06 / 05 / 2024

Meksika maya uygarlığı yapı

Meksika maya uygarlığı yapı

Maya uygarlığı tarafından yapılan, bilinen en eski ve en büyük yapı keşfedildi. Dikdörtgen biçimindeki devasa yapının MÖ 1000 ile 800 yılları arasında inşa edildiği tahmin ediliyor...

Meksika'da Maya uygarlığına ait bilinen en büyük ve en eski yapı keşfedildi!

Maya uygarlığı tarafından yapılan, bilinen en eski ve en büyük yapı keşfedildi. Dikdörtgen biçimindeki devasa yapının MÖ 1000 ile 800 yılları arasında inşa edildiği tahmin ediliyor...

Kastamonu Entegre'ye Meksika'da büyük ilgi!

Ağaç bazlı panel sektöründe Türkiye’nin global oyuncusu Kastamonu Entegre, Meksika’da düzenlenen Uluslararası Mobilya Üretim ve Teknolojileri Fuarı’nda ürünlerini sergiledi.

Rotana, İstanbul’da iki yeni otel açmaya hazırlanıyor!

Orta doğu’nun en büyük otellerinden Rotana, İstanbul’da iki otel açmaya hazırlanıyor. Grup, Haziran’da açılacak Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana birlikte 6 otel planlıyor.

Fatih Kıral Mobilya yeni mağazalar açmaya hazırlanıyor!

Fatih Kıral Mobilya, sadece lüks segmentte değil, her keseye uygun "Brandhome" konseptiyle de mağazalar açmaya hazırlanıyor. Firmanın bu alanda Bodrumda 3 bin metrekare alana sahip Brandhome'unu açtı.

Kalamış Yat Limanı yapılaşmaya açılacak mı?

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nı yapılaşmaya açan yeni İmar Plan teklifini onayladı. Limana 15 bin metrekare inşaat alanı yapılabilecek.

Özaltın Ahşap markalaşmaya ağırlık verecek!

Orman ürünleri sektöründe hizmet veren Özaltın Ahşap, tesisleşmesini tamamlamasının ardından markalaşmaya odaklandı. Özaltın Ahşap Genel Müdürü Özkan Altın açıklama yaptı.

Maya İnşaat Ikea Kartal ne zaman hizmete girecek?

Maya İnşaat Ikea Kartal projesi toplam 200 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Maya İnşaat tarafından hayata geçirilen projenin detayları henüz net değil. Peki Maya İnşaat Ikea Kartal ne zaman hizmete girecek?

Maya İnşaat Ikea Kartal!

Maya İnşaat tarafından hayata geçirilecek olan Ikea Kartal projesi toplam 200 bin metrekarelik alan üzerinde yükseliyor. Hafriyat çalışmalarının başladığı projenin konut ya da ofis olması planlanıyor.

Maya İnşaat Ikea Kartal projesinden ilk detaylar!

Maya İnşaat imzası ile Yılsan Holding arazisi üzerinde yükselecek olan Ikea Kartal'ın yakın zamanda satışa çıkması planlanıyor. 200 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen Ikea Kartal'da konut ya da ofis kulesi olması planlanıyor...

Dap Yapı Pendik'teki arazi için anlaşmaya vardı!

DAP Yapı, Polisan Holding A.Ş. iştiraki, Polisan Yapı mülkiyetinde olan Pendik/İstanbul'da yer alan konut ve ticari imarlı 175 bin metrekare arazisinin kat karşılığı inşaatı için anlaşmaya vardı.

Makbule Yönel Maya: İstanbul'u mega projeler parlatacak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı gibi mega projelerin, İstanbul'a önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Dap Yapı Pendik projesi için Polisan Holding ile anlaşmaya vardı!

DAP Yapı, Polisan Holding A.Ş. iştiraki, Polisan Yapı mülkiyetinde takribi 175 bin metrekare arazisinin kat karşılığı inşaatı için anlaşmaya vardı.

Makbule Yönel Maya: Seçimler gayrimenkulü etkilemez!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul sektörünün mevcut durumunu değerlendirdi. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin geçen yılki gibi sektörde durgunluğa yol açmasını beklemediğini vurguladı.

Meksika maya uygarlığı yapı Haberi

Meksika maya uygarlığı yapı

Meksika’nın Tabasco eyaletinde, havadan sinyal algılama yöntemini kullanan araştırmacılar, antik Maya uygarlığı tarafından inşa edildiği belirlenen, bilinen en eski ve en büyük yapının keşfedildiğini açıkladı.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Guatemala sınırına yakın Aguada Fenix adlı yerde olan yapının, 400 metre genişliği ve 1400 metre uzunluğu bulunuyor, yüksekliği ise 10 ile 15 metre civarında. Bu ölçülerle, bu yapı, eski Mısır’da 1500 yıl önce inşa edilmiş Büyük Giza Piramidi’nden büyük. 

Statü sembolleri yok

Yapıya bağlı dokuz büyük geçit ve bir dizi su deposu olduğu da belirlendi. Yapının toplu ayinler için kullanıldığı tahmin ediliyor.

Guatemala'da Tikal ve Meksika'da Palenque gibi şehirlerde olan diğer Maya piramitlerinin aksine bu yapının taş değil kil ve topraktan yapıldığına dikkat çekildi. 

Yapı üzerinde statü sahibi kişileri tasvir eden hiçbir heykel...