04 / 05 / 2024

Mekke-Medine

Mekke-Medine

Mekke ve Medine arasında yapımı devam eden ve her yıl kutsal mekanları ziyarete gelen 15 milyon kişinin istifade edebileceği hızlı tren projesinin 2014 yılının sonunda tamamlanacağı açıklandı...

Mekke'de ücretlerini alamayan inşaat işçilerinin grevi sürüyor!

Baytur firmasının Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki şantiyesinde çalışan ve ücretleri aylardır ödenmeyen işçiler tarafından başlatılan grev ikinci gününü tamamladı...

Mekke-Medine hızlı tren hattı açıldı!

Mekke-Medine arasındaki mesafeyi 1 saate düşürecek Harameyn Hızlı Tren projesi hizmete açıldı. 

Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde sona gelindi!

Mekke, Medine ve Cidde arasındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde son aşamaya gelindi. Projenin yılda 60 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor.

Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı!

5 istasyondan oluşacak olan Suudi Arabistan'da Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı.

Öz Medine İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Medine İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ömer Can tarafından 400 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Karmod'un prefabrik evleri Mekke'de!

Hazır yapı sektörü markası Karmod Prefabrik, Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde 6 yerinde ev kurdu. Şirket, Suudi Arabistan'ın El Kasım bölgesinde bu yıl başında açılan showroom'da bugüne kadar 30'a yakın konut satışı gerçekleştirdi.

Batı Demiryolları gelecek yıl hayata geçiyor!

‘Cidde - Mekke - Medine Yüksek Hızlı Demiryolu’ ya da ‘Batı Demiryolları’ olarak da bilinen Haramain Hızlı Tren projesi, gelecek yıl hayata geçiyor.

Maltepe Medine Cami ibadete açıldı!

Maltepe Belediyesi’nin de katkılarıyla yeniden inşa edilen Medine Cami Maltepeli vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da katıldı.

Medine Hızlı Tren İstasyonu’nu Yapı Merkezi inşa etti!

Yapı Merkezi, Medine Hızlı Tren İstasyonu'nu inşa ediyor. Yapı Merkezi’nin inşa edip teslim ettiği istasyon, günde 200 bin kişiye hizmet verecek.

Ümraniye Medine Camii hizmete açıldı!

Medine camiinin bazı bölümleri Ümraniye belediyesi tarafından yenilenerek Başkan Hasan Can'ın katılımıyla Sabah Namazı Buluşması'nda hizmete açıldı.

Al Haramain United Group'tan Medine'ye 5 yıldızlı lüks otel!

Al Haramain United Group, Medine'de 5 yıldızlı ultra lüks otel inşa ediyor. İnşaatı devam eden otelin teslimi 17 ay sonra yapılacak.

Çayla Mekke'de açılıyor!

"Çayla"nın ilk şubesini İstanbul Anadolu yakasında açan Çaykur, ilk yurtdışı şubesini Mekke'de 1000 metrekarelik bir dükkânda açacak.

Mekke'de 3.5 milyar dolarlık Abraj Kudai Oteli 2017'de açılacak!

SUUDİ Arabistan’ın Mekke kentinde inşası süren Abraj Kudai Oteli, 10 bin oda sayısıyla ‘dünyanın en büyük oteli’ olacak.

Mekke-Medine Haberi

Mekke-Medine

Mekke ve Medine arasında yapımı devam eden ve her yıl kutsal mekanları ziyarete gelen 15 milyon kişinin istifade edebileceği hızlı tren projesinin 2014 yılının sonunda tamamlanacağı açıklandı.


Mekke ve Medine arasında yapımı devam eden ve her yıl kutsal mekanları ziyarete gelen 15 milyon kişinin istifade edebileceği hızlı tren projesinin 2014 yılının sonunda tamamlanacağı açıklandı. Mekke Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Muhammed Madani, yaptığı açıklamada, tamamlandığında hac ve umrecileri rahatlatacak, projeyle ilgili bilgi verdi. Söz konusu projenin gelecek yılın sonunda biteceğini belirten Madani, böylece Mekke ve Medine arasındaki trafik sıkışıklığının yüzde 80 oranında azalacağını ifade etti. Hızlı tren projesinin Cidde'yi de kapsadığını aktaran Madani, proje tamamlandığında Mekke ve Cidde arasındaki mesafenin 25 dakikaya, toplam 600 kilometrelik yolun da 2,5 saate düşeceğini kaydetti....