12 / 05 / 2024

Melikgazi Germir tarihi yapılar restorasyon

Melikgazi Germir tarihi yapılar restorasyon

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçemiz Germir Mahallesi'nde, kentsel sit alanında yer alan 3 adet eski sokak ve bu sokaklara cephesi bulunan yapıların, 5 adet tek yapı ölçeğinde tescilli yapının rölöve ve restorasyon çalışmasının yapılacağı

TOKİ Kayseri Melikgazi Mimarsinan 2020 kura tarihi 2+1 ve 3+1! 

TOKİ Kayseri Melikgazi Mimarsinan 2020 kura tarihi 2+1 ve 3+1 haberimizde yer alıyor. TOKİ Kayseri Melikgazi Mimarsinan 2020 kura tarihi ne zaman? Kayseri Melikgazi Mimarsinan TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

Tarihi Beşaret Kaya Kilisesi yıkılmaya terk edildi!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Beşaret Kaya Kilisesi, definecilerin talanına uğradı. Yıkılmaya terk edilen tarihi kilisenin restore edilmesi isteniyor.

TOKİ Kayseri Melikgazi son başvuru tarihi 30 Eylül!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kayseri Melikgazi Yeşilyurt Mahallesi projesi için başvuru dönemi 30 Eylül'de sona eriyor.

Melikgazi'de muhtelif yapıların restorasyonuna onay!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, kültürel ve tarihi dokunun korunması amacıyla muhtelif  yapıların bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları için Meclis’ten onay aldı.

Melikgazi TOKİ son başvuru tarihi 2019!

Melikgazi TOKİ son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projedeki konutlar açık satış yöntemiyle satışa sunuldu.

Melikgazi Türbesi'nde yapılan restorasyon tepki çekti!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi'de yapılan restorasyon çalışması türbenin tarihi dokusunu yok ettiği gerekçesi ile eleştirildi. Türbenin yeni haline ziyaretçiler tepki gösterdi.

TOKİ'den Melikgazi Yeşilyurt Mahallesi'ne 709 yeni konut!

TOKİ, Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi'ne toplamda 709 adet yeni konut inşa edecek. TOKİ Melikgazi Yeşilyurt Mahallesi Konutları için ihale tarihi belirlendi. 

Melikgazi'de 3.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Kayseri Melikgazi İlçesi Germir Mahallesi'nde yer alan arsa nitelikli taşınmaz 3 milyon 799 bin 375 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Kayseri'deki Germir İptidai Mektebi restore edildi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Germir Bölgesinde yer alan ve Osmanlı sivil mimari ve eğitim binası için önemli yeri olan Germir İptidai Mektebi’nin gün ışığına çıkarılarak şehrimiz kültür turizmine yeniden kazandırıldığını söyledi.

Melikgazi Karacaoğlu Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, 2016 yılında tarihi mekânların onarımı ve günümüz hizmetine kazandırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini ve bu çalışmanın Melikgazililerce beğenildiğini, takdir edildiğini ve devam ettirilmesinin istendiğini söyledi.

Melikgazi'de 2 yılda 19 tarihi eser onarıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi planlama yaparken şehri geleceğe hazırladıklarını ancak geleceğe hazırlarken geçmiş tarihi ve kültür yapılarını da koruyarak bu yapıları da gelecek nesline miras olarak bıraktıklarını söyledi.

Melikgazi Büyükince Konağı restore ediliyor!

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, aslına uygun onarımı devam eden Büyükince Konağının eski kimliği ile bir kültür ve sosyal yaşam merkezi olacağını bildirdi.

Melikgazi Güllük Hamamı restore ediliyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın girişimleri ve desteği ile Gülük mahallesinde bulunan tarihi hamam restore edilerek tekrar hayat bulacak.

Melikgazi Germir tarihi yapılar restorasyon Haberi

Melikgazi Germir tarihi yapılar restorasyon

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçemiz Germir Mahallesi'nde, kentsel sit alanında yer alan 3 adet eski sokak ve bu sokaklara cephesi bulunan yapıların, 5 adet tek yapı ölçeğinde tescilli yapının rölöve ve restorasyon çalışmasının yapılacağını söyledi. 


Germir'in Melikgazi için ayrı bir önem taşıdığını çünkü bu alanla yer alan yapıların yöresel olarak hem yapı tekniği hem de yapı planı açısından sanat tarihi ve mimarlık açısından dünya mirasları arasında yer aldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Germir Bölgesinde yer alan yapılar kentsel sit alanı içerisindedir. Bu açıdan bu evler Melikgazi Belediyesince aslına uygun olarak onarılarak günümüzün hizmetine sunulacaktır. Bu çalışma ile hem tarihimiz sahiplenilmekte hem de gelecek kuşaklara miras bırakılmaktadır. Bu yapılar dünya yapıları arasında örnek yapılar olarak belirlenmiştir. Anadolu tarihi açısından son...