileri projenin ayrıntılarını ve gelinen noktayı anlattı. 

Cidde kentine 80 kilometre uzaklıktaki Kral Abdullah Ekonomi Kenti (KAEC) istasyonu İşletme ve Bakım sorumlusu Selim Muhammed Emin Bahş, "Haremeyn Hızlı Tren Projesi Ortadoğu'nun en büyük projelerinden biri. Hızlı Trenin dört istasyonu bulunuyor. Mekke, Cidde, Kral Abdullah Ekonomi Kenti (KAEC) ve Medine istasyonları. Ayrıca Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı istasyonu olacak. Tren hattının uzunluğu 460 km. Proje yılda 60 milyon yolcuya hizmet verecek. İlk ve son duraklar Mekke ve Medine İstasyonları olacak." diye konuştu.

Projenin maliyetinin 2 milyar dolar olduğunu söyleyen Bahş, "Her istasyon kültürümüze uygun olarak tasarlandı. Kamplarımızdaki...