15 / 05 / 2024

Melen Havzası Koruma Projesi

Melen Havzası Koruma Projesi

Ben başta olmak üzere bu işin takipçisi olacağız. 15 paketlik büyük bir eylem planı hazırladıklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; Melen Havzası'nın çehresini değiştirmeye kararlıyız, dedi.

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Kanal Tokat projesi Yeşilırmak Havzası'na prestij katacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Yeşilırmak Havzası Devlet Su İşleri (DSİ) Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısına katıldı. Toplantıda Kanal Tokat projesi de konuşuldu...

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmalarında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Arıtma tesisleri, kollektörler, kanalizasyon sistemi 2016 yılında bitecek. Dolayısıyla 2017 yılında da deşarj bitecek. İnşallah 2017 yılı sonunda Ergene, renk de gidince, daha da gözle görülür bir hale gelecek" dedi.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmaları sürüyor!

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında, Marmara Denizi'ne derin deşarj tünel inşaatına başlandı. Açılan 3 bin 600 metrelik tünelin 2,8 metre çapında olacağı açıklandı.

İzmit Körfezi Havza Koruma Eylem Planı hazırlanıyor!

Körfez’in havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Kocaeli Baraj havzasında kaçak yapıya izin yok!

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğünce Yuvacık Baraj Havzasında kaçak yapılaşmayı önlemek ve bölge halkını baraj koruma alanları konusunda bilgilendirme amaçlı, mahalle muhtarları ile görüşüldü.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı toplantısı yapıldı!

Devlet Su İşleri Edirne 11. Bölge Müdürlüğü'nde, yapımları tamamlanan işletmede görevlendirilecek olan personelin bilgilendirilmesi ve işletme esnasında dikkat edilmesi gereken hususların görüşülmesi konusunda bir toplantı düzenlendi.

Ergene Havzası Koruma Planı kapsamında evsel atık toplantısı yapıldı!

İşletmeye alınacak tesislerde görevlendirilecek personelin bilgilendirilmesi ve işletme esnasında dikkat edilmesi gereken hususların görüşülmesi hususunda Bölge Müdürlüğü 'ndeki toplantıya Uzunköprü Belediyesi tarafından da katılım sağlandı

Gediz Havzası'na koruma eylem planı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı açıklamasında "Bakanlığımız Gediz Havzasının kurtarılması maksadıyla gerekli bütün adımları atmış ve tedbirleri almıştır" denildi...

Gediz Havzası Koruma Eylem Planı uygulanıyor!

Gediz Nehri'nin yan kollarında yürütülen dere ıslah çalışmalarının tamamlandığı, bu çerçevede toplam 253 kilometre dere ıslah çalışmasının yapıldığı, Gediz Nehri ana kolunun ıslah çalışmalarının ise gelecek yıl tamamlanacağı bildirildi

Ergene Havzası 30 yıl önceki haline kavuşacak!

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı hakkında bilgi veren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, "OSB içerisine yapılması planlanan 5 ortak arıtma tesisi yaklaşık 250 milyon dolara mal olacak.

Ergene Havzası'na 250 milyon dolara arıtma tesisi yapılacak!

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yapılması planlanan 5 ortak arıtma tesisinin yaklaşık 250 milyon dolara mal olacağını söyledi..

Melen Havzası'nın çehresi değişecek!

Ben başta olmak üzere bu işin takipçisi olacağız. 15 paketlik büyük bir eylem planı hazırladıklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; Melen Havzası'nın çehresini değiştirmeye kararlıyız, dedi.

Melen Havzası Koruma Projesi Haberi

Melen Havzası Koruma Projesi

Alt yapı çalışmaları için yaklaşık 15 paketlik büyük bir eylem planı hazırladıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "Ben başta olmak üzere bu işin takipçisi olacağız. Melen Havzası'nın çehresini değiştirmeye kararlıyız" dedi. 


Melen Havzası Koruma Projesi Koordinasyon Toplantısı'na katılan Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Düzce'nin tabiat harikası il olduğunu fakat bunun değerlendirilemediğini söyledi. Kenti, doğa ve tabiat turizminin lokomotifi yaparak sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya açmak istediklerini vurgulayan Eroğlu, "Öncelikle şunu sormak istiyorum, Düzcemizi, Melen Havzamızı çiçek gibi yapmaya hazır mıyız? 


Başarırım ilk şartı niyet etmektir. Biz de niyet ettiğimize göre tamamdır bu iş. 

Ben de azimliyim, inşallah bu havzayı en güzel şekilde, vatandaşın kırsal kalkınmasını da dikkate alarak tamamlamayı bizlere Allah nasip eylesin. Melen Havzası'm çiçek gibi yapacağız....