17 / 05 / 2024

Melen Projesi tahliye süreci

Melen Projesi tahliye süreci

Melen Projesi' nde tahliye süreci başladı. DSİ Genel Müdürlüğü, Kocaali ilçesindeki Ortaköy beldesi sakinlerine tebligat gön dererek su havzası nda kalan evlerini tahliye etmelerini istedi.

İzmir Bergama'da millet bahçesi için tahliye edilen esnaflardan tepki!

Bergama'da 14 Eylül Stadı’nın alanını da kapsayan bölgede inşa edilecek 'millet bahçesi' projesi için tartışmalı süreç hızla devam ederken, dükkanlarını tahliye eden esnaflar duruma tepki gösterdi.

İzmit Cedit Mahallesi'nde evler tahliye ediliyor!

İzmit Cedit'te hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahipleri ile büyük oranda anlaşma sağlandı. Hak sahipleri evlerini tahliye etmeye başladı.

Bergama'da millet bahçesi için esnaflar tahliye ediliyor!

Bergama'da millet bahçesi krizi devam ediyor. Millet bahçesi projesi kapsamında belediyenin esnafa tahliye emri verdiği belirtildi.

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi’nde tahliye ve yıkım işlemleri tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü ve dördüncü etabında inşa edilecek yaklaşık bin konut için tahliye ve yıkım işlemlerini tamamladı.

Kanal İstanbul güzergahındaki çiftçilerin tahliye edilmesi çalışmaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi alanındaki çiftçilerin tahliye edilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Düzce Dokuzdeğirmen köyü taşınıyor!

Türkiye'nin en büyük su temini çalışması olan Büyük Melen Projesi için Düzce'deki 150 yıllık Dokuzdeğirmen köyünde istimlak çalışmaları tamamlandı.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

Düzce Melen Su Park'a ödül!

Düzce Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Melen Su Park Projesi Uluslar arası ATRAKS 2016 Fuarı kapsamında ödüle layık görüldü.

Düzce Melen Su Park'ta son durum!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Melen Su Park 2. etap Projesi’nin yapımı için Turkmall şirketi yetkilileri ile bir araya geldi.

Düzce Melen Su Park 2. Etap çalışmaları Kasım'da başlıyor!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Melen Su Park 2. Etap projesi için İstanbul’da düzenlenen toplantıya başkanlık yaptı.

Edirne Kanal Projesi ne zaman tamamlanacak?

Edirne’de tahliye kanalı projesi devam ediyor. Vali Günay Özdemir, Kanal Proje’sinin taşkınların önlenmesinde kesin çözüm olmadığını söyledi.

Düzce Melen Su Park'ın altyapı çalışmalarında sona gelindi!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in bizzat takip ettiği Düzce’nin vizyon projesi Melen Su Park’ın 1. Etabında başlatılan çalışmalar kapsamında alt yapı ve hafriyat düzenleme işlemleri tamamlanıyor.

TOKİ'den Sakarya Kocaali'ye 448 konut!

SAKARYA'nın Kocaali ilçesinde, İstanbul'a içme suyu temin edecek "Büyük Melen Projesi" kapsamında evleri kamulaştırılan vatandaşlara, Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanlığınca yapılacak toplu konut projesi sözleşmesi imzalandı.

Melen Projesi tahliye süreci Haberi

Melen Projesi tahliye süreci

Ortaköy Belediye Başkanı Cemal Angın. AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık yüz hane sakininin yaşadığı Cuma Mahallesinde vatandaşlann evlerini yavaş yavaş boşaltmaya başladıklannı söyledi. DSl'nin hane sahiplerine tahliye için bir ay süre tanıdığını anlatan Angın, şunları dile getirdi:"Kamulaştırması bitmiş olan, yaklaşık 100 haneden oluşan Cuma Mahallesi, baraj çalışma alanına giriyor. 

Herhangi bir hayati risk oluşmaması amacıyla kamulaştırması tamamlandığı için DSl'nin tahliye talebi var. Vatandaşlanmıza boşaltma tebligatlan gelmeye başladı fakat önceden hazırlığı olmayanlar var. Bu da ayn tepkiye neden oluyor. Kamulaştırma bedellerini aldık ama açıkçası hazırlık yapmadık. Belediye olarak Caferiye bölgesinde TOKİ ile projemiz vardı fakat bu da çeşitli nedenlerden ötürü uzadı. Birlikte yaşamak için geliştirdiğimiz bu projede gecikme söz konusu oldu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının iskan kurallan, bizim bu bölgeye uymadı. 

Biz onu...