11 / 05 / 2024

Melik Ziya Yakut

Melik Ziya Yakut

2017'den itibaren binalara Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu getirileceğini hatırlatan SDÜ Enerji Verimliliği Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Melik Ziya Yakut, yeni yapıların buna göre tasarlanması gerektiğine işaret etti.

Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor!

Elazığ'ın Keban ilçesindeki 223 yıllık Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor.

Kondu Gayrimenkul İnşaat Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Kondu Gayrimenkul İnşaat Turizm Anonim Şirketi Halit Ziya Yakut tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Elazığ Yusuf Ziya Paşa Camisi restore edilecek!

Elazığ'ın Keban ilçesinde 1794 yılında ibadete açılan ve bugüne kadar kesintisiz hizmet veren tarihi Yusuf Ziya Paşa Camisi, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore edilecek.

Ziya Yılmaz: Gayrimenkul altın çağını yaşıyor!

DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz inşaat sektörünün yeni atılımlara gebe olduğunu ifade etti. Yılmaz sektörün güç kaynağının ise istikrar olduğunu vurguladı.

Yakut Strafor İmalat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yakut Strafor İmalat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Nihat Tutkun tarafından 30 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Rize Yakut 2 Sitesi'nin F Blok'u teslim edildi!

Rize Gülbahar Mahallesi'nde riskli yapı olarak tespit edilip yıkılan ve Ribelsan tarafından yeniden inşa edilen Yakut 2 Sitesi'nin F Blok'u tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu yıkılacak!

Beykoz’daki Ziya Ünsel Ortaokulu için 2013 yılında deprem riski nedeniyle yıkılma kararı verildi.

Ziya Yılmaz: Gayrimenkul sektörü altın çağını yaşıyor!

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Dev projelerin birbiri ardına hayata geçirildiği bu dönem gayrimenkul sektörünün altın çağı” dedi.

Kocasinan Ziya Gökalp'teki eski binalar yıkılıyor!

Kocasinan Belediyesi’nin Ziya Gökalp'te başlattığı dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. Porje kapsamında gerçekleştirilen yıkım programına Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da katıldı.

Yusuf Ziya Yılmaz kent estetiği için destek istedi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada kaçak yapılaşmalara her zaman karşı olduklarını belirtti ve “Kent estetiği için gösterdiğimiz çabalarda müteahhitlerinde bir desteği olsun istiyoruz” dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz: Biz kaçak ev değil yazlık yıktık!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a dünya mirasına girmeye aday olan Allah'ın bahşettiği bir cennetin istila edilmesine hiç bir zaman müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Beykoz'daki Ziya Ünsel Ortaokulu koruya takıldı!

İstanbul Beykoz'daki Ziya Ünsel Ortaokulu yenileme çalışması koru engeliyle karşı karşıya geldi.Vehbi Koç Vakfı'nın yıkıp yeniden inşa edeceği okul inşaatı için koru içinden kamyonların geçeceği, orada inşa edilen tarihi tünel ve yollara zarar verebileceği gerekçesiyle izin verilmedi.

Kuşadası İkiçeşmelik'e yeni park!

Kuşadası Belediyesi, İkiçeşmelik Mahallesi'ne yeni bir park alanı kazandırmak için çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Melik Ziya Yakut Haberi

Melik Ziya Yakut

2017'den itibaren binalara Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu getirileceğini hatırlatan SDÜ Enerji Verimliliği Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Melik Ziya Yakut, yeni yapıların buna göre tasarlanması gerektiğine işaret etti. 


Yrd. Doç. Dr. Yakut, inşaat sektörünün geliştiği İsparta'da, binaların halen klasik ve eski yöntemlerle yapıldığını ifade ederek, ileride yaşanacak enerji dönüşüm tsunamisine hazır olmadığımızı vurguladı. SDÜ Enerji Verimliliği Topluluğu Danışmanı ve Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melik Ziya Yakut, K32'de katıldığı Birebir Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Enerji tasarrufunun önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Yakut, 2017'den itibaren binalarda enerji kimlik belgesi zorunluluğu olacağını hatırlattı. Artık yeni binaların enerji verimliliğine göre tasarlanması gerektiğine işaret eden Yakut, bu konuda İsparta'nın geri kaldığını ileri sürdü. 


BİNALARIMIZ ESKİ YÖNTEMLERLE YAPILIYOR 

2017'den itibaren Enerji Bakanlığı'nın binalar...