02 / 05 / 2024

Melikgazi Küçükali Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları

Melikgazi Küçükali Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince şehrimizin orta semtinde kalan ve alış veriş merkezilerine yakınlığı olan Küçükali mahallesinde Kentsel Dönüşüm çalışmasına mülk sahiplerinin sahiplendiğini söyledi

Küçük Ayasofya Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Küçük Ayasofya Mahallesi, 86 ada, 37 ve 38 parsellerin komşuluğundaki tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Ataşehir ilçesi, 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin 18.01.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Küçük Piyale Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Küçük Piyale Mahallesi 1169 Ada 1 Parsele İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Küçükali Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükali Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Sefa Küçükali tarafından kuruldu.

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında belediye olarak örnek teşkil eden ve referans gösterilen, birçok mahallede dönüşüm ve değişime start veren Melikgazi Belediyesi, Küçükali, Anbar ve Kazım Karabekir mahallelerinde 82 blok, 242 dükkan, 3 bin 917 adet evi teslim etti. 

Bursa Gökçe Mahallesi sakinleri yeni tapularına kavuştu!

Bursa Gökçe Mahallesi’ndeki 244 parsel üzerinde 1/1000 ölçekli Gökçe İmar Planı dâhilinde şuyulama çalışmalarını tamamlayan Nilüfer Belediyesi, 232 hak sahibine tapularını verdi.

Melikgazi'de 81 kentsel dönüşüm dairesi satışa çıktı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi Küçükali ve Anbar mahallelerinde yer alan 81 kentsel dönüşüm dairesini satıyor. Belediye konuyla ilgili açıklama yayınladı.

TOKİ Kayseri Melikgazi Yeşilyurt başvuruları 17 Şubat'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kayseri Melikgazi Yeşilyurt Mahallesi projesi 17 Şubat tarihinde satışa çıkıyor.

Kahramanmaraş Kılavuz Mahallesi'ne millet bahçesi müjdesi!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Minyatür Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi alan Kurum ve beraberindekiler, Kılavuz Mahallesi'nde yapılması planlanan millet bahçesini gezdi.

Kayseri Küçükali Mahallesi dönüşümle yenilendi!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi ilçesinde dönüşüm projesi uygulanan mahallelerde binaların yükseldiğini ve bölgenin yenilendiğini açıkladı.

Beyoğlu Küçük Piyale Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Beyoğlu İlçesi, Küçük Piyale Mahallesi 1162 Ada 27-29-69-73-74-76 Parsellerde Yer Alan Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Karabük Kartaltepe Mahallesi dönüşüyor!

Karabük Belediyesi tarafından Kartaltepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmaları başladı.

Melikgazi Küçükali'de kura heyecanı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeniden inşa edilen binaların tamamlanarak hak sahiplerine teslim ediliyor.

Melikgazi Küçükali Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Melikgazi Küçükali Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları

Küçükali Mahallesinin şehrin merkezine yakın olmasına rağmen bir türlü gelişmeden payını alamadığını hatırlatan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “Kentsel Dönüşüm gerçekleştirmenin ilk şartı mülkiyet sorunudur. 20 yıldır öncelikle ilçemizde gecekondu semtlerinde mülkiyet sorunu çözmeye çalıştık. Ferdi Tapu, 18. Madde uygulaması gibi çalışmalar ile birçok bölgede modern ve sağlıklı yapılaşmanın önünü açtık. 3450 civarında takas için daire yaptık. Buna karşın özel sektörde 20 bin civarında daire yaparak gecekondu semtlerini yaşanılabilinir alanlara dönüştürdü. Her türlü sosyal ve sportif merkezleri kamu yapıları ile semtlerde yenileşmeyi sağladık. Şimdi Küçükali mahallesinde kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Küçükali Mahallesi halkı Kentsel Dönüşümde bizde varız diyerek, evlerini kendileri bizzat yıkarak dönüşümü hızlandırmaktadırlar“ dedi.

Küçükali Mahalle halkının kentsel dönüşüme sahiplendiğini, hatta bizzat çalışmalara ortak olduğunu çünkü bu değişime inandıklarını ifade eden Başkan...