07 / 07 / 2024

Meles deresi koku sorunu

Meles deresi koku sorunu

İZSU Genel Müdürlüğü, kıyısında Homeros’un yaşadığı Meles deresinde dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için balçık zemini betonladı. Aziz Kocaoğlu, üç ay önce bataklık olan Meles’de yürüyüş yaptı.

Meles deresine tarihi dokunuş!

İZSU Genel Müdürlüğü, Meles deresinde dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için balçık zemini betonladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üç ay önce bataklık olan Meles’de yürüyüş yaptı.

Konak Tramvayı Gazi Bulvarı çalışmaları 18 Eylül'de tamamlanacak!

Konak Tramvayı'nın imalat çalışmaları kapsamında bir kritik eşik daha aşılıyor. Şehitler Caddesi güzergahında yer alan Meles deresi üzerindeki karayolu köprüsünün inşaatı tamamlanıyor.

Asar Deresi’nde kavşak çalışması başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Asar Deresi Kavşağı’nda uygulama çalışmalarına başladı. Proje Asar deresinin D-130 Karayolu’ndan körfezdeki buluşma noktasına kadar yapılacak yan bağlantı yollarını ve dere ıslahını kapsıyor.

Hatay Defne Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunu gideriliyor!

Defne Belediyesi, ilçeye bağlı Turunçlu Mahallesindeki Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunun giderilmesi için adım attı.

Dokuzsele deresi ıslah projesi sayesinde 500 konut sel taşkınlarından kurtulacak!

DSİ ve Uşak Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 9 kilometre uzunluğundaki kent merkezinden geçen Dokuzsele deresi ıslah projesinin yüzde 70'lik kısmı tamamlandı.

Düzce Karaca Deresi üzerine köprü inşa edilecek!

Toplu açılış ve bir dizi ziyaret için Düzce’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Karaca Deresi üzerine köprü yapılmasına yönelik talimatının ardından çalışmalar başlatıldı.

Dokuzsele Deresi ıslah projesinin yüzde 70'i tamamlandı!

DSİ ve Uşak Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 9 kilometre uzunluğundaki kent merkezinden geçen Dokuzsele deresi ıslah projesinin yüzde 70'lik kısmı tamamlandı.

Dokuzsele Deresi Islah projesindeki kamulaştırmalarda sona gelindi!

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Dokuzsele Deresi Islah Projesi kapsamında çalışmaların olumlu bir şekilde seyir aldığını kaydederken,”Dere üzerinde bulunan binaların kamulaştırmalarını bitirmek üzereyiz” dedi.

Manisa'da Sarıkız Deresi Kavşağı’nı hayata geçiriliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir’de kazaların önüne geçmek amacıyla Sarıkız Deresi Kavşağı’nı hayata geçiriyor.İlçenin doğu girişi Çataltepe yönünde ağır vasıtalar ve tarım işletmelerinin yoğun olarak kullandığı kavşağın ihalesi yapıldı.

Seydişehir Akçay Deresi'nde ıslah çalışmalarında son durum!

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal Akçay Deresi'nin ıslah çalışmalarını inceledi. Tutal, bölgede ikamet eden vatandaşların kışı huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için çalışmalara hız kazandırıldığını dile getirdi.

Kız Deresi Serik’in prestij caddesi olacak!

Serik’e bisiklet yolları, cep otoparkları, geniş kaldırımları ile yeni bir prestij cadde kazandıracak ve trafik sorununa köklü bir çözüm getirecek Kız Deresi Projesi tüm hızı ile devam ediyor.

Eşme Maden Deresi’ne köprü yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Yapıları Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından Kartepe Eşme Maden Deresi Köprü ve Bağlantı Yolları yapım işi ihalesi gerçekleştirildi.

Kilis Alifakı Deresi Kuşaklama Kanalı için kamulaştırma yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kilis il merkezinden geçen Alifakı deresi kuşaklama kanalı işinin kamulaştırma işlemlerine başlanacağı bildirildi.

Balıkesir Çay Deresi rekreasyon projesine ödül!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yıldız projelerinden olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı Projesi, uluslararası fuar organizasyonunda “Yıldız Proje” kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödül, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni sevindirdi.

Meles deresi koku sorunu Haberi

Meles deresi koku sorunu


Meles deresinin 13 bin metrekarelik alandaki balçık zemini kokuya karşı betonla kaplandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meles'de iyileştirme çalışmalarını tamamladı. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması için 350 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki derenin balçık zemini betonla kaplandı. Meles'in Sümerbank Köprüsü ile İzmir Limanı istikametinde viyadük altlarına kadar olan bölümünde gerçekleştirilen çalışmalar 3 ay sürerken, 1.2 milyon lira harcandı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, beton atılan alanda İZSU bürokratlarıyla yürüyüş yaptı. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Meles'in bu bölümünün zemini bataklık olduğu için iş makinelerini dere içine sokamıyor ve sadece belli bölümlerini temizleyebiliyorduk. Şimdi zemin beton olduğu için araçlarımız dere içine rahatlıkla girecek ve temizlik çalışmalarını koku oluşmadan kısa sürede tamamlayacağız" dedi.


Yeni...